iPhone 5s og 5c: ingen NFC og Bluetooth, men IBeacon for kontaktløs betaling

De nye iPhone 5s og 5c ikke alltid passer NFC. Men Apple har så langt ikke gitt til bruk som åpner denne teknologien, for eksempel kontaktløse betalinger. I stedet backstage iOS 7 introduserer en alternativ, kalt IBeacon, som kan være nødvendig.

IPhone 5 Passbook

Bluetooth for andre bruksområder

Som navnet antyder, stoler IBeacon teknologi på tags, i dette tilfellet operatøren Bluetooth Low Energy (BLE, også kjent som Bluetooth Smart), en trådløs forbindelse som har både fordeler og ulemper i forhold til NFC.

Den BLE og NFC har samme hastighet, og kraftforbruket under 1 Mb / s og 15 mA, men kull er uforholdsmessig: Bluetooth kan nå 50 m mens nærfeltskommunikasjon, ved definisjon, bevisst dør bare noen få centimeter.

Retail Estimote Web-til-butikken Retail
Butikken kunne anbefale en skjorte gifte godt med jeans du tidligere har kjøpt
I motsetning til NFC IBeacon kan dermed operere i høyttaleren. Det åpner spesielt måten for mange bruksområder innen salg (som definert i detaljhandel). Det gjør det mulig for eksempel for å påvise tilstedeværelse av kunder, identifikasjon (bare håpe hvis de aksepterer), for å gi dem mer eller mindre personlige tilbud eller veilede dem innendørs (avhengig av kode som beste fangst og signalstyrke). Flere selskaper, slik qu'Adomaly Estimote eller, for den saks skyld allerede spesialisert i dette lovende feltet.

Online betaling spesialist PayPal har i mellomtiden vist sin interesse for BLE presentere forrige uke PayPal Beacon, en kontaktløs betalingsløsning basert på den samme prosessen. Men historien ikke si hvordan en trader vil avgjøre hvilke av de mange mobile han skal innta den vil bli belastet. I alle tilfeller for iPhone 5s, kan fingeravtrykksleseren Touch ID sikre transaksjonen.

PayPal Beacon
PayPal Beacon tag

NFC har ikke sagt sitt siste ord

Det er der interessen for Near Field Communication. Hans hensikt med kort rekkevidde gjør det mulig å spesifikt mot en betalingsterminal, et informasjonsmerke eller en tilkoblet enhet. Brukeren må fly over en forhåndsdefinert sone med sin mobil, i betraktning trenger ikke å låse håndtaket eller dets grensesnitt. Helt motsatt av IBeacon.

Unnlatelse av å ha råd til, for nå lar NFC å identifisere i høy trafikk områder som transport eller å automatisere visse oppgaver som å koble en smarttelefon til en Bluetooth-høyttaler. Det betyr ikke at BLE med sin rekkevidde for høy.

Men hvis Apple vedtok NFC er definitivt rival Google, som pålegger mobilbetaling og kontaktløs, med sin Google Wallet løsning som allerede har et forsprang i USA. Dette er trolig grunn nok til å ta Apple til å lansere sin egen løsning uavhengig av alle andre praktiske hensyn.

Apple har endelig ty til BLE, integrert Bluetooth 4.0-standarden, som en fordel. Men i praksis nesten alle Bluetooth 4.0-enheter er også utstyrt med NFC, med unntak av Apple-enheter, noe som sinker dem bare utviklingen av denne teknologien.

Bluetooth Smart-logo NFC Forum N Logo Mark
Bluetooth Smart vs NFC
Uansett, er IBeacon en implementering av en standard profiler av Bluetooth Low Energy. Et selskap som heter Sonic tilbyr sin egen gjennomføring under sBeacon navn. Det kan godt være det BLE bakken var ventet å gjøre kontaktløse betalinger endelig virkelig ta av.

Å gå videre
  • Bluetooth Smart: nye logoer for Bluetooth 4.0 og lavenergi enheter
  • Feature: smarttelefon, beste allierte butikker
  • Kontaktløs betaling og Near Field Communication: hvor NFC i dag?
  • Orange gir kickoff for kontaktløs betaling (video)
Redigert på 13/06/2016 11:50