Δοκιμή: Panasonic Lumix G80, η καλύτερη αξία στην ιστορία των υβριδίων


Panasonic είναι ίσως το πιο υποτιμημένους εμπορικό σήμα στον κόσμο της φωτογραφίας: μεταξύ των ιστορικών (Canon, Nikon, η Olympus, Fujifilm) και ο Πρίγκιπας της Sony Electronics, η μάρκα φαίνεται αρκετά κολλήσει. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον ένας από εκείνους που καινοτομούν περισσότερο. Προτείνει, για αρκετά χρόνια, οι πιο πλούσιες λειτουργίες περιβλήματα και εξυπνότερους βίντεο. Εφευρέτης υβριδικό δεδομένου ότι ήταν αυτή που έδωσε την πρώτη G1 Lumix το 2008, η Panasonic έχει ποτέ κυκλοφορήσει και τώρα προσφέρει ένα από τα πάρκα (από κοινού με τον Όλυμπο), η πιο πλούσια στον κόσμο από την άποψη της εναλλάξιμους φακούς .

Τελευταία Γόνος της σειράς G, η G80 είναι το αποτέλεσμα οκτώ χρόνια δουλειάς από την πλευρά του τμήματος Lumix. Οκτώ χρόνια εμπειρίας επέτρεψαν την μάρκα Οσάκα περάσουν από κατάταξη αμφισβητίας οπουδήποτε από το σημείο αναφοράς του κλάδου. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η G80 δεν τον τιμά.

G τροπικές συνθήκες

A. B. / 01net.com-

GH Σειρά πέρα ​​ως αφιερωμένο στο βίντεο (και πιο ακριβά), ορισμένοι περιβλήματα G ήταν μια σύμμορφη Panasonic. Η τελευταία είναι η Lumix GX8 ξεκίνησε σε πολύ υψηλότερη τιμή από την G80. Αυτό δείχνει την εμφάνιση και την πρόσφυση G7 Lumix να ενσωματωθεί αυτή η σύμμορφη, δηλαδή μια συλλογή των σφραγίδων και των επιχρισμάτων που το καθιστούν λιγότερο ευαίσθητη στις καιρικές συνθήκες - βροχή, υγρασία, σκόνη, κ.λπ. Η μαγεία της δουλειάς που γίνεται από τους μηχανικούς του Πάνα; Αυτό αισθάνεται πολύ μικρή πλευρά του βάρους, όπως η μονάδα ζυγίζει μόλις 43 γραμμάρια περισσότερο από το G7. Τίμημα για ένα μεγάλο κέρδος σε δύναμη.

DNA διπλής

A. B. / 01net.com-

Οι μηχανικοί της Panasonic είναι τόσο καλό σε αυτή την τεχνική γεμίζει το χώρο του εγκεφάλου τους, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για το μάρκετινγκ. Καταλάβετε ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρουμε τα πλαίσια είναι τόσο παράλογο το γεγονός ότι φαίνεται ένα κακόγουστο αστείο. Πώς να εξηγήσω ότι στην ίδια περιοχή συνυπάρχουν GX8, GX80 και G80; Μπορείτε να βρείτε αυτή την αφθονία των 8 Χ και ακατανόητη; Κανονική, πάρα πολύ.

A. B. / 01net.com-

Όλα αυτά για να σας πω ότι μιλάμε για την Lumix G80, άμεσο κληρονόμο δύο οικιστικές μονάδες: το G7 και την Lumix GX80. Κατ 'αρχάς, παίρνει τη μορφή και τη χρηστικότητα. Δεύτερον, λαμβάνει το σταθεροποιημένο αισθητήρα, ηλεκτρονικά, νέα μηχανικό κλείστρο και νέα χαρακτηριστικά. Όσο για τον αδελφό GX8 του, είναι υψηλότερη στην περιοχή, αλλά, ξεκίνησε το περασμένο έτος, δεν έχουν όλες τις βελτιώσεις του G80. Περισσότερες λεπτομέρειες στο τέλος του άρθρου, αλλά ελπίζουμε ότι έχουμε ήδη βοηθήσει να δούμε πιο καθαρά.

SLR εργονομία της κάμερας, υβριδικά βάρους

A. B. / 01net.com-

Καθώς η G7, η G80 δείχνει την εμφάνιση (και κράτημα) SLR-τύπου, σε αντίθεση με την GX8 και GX80. Ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω, ενώ έντονη πρόσφυση, πολλοί πίνακες και προγραμματιζόμενα κουμπιά: το G80 είναι γεμάτη με τα χαρακτηριστικά και έχει τον επαρκή αριθμό παραγγελιών για να επωφεληθούν.

Τροπικές συνθήκες όπως έχουμε ήδη πει, παρέχει μια καθησυχαστική λαβή, αλλά για ένα χαμηλότερο βάρος από ένα αντανακλαστικό: στο ίδιο εύρος τιμών, η Ricoh Pentax K-70 εμφανίζει 688 g με μπαταρία και κάρτα μνήμης μόνο 505 g για G80. 183 γραμμάρια διαφορά, η οποία πρέπει να προστεθεί και το οπτικό βάρος, πολύ πιο ελαφρύ και συμπαγές στο πρότυπο Micro 4/3.

A. B. / 01net.com-

Οι λάτρεις των μεγάλων φακών zoom ως 100-400mm μόλις δοκιμάσετε για 01net.com εκτιμούν επίσης ότι η Panasonic έχει ωθήσει τη λογική αντανακλαστικό να αναπτύξει μια προαιρετική λαβή με εύκολο κράτημα του βαρύτερου οπτικών και το διπλάσιο του αντοχή της υπόθεσης της.

τεχνολογία πολεμική μηχανή

A. B. / 01net.com-

Αν δεν είστε έτοιμοι να γράψει ένα βιβλίο, είναι αδύνατο να περιηγηθείτε στο λειτουργίες G80 και συσκευές Panasonic σε γενικές γραμμές. Η μάρκα είναι η βασίλισσα να ενσωματώσει μοναδικά χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις: από τη ριπή 4K σε 3 διαφορετικούς τρόπους, περικοπή Full HD στην περιοχή 4K για να κάνουν όμορφα γραφικά, επικεντρώνονται στοίβαγμα να προσφέρει μια άπειρη ποικιλία των ευκρίνεια στις λήψεις μακρο, πολλές επιλογές συμπίεσης βίντεο από HD σε 4K, κ.λπ. δοκιμή ή απλά να περιηγηθείτε τις δυνατότητες εκθέσεις στην πλήρη απασχόληση.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αναφέρουμε ότι το περίβλημα δεν μπορεί να κάνει ή να μιλήσουμε για τις ελλείψεις του: έλλειψη υποδοχή ακουστικών για την παρακολούθηση του ήχου κατά την εγγραφή (αλλά ένας μετρητής είναι διαθέσιμη) και μια λειτουργία βίντεο που επιβάλλει η μικρή περικοπή (σε αντίθεση με τη Sony). Κατά τη σύνδεση της λαβής, λυπάται επίσης ότι εμφανίζεται μόνο η μπαταρία σε χρήση. Αυτό είναι σχεδόν τα πάντα. Επειδή για το υπόλοιπο, μεταξύ της ριπής που μπορεί να αυξηθεί σε 40 καρέ ανά δευτερόλεπτο (JPEG), η ποιότητα των εντυπωσιακά 4K κωδικοποιεί, πολύ καλό θέμα Burst παρακολούθησης (στη συνέχεια περιορίζεται σε 6 i / s αλλά πολύ ακριβή) ή η σκανδάλη αγγίζοντας την οθόνη, δεν μπορείτε να δείτε πραγματικά τα όρια αυτής της υπόθεσης. Μόνο η Micro 4/3 αισθητήρας είναι λίγο μικρότερη από ό, τι οι ανταγωνιστές APS-C ή full-frame αισθητήρες, αλλά, και πάλι, η Panasonic έχει εργαστεί κάνει. Και βλασφημία καλά.

Μεγάλη πρόοδος χρώμα

A. B. / 01net.com-A. B. / 01net.com-A. B. / 01net.com-

Panasonic ήταν στο παρελθόν μια εγκοπή κάτω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ερμηνεία των χρωμάτων, αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει. Έξοδος μοβ αντικείμενα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πέρα ​​από το πρότυπο ISO 1600 αγωγή αντίο «χάλκινο» δέρματα ... η ερμηνεία των χρωμάτων της G80 δείχνει ότι οι μηχανικοί της μάρκας αρχίζουν να κινούνται και σε αυτό το μέτωπο. Δεν είναι ακόμη αρκετά σε Canon και τον Όλυμπο από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την προσεγγίσουμε. Μένει να Panasonic κάποιο τρόπο πριν έρθει γαργαλάω τις πολλές εκθέσεις γεμάτο χαρακτήρα Fujifilm Pessac, αλλά δεν χτίστηκε σε μια μέρα ...

[Προβολή και λήψη εικόνων δοκιμής μας σε πλήρη ανάλυση στο Flickr album μας]

Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, βαθυπερατό φίλτρο του προφυλακτήρα αισθητήρα Micro 4/3 προσφέρει καλές λεπτομέρεια απόδοση ακόμη και με ένα οπτικό κιτ όπως 12-60 mm (βλέπε παρακάτω). Με την εξαιρετική Panasonic Leica 15 χιλιοστών ΓΔ Summilux f / 1.7, οι εικόνες είναι ακριβείς αφρώδη, γεμάτη ανάγλυφα και της ύλης. Είναι λογικά κάτω από Fuji ή της Sony με τις φωτογραφικές μηχανές τους με μεγαλύτερα αισθητήρες, αλλά η διαφορά είναι κυρίως 100% σε μια οθόνη υπολογιστή και σε υψηλές ευαισθησίες πέρα ​​από το πρότυπο ISO 3200. Αν φωτογράφους και φωτορεπόρτερ, συμπεριλαμβανομένων shootent συχνά σε δύσκολες συνθήκες θα συνεχιστούν για μεγάλες συλλέκτες (και πάλι, δεν είναι όλα, γιατί τώρα υπάρχουν πολλά πολύ φωτεινό οπτικό), ο κοινός άνθρωπος θα είναι στην ευχάριστη θέση να έντονης jpeg με το πρότυπο ISO 3200-6400 για 20x30cm εκτυπώσεις ή άλμπουμ φωτογραφιών.

A. B. / 01net.com-A. B. / 01net.com-

Η συμβουλή μας: μενού, κάτω ψηφιακή επεξεργασία θόρυβο στο ελάχιστο για να απολαύσετε μια πιο φυσική πλάνα χρώματα και λεπτομέρειες που λαμβάνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αυτονομία: το κόλπο Panasonic

A. B. / 01net.com-

Υβρίδια καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι το SLR για έναν απλό λόγο: για να εμφανιστεί η εικόνα που βλέπει το φως, ο αισθητήρας είναι μόνιμα παρέχεται, όταν το SLR θα χρησιμοποιεί ενέργεια για γυρίσματα (ή σχεδόν, το φως μέτρησης είναι μόνιμη, αλλά λίγο εντατική ηλεκτρόνια). Και αυτό δεν είναι οι επεξεργαστές εικόνας, όλο και πιο ισχυρό, το οποίο θα βοηθήσει τους μηχανικούς σε αυτόν τον τομέα. Για να επιλύσετε αυτό το όριο, χωρίς μεγαλύτερες μπαταρίες, Panasonic έχει αναπτύξει έναν τρόπο έξυπνο περικοπή εξασφαλίζει γρήγορη αισθητήρα και στο σκόπευτρο. Ένα τέχνασμα για να αποφύγει την κατάσβεση πυροβόλησε κάμερα του ανάμεσα σε κάθε περίοδο και προβλέπει ότι η G80 διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε κατάσταση eco: πάνω από 800 φωτογραφίες. Επιτρέψτε περίπου 400 εικόνες σε κανονική λειτουργία, η οποία βρίσκεται στο μέσο όρο των υβριδίων.

12-60 mm f / 3.5-5.6: οπτικά τα πάντα φθηνά

A. B. / 01net.com-A. B. / 01net.com-

Η Lumix G80 παραδίδεται γυμνά ή με ένα οπτικό 12-60 mm f / 3.5-5.6 ισοδυναμεί με 24-120 mm. Μην πηγαίνετε γύρω από το θάμνο: ακόμα κι αν είναι ήδη εξοπλισμένα με οπτικές Micro 4/3, μην χάσετε αυτό το ζουμ. Μακριά από το να είναι οπτικά ακριβείας - το επιπλέον κόστος μόλις 100 ευρώ μεταξύ του σώματος και μόνο σετ, γι 'αυτό μην φανταστείτε μια Leica οπτική - η 12-60mm είναι παρ' όλα αυτά το καλύτερο κιτ οπτική είσοδο κυμαίνονται όλους τους κατασκευαστές. Ελαφρύ, καλά τελειώσει προσφέρει εξαιρετική οπτική σειρά, μια καλή καθαρή εικόνα στο κέντρο και μια αρκετά αποτελεσματική σταθεροποίηση. Ζουμ απόλυτη είσοδο, αν και το βραβείο για το καλύτερο επιστρέφει κιτ ζουμ για να Fujifilm 18-55mm f / 2,8 - 4 (αν και πιο ακριβά, αλλά οπτικά στην κορυφή).

Δυνατότητα επιλογής οπτικών προσιτές

A. B. / 01net.com-

Οπτική Micro 4/3 πάρκου είναι η πλουσιότερη στον κόσμο των υβριδίων. Αλλά μακριά από το να είναι ένας κατάλογος των ελίτ μοντέλα από 1000 ευρώ, προσφέρει και τις δύο αναφορές για τους φωτογράφους έτοιμοι να επενδύσουν και μοντέλα που είναι διαθέσιμα στο κοινό. Panasonic, τον Όλυμπο και Sigma και Tamron προσφέρουν πράγματι πολλές αναφορές σε τιμές «οικογένεια». Λιγότερο από 200 ευρώ, υπάρχει η Sigma 60 χιλιοστά f / 2.8 DN ART ισοδύναμο έως 120mm που παράγουν όμορφα πορτραίτα ή το 25 χιλιοστά Panasonic (ισοδ. 50 χιλιοστά) f / 1.7 ιδανική για καταστάσεις χαμηλής φώτα. Για 300 ευρώ, Panasonic προσφέρει την εκπληκτική 30 χιλιοστά f / 2.8 Macro χρησιμοποιείται από εμένα για ΟΛΟΥΣ πυροβολεί φωτογραφίες δοκιμές προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών απεικόνιση του περιβλήματος αυτού του άρθρου) ή την Panasonic 35-100 mm f / 4 -5.6, ένας τηλεφακός σε 320 ευρώ ισοδυναμεί με 70-200mm σίγουρα πολύ φωτεινό (φωτεινό διπλή σταθεροποίηση, βλέπε παρακάτω), αλλά πολύ καλή οπτική ποιότητα και μικρό βάρος (135g).

Με λίγα λόγια: υπάρχει πραγματικά κάτι για όλους και κάθε προϋπολογισμό, και οπτικά Micro 4/3 είναι σε μεγάλο βαθμό μικρότερο και ελαφρύτερο από ό, τι οι ανταγωνιστές τους στον κόσμο SLR.

Σταθεροποίηση του αισθητήρα: το βίντεο vamp

Αν Panasonic μόνο μία φορά σταθεροποιηθεί οπτική, ροπή μάρκα, πρόσφατα, για τη σταθεροποίηση του αισθητήρα. Αυτό εξοικονομεί έως και 5 ταχύτητες φωτογραφία, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία επιτρέπει να επωφεληθούν από φθηνά οπτικά. Το άλλο πλεονέκτημα αυτού εμφανίστηκε με τη σταθεροποίηση GX7 είναι ότι είναι επίσης ενεργό στην βίντεο από την έναρξη της GX80 (σε αντίθεση με GX7 και GX8). Εισήχθη από την Olympus με της OM-D E-M5 Mark II, η σταθεροποίηση του αισθητήρα βίντεο είναι ιδιαίτερα σημαντική σε Panasonic ότι άλλως να ελέγχουν καλύτερα την κωδικοποίηση από τον ανταγωνιστή του. έτσι μπορεί κανείς να αποκτήσει βίντεο 4K υγρών και ευχάριστο να παρακολουθήσουν, όταν πυροβολήθηκαν στα όπλα, ενώ τα πόδια. Δεν είναι ακόμα σε επαγγελματικό steadicam, αλλά αυτό είναι αρκετό. Και αυτό θα κάνει πραγματικά τη διαφορά κατά του G7: αν πραγματικά σκοπεύετε να κάνετε ταινίες και έχετε το τρίποδο φρίκη, η G80 δεν είναι μια επιλογή, είναι η πρώτη σας επιλογή.

Panasonic, η τελευταία Δημοκρατική μάρκα φωτογραφία;

Αντιμέτωπη με την κατάρρευση των πωλήσεων, όλοι οι κατασκευαστές υιοθετούν περισσότερο ή λιγότερο η ίδια στρατηγική: αριστοκρατική. Και οι τιμές: μεταξύ της Sony, του Ολύμπου και η Canon και Nikon είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών, με περιβλήματα 1500, 2000 ή 3000 ευρώ. Μόνο Fujifilm και Panasonic παραμένουν κάτω από 2000 ευρώ, με πολύ σαφή θέση από την Panasonic παραμείνει μια οικογένεια μάρκα. Έτσι, οικονομικά προσιτή. Προσφέρονται για 1.000 ευρώ με οπτικό 12-60 mm της (Μόνο Σώμα 900 ευρώ), η G80 προσφέρει μια ασυναγώνιστη σχέση απόδοσης-τιμής.

Αντιμετωπίζοντας GX80

Διαβάστε: Δοκιμή: Panasonic Lumix GX80, το κομψό υβρίδιο που χτυπά μόνο

Μικρότερα και λεπτότερα, ο GX80 έχει την ίδια τεχνική πλατφόρμα όπως το G80, και περιλαμβάνεται εσωτερικό φίλτρο σταθεροποίησης sensorless χαμηλής διέλευσης. Χωρίς υποδοχή μικροφώνου, το σκόπευτρο είναι χαμηλότερης ποιότητας και αντοχής των μικρότερων μπαταρία του. Η τιμή της μεγαλύτερης συμπαγούς κατώτατης τιμής. Οι φωτογράφοι δρόμου και σε εκείνους που τους αρέσει να ταξιδεύουν πολύ φως με μικρό πρώτοι προτιμούν το GX80.

Αντιμετωπίζοντας την G7

Διαβάστε: Δοκιμή: Panasonic υβριδικό G7 που θα σκοτώσει την οικογένειά DSLR

Προκατόχου G80, G7 δεν έχει καμία σταθεροποίηση αισθητήρας δεν είναι κατάλληλο για τροπικές και του αισθητήρα του είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης. Αλλά η ποιότητα της εικόνας και την συνολική του απόδοση είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια και είναι πολύ φθηνότερο: έχουμε εντοπίσει τα 150 ευρώ λιγότερο με 14-140 mm. Μια καλή επιλογή για τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού.

Αντιμετωπίζοντας GX8

Διαβάστε: Δοκιμή: Panasonic Lumix GX8, το υβριδικό στόχευσης ρεπόρτερ

Πιο ισχυρή, με ένα περιστρεφόμενο σκόπευτρο καλύτερα, μια οθόνη OLED (όχι LCD) και ειδικά το ενιαίο αισθητήρα 20 Mpix κόσμο της Micro 4/3, η GX8 είναι λογικά υψηλότερο στην περιοχή. Αλλά δεν επωφελείται από τη σταθεροποίηση της εικόνας του αισθητήρα (μόνο φωτογραφία), ούτε το νέο ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα ή τις τελευταίες τεχνικές βελτιώσεις (4K ζωντανές καλλιέργειες, εστίαση bracketing, κλπ). Μια συσκευή για όσους αναζητούν μέγιστη ευκρίνειας εικόνα και ένα περίβλημα που σε μετρητά.

G80, η πιο ικανή απ 'όλα

Αν κάθε πόλη έχει τα πλεονεκτήματά της συσκευές, γενική αντίγραφο του G80 τραβά επάνω: είναι μόνο 27g βαρύτερο από το GX80 (αν και είναι λίγο ογκώδες), έχει περισσότερες δυνατότητες από την G7 (συμπεριλαμβανομένων σταθεροποίηση εικόνας) και τροπικές συνθήκες, όπως GX8. Και σε αντίθεση με περιβλήματα από τον Όλυμπο, που είναι τόσο ταλαντούχοι φωτογραφία και το βίντεο. Αυτό που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι OM-D E-M5 Mark II.