Test: Dell Alienware 17 R3, η πραγματική διάδοχος του gaming επιτραπέζιο υπολογιστή;


Dell Alienware 17 R3: η υπόσχεση

«Η μηχανή έξω από τα συνηθισμένα» της Dell είναι πίσω σε μια τρίτη εκδοχή για να γιορτάσουν το 2016. Όσον αφορά την έκδοση 13 ιντσών, χωρίς επανάσταση στη μορφή ή ουσία, αλλά ελάχιστες προσαρμογές, αλλά είδε που επιτρέπει αυτή χονδρικής μωρό μεταβείτε στη σελίδα. Παραμένει το ζήτημα της τιμής από το 2250 ευρώ για τη βασική έκδοση (ναι έτσι κι αλλιώς) και έως 2620 ευρώ για το τέρας προσγειώθηκε στο γραφείο μας.

Dell Alienware 17 R3: πραγματικότητας

Το ίδιο με το Alienware 13, αλλά μεγαλύτερο, μεγαλύτερο και πιο ισχυρό! Εδώ είναι πώς να συνοψίσει πολύ σύντομα, το Alienware 17 R3, ένα juggernaut 3,7 κιλά και πάχους σχεδόν 4 cm ύψος (κλειστή). Ανθεκτική, μίγμα μαγνησίου και παχύ πλαστικό περίβλημα, βρέθηκε πολύ ευαίσθητη σε δακτυλικά αποτυπώματα. Επιπλέον, ο δίσκος του πληκτρολογίου είναι καλυμμένη με αυτό το μαλακό, σιλικόνης ελαφρά και πολύ ευχάριστο στην αφή. Ένας μαγνήτης χέρι! Μην ξεχνάτε τις μικρές πηγές φωτός, LED μπαρ που βρίσκεται παντού στη συσκευή, η οποία είναι εξατομικευμένη κατά βούληση, ανάλογα με τη διάθεση του κάθε παιχνιδιού ή ξεκίνησε


Περισσότερα καθιστική ζωή από ό, τι νομάδων; Ναι, χωρίς αμφιβολία, γιατί σε ένα σακίδιο, καταλαμβάνει χώρο και κάτω μέρος της πλάτης εκτιμούν ότι πολύ μέτρια υψηλό βάρος του ζώου το οποίο πρέπει να προστεθεί και το φορτιστή κοντά στο κιλό. Εγκατεστημένο στην επιφάνεια εργασίας με ένα εξωτερικό ποντίκι και ένα καλό κράνος, αυτό είναι που εκτιμούμε την καλύτερη φορητό υπολογιστή.

Πληκτρολόγιο άνετα, πλήκτρα συντόμευσης για gamers

Ως αντιστάθμισμα της οθόνης 13,3 ιντσών, η Alienware είναι διακοσμημένο με ένα φωτιζόμενο πληκτρολόγιο πολύ ευχάριστο στην αφή, καλές αναλογίες κλειδιά.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το ultraportable, το πληκτρολόγιο του 17,3-ιντσών μοντέλο κοσμείται από την αριστερή πλευρά, πέντε βασικές συντομεύσεις για να προγραμματίσετε χρησιμοποιώντας ένα από τα προεγκατεστημένα βοηθητικά προγράμματα.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, τέσσερα από αυτά τα πλήκτρα βρίσκονται στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου.

Στις πλευρές της μηχανής, η σύνδεση είναι σε εξέλιξη κατά την τελευταία έκδοση έλαβε για τη δοκιμή. Έτσι, ένα από τα τέσσερα USB 3.0 υποδοχές δίνει τρόπο σε μια USB Type-C και εξόδου miniDisplayPort βίντεο εξαφανίζεται από το πίσω μέρος του μηχανήματος, αφήνοντας μόνο μία πλευρική έξοδο HDMI της διασύνδεσης για τα γραφικά Ενισχυτής.

Ως υπενθύμιση, το εξωτερικό περίβλημα (να αγοράσετε επιπλέον), το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη κάρτα γραφικών για desktop υπολογιστές για να αντικαταστήσει αυτό - ήδη επιτυχημένη - του μηχανήματος.

Το μόνο πράγμα που λείπει είναι η μονάδα οπτικού δίσκου. Μια συσκευή που εφαρμόζει η Dell για να απομακρυνθεί όλο και περισσότερες από τις συσκευές της, από γενιά σε γενιά.

Ισχύς εν αφθονία για να μην αναφέρουμε μια καλή SSD

Όχι μεγάλη έκπληξη, αυτό το Alienware 17 R3 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel και NVIDIA στοιχεία και ότι, ανεξάρτητα από την έκδοση που αγοράζετε στην ιστοσελίδα της μάρκας. Φυσικά, ανάλογα με την επιλογή σας, η τιμή θα αυξηθεί.

Για να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, η Dell εφαρμόζει μια «λιγότερο παραδοσιακά» επεξεργαστή από το συνηθισμένο. Αυτός είναι ο πυρήνας i7-6820HK, ένα από τα περισσότερα μοντέλα high-end της Intel με ταχύτητες μεταξύ 2,7 και 3,6 GHz, ανάλογα με την πληρότητα των τεσσάρων πυρήνων. Και με το 16 GB μνήμης RAM του παρόντος, δεν υπάρχει αρκετή για να μετατρέψει οποιαδήποτε επεξεργασία φωτογραφιών, επεξεργασία βίντεο και, φυσικά, τα παιχνίδια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν τη θέση ως το SSD των 512 GB (η οποία φιλοξενεί ήδη τα Windows 10) στο σκληρό δίσκο του 1TB.

Και μιλώντας για τα παιχνίδια είναι η GeForce GTX 980 NVIDIA είναι στο τιμόνι. Ένα κλασικό σε gamers μηχανημάτων για αρκετούς μήνες και βρίσκονται σε δύο εκδόσεις στην αγορά, εξοπλισμένο με 4 ή 8 GB GDDR5. μονάδα της δοκιμής μας ήταν εξοπλισμένο με 4 GB, ενώ η μόνη διαθέσιμη μοντέλο προσφέρει την κάρτα 8 GB για λίγα ευρώ περισσότερα. Έτσι, τα αποτελέσματα στις δοκιμές μας είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι με ένα από τα μηχανήματα προς πώληση, δοκιμάζεται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες και να κάνουν απλές, διπλό η μνήμη επιτρέπει -surtout- μπορεί να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο των φίλτρων και στοιχείων, χωρίς να χάσει γενιά των καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Όπως είναι, με τη συνήθη σύνολα δοκιμής μας, έχουμε πάρει αποτελέσματα μεταξύ 146 και 216 fps σε εγγενή ανάλυση της οθόνης (Full HD) και με όλες τις λεπτομέρειες παραπάνω. Έχουμε, επίσης, υπέβαλε την Alienware 17 έως ρουτίνες αξιολόγησης R3 Rainbow Six Πολιορκία και Hitman και πήραμε ακόμα το χρόνο να κάνει μια στροφή στη Νέα Υόρκη του τμήματος.

Στο Rainbow Six, η μηχανή παράγει μεταξύ 101 και 110 fps, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή να σας ωθήσει μερικές επιλογές ή τα φίλτρα σε υψηλότερα επίπεδα. Πάντα στην Ubisoft, παράγοντας Division μας κινείται απρόσκοπτα δεδομένου ότι είναι περισσότερο από 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο που εμφανίζονται στην οθόνη, με υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Τέλος έρχεται Hitman εκπληκτικά νόστιμο για ένα παιχνίδι σαν αυτό: μεταξύ 47 και 52 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε σταθερό περιβάλλον, καθώς παίζετε DX11 ή DX12.

Τέλος μια καλή οθόνη!

Αν υπάρχει καλό εξοπλισμό που δεν θέτουν σε κίνδυνο σε ένα μηχάνημα gamer της τιμής αυτής, είναι η οθόνη. Η επικάλυψη ιντσών ματ πλάκα 17.3 χρησιμοποιεί την τεχνολογία προβολής IPS, η οποία υποτίθεται ότι λειτουργεί καλά με τα χρώματα και προσφέρουν επίσης μια πολύ ευρεία γωνία όρασης, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο στρέβλωσης της εικόνας.


Υπεβλήθη στο αμερόληπτη μάτι του ανιχνευτή, ο πίνακας εμφανίζει κατά μέσο όρο φωτεινότητα των 345 cd / m2 (δεδομένα για 400 cd / m2 στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή), αρκετό για να αντισταθμίσει τις παρασιτικές ανακλάσεις φωτός ενώ παρέχουν οπτική άνεση, ακόμη και όταν είστε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο.

Σε αντίθεση, η Alienware επίσης καλύτερη από το μέσο όρο, με διάμεση τιμή υπολογίζεται έως 1052: 1. Αποτέλεσμα, οι Μαύροι είναι βαθιά και κολακευτικά χρώματα. Και αν η περιπέτεια έκανε το παρελθόν δεν ήταν πραγματικά με τις προτιμήσεις σας, η Dell προσφέρει δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα για να ρυθμίσετε το προφίλ χρωμάτων της οθόνης για να κατεβάσετε την πρώτη ανάφλεξη της μηχανής.

Θα πάρει πίσω κάποια SSD;

Η μικρή πλαστική καταπακτή που βρίσκεται κάτω από τη μηχανή γρήγορα κατέρρευσε κάτω από την επίθεση του κατσαβιδιού μας.

Αφαίρεση αυτό, μπορείτε να δείτε τις μονάδες μνήμης, σκληρό δίσκο, SSD και πάνω από μια κενή υποδοχή για μια πρόσθετη μονάδα SSD.

Κρίμα που δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο μεγάλο συσκευή απαγωγή θερμότητας. Από ό, τι βλέπουμε μέσα από τον εξαερισμό, αποτελείται από πτερόρροιας σωλήνες χαλκού και δύο μεγάλες οπαδούς.

Αυτές οι δύο ξέρουν πώς να δώσει φωνή όταν είναι απαραίτητο από τη στιγμή που μετράται 43,5 dB. Είναι σαφές ότι κάνουν το γραφείο τους, δεδομένου ότι η θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή δεν υπερβαίνει το 53 ° C και το στήριγμα παλάμης παλάμες να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, 25,6 ° C.