Δοκιμή: Citybug SE, αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ηλεκτρικά σκούτερ σχεδόν


Δοκιμασμένο εκεί πριν από λίγες εβδομάδες, η CityBug 2S είναι ίσως ένα από τα μοντέλα που θα είναι πιο πιθανό να συστήσει τα ηλεκτρικά τους λάτρεις του σκούτερ. Μόνο μειονέκτημα: το 2S παραμένει υψηλή τιμή, 899 ευρώ. Επίσης, όταν ο κατασκευαστής που προσφέρει για τον έλεγχο της CityBug SE, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο πωλείται 599 ευρώ. Και αν κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά τον εξοπλισμό και τις επιδόσεις, παραμένουμε πεπεισμένοι, όπως μας άρεσε τα 2S.

Δ Nogueira, 01net.com- Η Citybug SE διατηρεί την ωραία εμφάνιση των 2S

Η πρώτη παραχώρηση καλύπτει φωτισμό. Αυτές οι μικρές συσκευές LED που βρίσκονται στην κορυφή μοντέλο περάσει αυτό το πιο προσιτή έκδοση.

Δ Nogueira, 01net.Com-

Χωρίς φωτισμό στο εμπρός και κανένα φως, είτε στο πίσω μέρος. Δεν πειράζει, για το μέτωπο, είναι πολύ πιθανό να είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα επαναφορτιζόμενες LED. Υπάρχουν αρκετά φθηνή σε αθλητικά καταστήματα (ακτίνα αξεσουάρ ποδηλάτων) ή στο διαδίκτυο.

Δ Nogueira, 01net.com- Το έναυσμα για τον προσδιορισμό με ακρίβεια της επιτάχυνσης

Η CityBug SE χρησιμοποιεί το ίδιο σχέδιο με πιο αναβαθμισμένη με τα μεγαλύτερα, έτσι, ένα έναυσμα για την επιτάχυνση και την αριστερά, μια λαβή του φρένου. Η σκανδάλη είναι πάντα αξιόλογο να ρυθμίζει με ακρίβεια την ταχύτητα του. Πατήστε και σκούτερ υιοθετεί τη μέγιστη ταχύτητά του (βλέπε παρακάτω). Πιέστε μέχρι τη μέση (ή λιγότερο) και το κόστος είναι πιο μετριοπαθής, υιοθετώντας ένα πιο αργό ρυθμό. Ιδανική για να κάνουν το δρόμο τους μέσα στο πλήθος χωρίς να ανησυχείτε πεζούς ... και χωρίς να κουραστεί. Το γεγονός ότι η σκανδάλη δεν είναι μόνο «ON / OFF», αλλά επιτρέπει τη δόση της επιτάχυνσης είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα.

Δ Nogueira, 01net.com- Το αριστερό λαβή παρέχει σημαντικά πέδησης

Ωστόσο, το φρένο εμφανίστηκε σε μας ως κάπως ιδιοσυγκρασίας. Μόλις ενεργοποιηθεί λαβή, το φρενάρισμα το ηλεκτρικό φλάντζα κινητήρα που είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά αυτή η χούφτα «δεν έρχεται καλό.» Συχνά το αντικαθιστά με ένα μικρό παλμό των δακτύλων για να δώσει πίσω στο σκούτερ πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ένα παράξενο πρόβλημα που πρόθυμα βάλει στο πίσω μέρος του μοντέλου της δοκιμής μας, δεν υπάρχει αμφιβολία δοκιμάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια πολλών περασμάτων του στο newsroom. Αυτό το μικρό σφάλμα που τουλάχιστον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις CityBug SE με μεγάλη ευχαρίστηση.


Ένα σούπερ σκούτερ σε όλη τη διαδρομή

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της SE είναι το επίπεδο του φινίρισμα. Όπως το 2S, τη δομή αυτού του σκούτερ εμπιστοσύνης. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο κατασκευαστής δεν έχει προσθέσει ένα μικρό δεκανίκι για το σκούτερ σταθεί ή να μην έχει δημιουργήσει ένα απλούστερο μηχανισμό της χρήσης για την πλάτη, αλλά και για τα υπόλοιπα, τα πάντα είναι σε κίνηση.

Δ Nogueira, 01net.com- Μόλις το διπλωμένο σκούτερ, είναι δύσκολο να επιτευχθεί το σύστημα για να ξεκλειδώσετε το τιμόνι

ύψος του τιμονιού είναι ρυθμιζόμενο από 76 cm έως 96 cm (που μετράται από το δάπεδο των Citybug 2S). Ένας έφηβος ως ενήλικας μπορεί επομένως να το χρησιμοποιήσει χωρίς καμία ενόχληση.

Δ Nogueira, 01net.com- Μεγάλοι τροχοί από καουτσούκ και εξαργύρωση δρόμο ελαττώματα

Το δάπεδο του CityBug SE δεν ραγίσει κάτω από το βάρος του χρήστη, είτε πρόκειται για έναν έφηβο ή ένα καλό μέγεθος ενηλίκων και ότι, ακόμη και στο δρόμο λίγο ανώμαλος ή κατά τη διέλευση των μια βάρκα. Οι τροχοί σε μέγεθος 8 ίντσες είναι μεγαλύτερα από εκείνα των 2S και αρκετά πλεονεκτήματα που προκύπτουν. Πρώτον, επιτρέπουν στο σκούτερ να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια πιο άνετα με τους 2S. Στη συνέχεια είδαμε απορρόφηση των κραδασμών στα μονοπάτια που έχουν εξογκώματα. Τέλος, αυτοί μεγάλοι τροχοί των ούλων, αρκετά ευρύ, εμπνέει εμπιστοσύνη, ακόμη και όταν πρόκειται για σλάλομ κάτω από το δρόμο.

Λιγότερο pep, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλή συμβουλή

Το μοτέρ 250 watt είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυρή από ό, τι τα 2S (350 Watt). Πολύ λογικά, βρήκαμε το SE κάπως λιγότερο δυναμική. Ωστόσο, αν δεν είναι τόσο καλό για την επιτάχυνση, η SE είναι, ωστόσο, ένα καλό προϊόν για την πόλη.

(Στις παρακάτω εικόνες, η μέση ταχύτητα των 10,2 χλμ/ώρα χαμηλή γιατί σταματήσαμε να πάρει τις εικόνες)

ρολόι GPS μας ανιχνεύει την τελική ταχύτητα 21,5 χλμ / ώρα, η οποία ισχύει σε ό, τι ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Αυτός είναι και ο χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτό φαίνεται πλέον τίποτα. Τίποτα δεν είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά θα κρατήσει όμως κατά νου ότι τα δεδομένα, ειδικά ανεβαίνοντας ένα κατηφορικό δρόμο, όμως μικρή. Το μοτέρ 250 watt γίνεται ειλικρινά ασθμαίνων, αν είστε λίγο βαρύ.

Δ Nogueira, 01net.com- αναδοχής της Citybug SE

Όσον αφορά την αυτονομία, τις δοκιμές μας έγιναν από αρκετά κρύες ημέρες (η οποία δεν είναι πραγματικά ιδανικό καιρό για την απόδοση της μπαταρίας). CityBug ad 15 γκάμα km και οι μετρήσεις μας επιβεβαιώσει πολύ κοντά η εκτίμηση. Ενώ ο αριθμός των χιλιομέτρων ποικίλλουν ανάλογα με το βάρος του χρήστη και των οδικών ανακούφιση, αλλά συνολικά, θα μπείτε στον πειρασμό να πω ότι αυτό είναι αρκετό για να μέτρια χρήση ενός σκούτερ με απαραίτητη επαναφόρτισης περίπου κάθε δύο ημέρες.