Virus advarsel “vi alle Paris” som en SMS-kanal: hoax stasjonen

En SMS inviterer brukere til å være skeptisk til en påstått epost bærer et virus. Denne spam-lignende kjeden er oppblomstringen av en spøk noen gang lagt merke etter angrepene tidligere i år.

Ryktet har aldri spres så vel som i krisetider, som har vist sosiale nettverk etter angrepene i Paris 13. november. Mandag var hun særlig manifestert gjennom SMS for å varsle den påståtte spredningen av et virus via e-post.

" Du kan motta en e-post med navnet "vi alle Paris"Som er utbredt siden HELG "Attack meldingen. " I denne meldingen en baby bilde med et armbånd av fødsel der det står "vi alle PARIS" ber deg om å klikke på bildet. IKKE KLIKK !!! Denne meldingen inneholder en malware (virus) som kan ta kontroll over datamaskinen eksternt og hente alle dine data og passord ".

Påstanden er forsterket med henvisning til en kilde, den " nettkriminalitet service av Forsvarsdepartementet fransk "Og ultimate innskudd, formidling bekreftelse" på Europa en i morges ". En siste, men ikke minst: teksten kaller eksplisitt mottakeren til å komme over meldingen til alle kontaktene.

Hva å tenke på en slik advarsel? I form, må to elementer umiddelbart tiltrekke oppmerksomhet: først, feilstavinger og grov typografi. Så kommer pålegg om å spre informasjon, har kanaler som oversvømte postkasser tid.

Babyen SMS spam virus vi alle paris IMG 0220
Noen feil er også vist på bunnen: instituttet (fransk) Forsvars trenger ikke å snakke om en " Cybercrime tjeneste "Og datavirus vil ikke nødvendigvis spre seg til ett klikk på et bilde.

Hoax er enda mer åpenbart at den aktuelle meldingen er bare en variant av en tidligere kampanje av feilinformasjon skjedde etter angrepet Charlie Hebdo, i januar. På den tiden ble babyen på seg et armbånd "Vi er alle Charlie".

Men vær forsiktig: som med rette påpekt stedet spesialiserer seg på disse svindel Hoaxbuster at denne SMS-kampanjen faller hjernevasking betyr ikke at det ikke er hacking ved hjelp av en lignende fremgangsmåte eller lukke til den ene diskutert her.

Enten det er en e-post eller SMS, bedre fortsatt betraktet som en skeptisk øye på meldingene alarmerende tone, og forske eller be slektninger før stafetten ...Redigert på 16/11/2015 ved 17:50