Δοκιμάστε Asus PB287Q: οθόνη Ultra-HD 28 ιντσών δεν είναι πολύ πράσινο


Asus PB287Q: η υπόσχεση

Το πρώτο Ultra HD οθόνες για PC αναδειχθεί σε υπερβολικές τιμές, αλλά μια νέα σειρά έρχεται στην αγορά σε τιμές πολύ κάτω από το μοντέλο Asus PB287Q είναι ένας από αυτούς: 28-ιντσών προσφέρει έναν ορισμό 3840 x 2160 pixels σε μια πλάκα των οποίων η τεχνολογία είναι όμως πολύ βασικό, αλλά γρήγορα για τους παίκτες (TN). Θα δοκιμαστεί.

Asus PB287Q: πραγματικότητας

πλευρά σχεδιασμό, θα βρείτε το κλασικό πόδι Asus, ίσως λίγο υπερβολικά κλασικό, αλλά απλή και αποτελεσματική. Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με όλες τις εργονομικές βελτιώσεις που μπορεί να αναμένονται: το πλαίσιο μπορεί να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλάζει ύψος και μετάβαση σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Υπάρχουν επίσης δύο θύρες HDMI 1.4 (περιορίζεται σε 30 Hz για 4Κ) και DisplayPort 1.2 θύρα (για το 4K στα 60Hz) και δύο ηχεία με την κακή ποιότητα, αλλά και πρακτικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

True Colors

Το πάνελ TN για αυτήν την οθόνη προσφέρει στενό γωνίες όρασης, αναλογία αντίθεσης είναι πολύ περιορισμένη (944: 1 σε προεπιλεγμένη λειτουργία Κανονικός). Τα υπόλοιπα είναι πολύ καλύτερα: τα χρώματα είναι πολύ αληθινό (deltae 2.4 σε τυπική λειτουργία και 1.5 σε λειτουργία sRGB). Αποχρώσεις του γκρι είναι καλοί ως (6403 ° Κ σε sRGB), με μια ελαφρώς υψηλότερη γάμμα (2,35), αλλά ρυθμιζόμενο. Η οθόνη είναι πολύ καλά βαθμονομημένη από προεπιλογή, και θα ταιριάξει τους λάτρεις της εικόνας, ακόμη και αν η ισχυρή περιορισμό της κατακόρυφης γωνίας θέασης πρόκειται να ακρωτηριάσουν τα πλεονεκτήματα γραφικών (μεγάλες μεταβολές στο αντιθέσεις).

Μικτή τσάντα για τους παίκτες

Το πρώτο πράγμα, δεν θα είναι δυνατόν να παίξει άνετα στο 4K πριν από την επόμενη γενιά καρτών γραφικών high-end ... και ξανά. Σε αυτό, η οθόνη δεν φταίει, αλλά οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν, αντί για 1080p. Μόνο η κλιμάκωση της εικόνας με την οθόνη Asus είναι λίγο απογοητευτικό πάρα πολύ καλή, θα μπορούσε να έχει απλά να χρησιμοποιήσετε 4 pixels για να εμφανιστεί ένα και να κρατήσει την οξύτητα αξίζει μια οθόνη υπολογιστή. Ένα άλλο πρόβλημα που μετριέται πολύ υψηλή καθυστέρηση οθόνη 64 ms (1080p μέσω της θύρας HDMI), η οποία δεν απευθύνεται σε απαιτητικούς παίκτες. Η δραστικότητα των pixels είναι όμως πολύ καλή προεπιλογή: 9 ms κατά μέσο όρο (με το προεπιλεγμένο που overdrive TraceFree 60 πια, αλλιώς πάρα πολύ αντίστροφη ghosting).

Πάρα πολύ ενέργεια σε κατάσταση αναμονής

Τελευταία αρκετά εκπληκτικό το πρόβλημα: δοκιμή μας μοντέλο, το οποίο καταναλώνει Προεπιλογή λειτουργίας 53.3 W, φαίνεται πολύ άπληστοι στην ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (16 W!) Και ακόμα μακριά (2 W!). Είναι πάρα πολύ, γνωρίζοντας ότι οι περισσότερες οθόνες δεν υπερβαίνει τα 0,1 W σε αυτές τις συνθήκες.