Δοκιμή: Sigma 60 χιλιοστά F2.8 DN ART, οι τιμές τηλεφακό κανόνι για Micro Hybrid 4/3


Η φωτογραφία του αυτό το όμορφο εκεί και οπτικών συσκευών για όλες τις απαιτήσεις και τους προϋπολογισμούς. Μακριά από πολυτελή οπτική, βαρύ, ακριβό και ως εκ τούτου αποκλειστική, το 60 χιλιοστά F2.8 DN ART Sigma που θα συζητήσουμε είναι μια οπτική «δημοκρατική», τόσο ελαφρύ και προσιτό. Αλλά, όπως οι εκθέσεις αναφέρουν «Τέχνης» χαραγμένα στην επιφάνειά του, αυτό το μικρό τηλεφακό είναι μακριά από προχειρότητα οπτικά. Είναι ακόμη, ειλικρινά, ειλικρινά πετυχαίνει.

A.B./01net.com-A.B./01net.com- Η Sigma 60 χιλιοστά F2.8 DN ART έρχεται με θήκη μεταφοράς και μια ομπρέλα.

Φιλοσοφία Micro 4/3

A.B./01net.com-

Αν το μικρό αισθητήρα Micro 4/3 είναι λιγότερο αποτελεσματική από ό, τι τα μεγάλα αισθητήρες full-frame όσον αφορά την απόλυτη ποιότητα και τη διαχείριση των χαμηλά φώτα εικόνα, που τόσο μεγάλη δύναμη για να καταστεί δυνατή η οπτική ανάπτυξης που είναι και οι δύο την ποιότητα, αλλά και μικρό και ελαφρύ. Πρόσφατα, η Olympus και Panasonic έχουν αναπτύξει αποτελεσματική και σίγουρα φωτεινό οπτικό, αλλά συχνά μεγάλες και βαριές. Η προσέγγιση αυτή πηγαίνει λίγο ενάντια στη φιλοσοφία της Micro 4/3. Η Sigma 60 χιλιοστά F2.8 DN ART σέβεται πλήρως την φιλοσοφία και προσφέρει σε ένα συμπαγές και ελαφρύ μορφή φακό ικανή για το καλύτερο.

Η καλή οπτική ποιότητα

A.B./01net.com-

Η αποτυχία να προσφέρουν μια φωτεινότητα (άνοιγμα) ρεκόρ που θα είχε ως αποτέλεσμα να φυσά το βάρος και τις διαστάσεις, αυτό το μικρό τηλεφακό έως f / 2.8 μόνο μέτρια οφέλη από πολύ καλούς φακούς. Η ευκρίνεια είναι πολύ καλό, ακόμη και σε πλήρη άνοιγμα, χρωματικές αλλοιώσεις είναι μη ανιχνεύσιμες με γυμνό μάτι σε jpeg.

Βινιετάρισμα είναι πολύ ελαφρύ στο f / 2.8 και εξαφανίζεται πλήρως από f / 4. Όσο για την περίθλαση, αρχίζει να γίνεται αισθητή στο f / 10 και είναι υπερβολικά παρούσα από f / 13 (οι εικόνες στη συνέχεια να γίνει πάρα πολύ ομιχλώδη). Με λίγα λόγια: η οπτική διαμέρισμα είναι πολύ καλή ή εξαιρετική, αν λάβουμε υπόψη τη χαμηλή τιμή.

Προσοχή στη σταθεροποίηση του αισθητήρα

A.B./01net.com-

Ισοδύναμο μέχρι 120 mm, Sigma είναι μια μάλλον μακρά φακό. Στερείται φακού σταθεροποίησης, είναι αναγκαίο να το τοποθετήσετε σε ένα περίβλημα ο αισθητήρας έχει σταθεροποιηθεί, υπό ποινή της συσκευής επάνω στον υψηλή ευαισθησία όταν το φως αρχίζει να γίνεται σπανίζουν.

Δοκιμή: Panasonic Leica DG 100-400mm f / 4 έως 6.3, με την αναφορά high-end ζουμ Giga Micro 4/3Διαβάστε: Τεστ: Panasonic Leica ΓΔ 100-400mm f / 4 - 6,3, ζουμ μέχρι εύρος αναφοράς giga Micro 4/3

Έτσι, όλες οι φωτογραφικές μηχανές της Olympus είναι ευπρόσδεκτες, η μάρκα έχει επιλέξει αυτό το σύστημα από την έναρξη του πρώτου στυλό του. Στην Panasonic, σας προτείνουμε μόνο την τελευταία γενιά των συσκευών που είναι εξοπλισμένα με ένα σταθεροποιημένο αισθητήρα: την Lumix GX7, GX8, G80 και GX80.

Δημοκρατική τιμές

Αν δεν είναι το μόνο σταθερό τηλεφακό αξίζει τον κόπο - σκεφτόμαστε το 45 χιλιοστά Ολύμπου f / 1.8 και η Panasonic 42,5 χιλιοστά f / 1.7 - οπτική ποιότητα / τιμή της Sigma 60 χιλιοστά F2.8 DN ART αιχμή το υπόλοιπο προς όφελός του, ιδίως όσον στενότερο γωνιακή κάλυψη της να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του μικρότερου ανοίγματος.