Hard Helium: Seagate WD konkurranse med 10 TB

I tillegg til harddisker for 8TB individer, kunngjorde Seagate denne uken sluttet Western Digital i det voksende markedet for harddisker med helium.

Litt over to år etter HGST, et datterselskap av Western Digital, kunngjør Seagate første harddisken fylt med helium. Denne inerte gass lettere enn luft reduserer friksjonen på grunn av rotasjonen av skivene og derved øker antallet av brett i en konstant plass.

Den nye Seagate Enterprise Kapasitet 3,5 HDD 10TB og har sju skuffer. Men som navnet antyder, er det for selskapet, og mer spesifikt til lagring i datasentre (datasenter).

Seagate har hittil gitt den helium-metoden, stikker til teknologien shingled magnetisk registrerings (SMR), med hvilken sporene ikke er ved siden av hverandre, men overlapper hverandre, slik som fliser på taket av en bygning. Det virker som om produsenten ikke nå 10 TB uten å bruke helium.

Disse stasjonene svært stor kapasitet er reservert til selskapet. Deres priser er heller ikke offentliggjort. Men nå som de to viktigste produsentene produserer, er det forventet at konkurransen fører til en gradvis demokratisering.

Seagate Enterprise Kapasitet 3,5 HDD 10TB
relaterte Stories
  • HGST lanserer første HDD med helium en liten revolusjon for lagring
  • Western Digital harddisk opptil 10 TB
Redigert på 01/14/2016 ved 10:49