Sammenligning full HD-videokamera: 5 modeller innenfor 450 € test

JVC Everio GZ-HM334


Japan Victor ikke er fra i går: den berømte elektronikkprodusenten er faktisk sin opprinnelse i 1927! Men i 2010, er ikke nødvendigvis selskaper som har mest erfaring som er mest vellykket i verden av high tech. Som er oppfinneren av VHS i Full HD æra?

JVC Everio GZ-HM334
Everio GZ-HM334 JVC

presentasjon


Hvis dette Everio har et navn å skremme, har det likevel en ganske flatterende utseende. Mens plast sikkert, men vakker og harmonisk farget plast (sort / sølv). Det er også forholdsvis kompakt og tett (ikke projeksjon). Som Canon videokamera, de Everio GZ-HM334 poster til 8 GB internt flash-minne, som kan suppleres om nødvendig med SD / SDHC-kort. JVC gjorde som alle sine konkurrenter velge CMOS-sensor, her i 1 / 4,1 tommer 3,3 megapiksel: litt mer luftig enn Legria. JVC bruker en optisk Konica Minolta: det er den minste vidvinkel (43,7 mm), men ytterligere (30 X) av sammenligningen. Målet, som likevel ender ved en imponerende 1311 mm blir stabilisert og elektronisk (AIS-enhet). Dette Everio er mot med en Lommelykt for å kompensere for den manglende belysning. Forbindelsen opptas delvis på baksiden av kameraet (Food and mini USB), men også på sin side (kompositt, komponent HDMI), mens minnekortet i luken er plassert bak stroppen. Endelig JVC gir en liten fjernkontroll.

JVC Everio GZ-4 HM334_détail JVC Everio GZ-3 HM334_détail
Lens med mikrofoner og lommelykt, og minnekort felle

JVC GZ-en HM334_détail JVC Everio GZ-2 HM334_détail
Tilkoblinger på baksiden og på siden

ergonomi

Når det gjelder ergonomi, justerer GZ-HM334 noen mer eller mindre besværlig defekter. Starter med å holde stroppen: det er for tynt, spesielt ikke passende fast. Faktisk den for lave bakre festepunkt resulterer i et tap av stabilitet videokamera. Ved å stramme stroppen, forbedrer det grep. Men se blodet flyt ... Et annet problem: til tross for en automatisk linsedeksel og tenning tidlig åpning av skjermen, til kameraet fortsatt lang lansere: ca 7 sekunder, delvis på grunn av oppstartsskjermen ikke kortsluttet.

JVC Everio GZ-10 HM334_détail
Stroppen for lavt forårsaker et videokamera ubalanse

Men klimaks av dårlig idé tilhører en som designet grensesnitt og berøringskontroll berøringsoperasjon laser. Glem de K2000 utseende blått lys som passerer under fingeren din ... Problemet er at denne kommandoen er for reaktiv, eller ikke nok. Navigasjons er særlig farlig. Så som i utgangspunktet hun ikke trenger det å være allerede dårlig. En detalj slo ned alt: det faktum at så snart en gyldig innstilling, kommer kameraet ut av menyen. Og hvis vi må endre tre parametere? Vel det vil komme tilbake tre ganger! Det er enda verre i manuell modus, siden alle de interessante innstillinger blir så plassert ett skritt videre i menytreet: Så mange måte å gå ... more

JVC Everio GZ-6 HM334_détail JVC Everio GZ-7 HM334_détail JVC Everio GZ-9 HM334_détail
Knappene nederst på skjermen, sensorlinjen Laser touch betjening og menygrensesnittet

Alt dette er enda mer skadelig enn skjermen er av god kvalitet (dette er den mest synlige av alle sollys), gir zoomkontrollen god nøyaktighet og at de foreslåtte justeringene er ganske komplett (fokus fokus, lysstyrke, lukker, hvitbalanse, kompensasjon bakgrunnsbelysning, videoeffekter, telemakro ...). Og dette Everio inneholder kontroller for zoom og skyte på kanten av skjermen, øve oppmerksomhet. JVC integrerer endelig et batteri på 1400 mAh, nesten tre ganger mer enn Canon, men tilbyr ikke mye til en vanvittig liv: en dag for å ta til høyre og venstre må koble videokameraet.

JVC Everio GZ-8 HM334_détail JVC Everio GZ-HM334_détail 5
Trigger video, zoom-spaken og lukker Photo

bilde~~POS=TRUNC kvalitet~~POS=HEADCOMP

I likhet med Canon Legria, og alle videokameraer i denne testen, bortsett fra at av Samsung, GZ-HM334 fanger sine videoer i henhold til AVCHD-standarden, det vil si, ved å komprimere videosignalet med AVC-kodek , audiosignalet i AC-3 og multipleksing alle i "MTS" beholder. Vi formulerer derfor de samme forbehold for installasjon på PC-videoer (tungvinte operasjoner, mangel på presisjon, begrenset utvalg av programvare ...) ... Everio tilbyr av mot en høy innkodningshastighet 24 Mbps, som det angir at DVD-opptak er ikke mulig. Ervervet gjøres ved 1920 x 1080 piksler, 50 im / s interfoliert (25 im / s fanget).

Ingen klager på bildekvaliteten, slår Everio detaljerte og solfylte scener. Den edru nok kolorimetri kan virke litt trist, men resultatet er enda mer realistisk. Autofokus, litt mindre konsistent enn Legria imidlertid i stand til å følge nesten alle zoom trinn, såfremt vi fortsatt dagslys. Men kromatisk aberrasjon ved lange brennvidder synes å være mye av alle testede videokameraer. Og elektronisk stabilisering inneholder ikke nok til å riste av håndleddet, helt forverret av zoom lengde. Enheten kan vise bedre enn Canon-modellen, men ikke verdt en optisk metode. Synd.

JVC Everio GZ-HM334 printscreen test
Capture båret på å filme en scene dag

Canon Legria HF R16 printscreen test Panasonic HDC-SD60 printscreen test Samsung HMX-H204 Print test Sony HDR-CX116E printscreen test
Resultater oppnådd med Canon, Panasonic, Samsung og Sony

Om natten tilbyr en Super LoLux JVC gjort rart. Ingen digital støy som vi er vant til å se, men en gjennomsiktig prikking arter som forårsaker den samme illusjonen av en varm luftmasse på en vei i det fjerne. GZ-HM334 bevarer et godt detaljnivå, med en hyggelig nok kolorimetri. Problemet er imidlertid: autofokus patina ofte ...

JVC Everio GZ-HM334 natt scene
Capture båret på å filme en natt scene

Lyden er litt ned på konkurransen. Ikke at prøven kvaliteten er dårlig, er det nesten det samme på alle produktene samlet her. Men mikrofonene tar opp lyd mer snevert utvalg, og gjengivelse mangler en alvorlig mistanke. Endelig GZ-HM334 produktbilder av 2 Mpix ganske lik de som oppnås med Legria med bare en balanse av kaldere hvite.

JVC Everio GZ-HM334_photo GA JVC Everio GZ-TV HM334_photo
Bilde tatt på vidvinkel og tele

konklusjon

Det er bedre i forhold til Canon videokamera, men det er ikke så ... Bildekvaliteten på videoen går opp et hakk, takket være GZ-HM334 god ytelse i lite lys. Men fortsatt ingen effektiv stabilisering, autofokus litt mindre pålitelige og fremfor alt en fantastisk ergonomi, som straffer dette dumt Everio. Synd!

JVC Everio GZ-HM334

Mer + Video kvalitet / dårlig lys synlig skjerm + sollys + Design fint / overflate ok + Zoom lang / AF åpen dayHotel avskrivninger Stabilisering insuffisante- Ergonomi farlig å revoir- fakkelen unødvendig Ingen progressif2.5Qualité videomodusergonomizoominnstillinger