Δοκιμή: Sony Xperia XA, ένα ωραίο smartphone που δύσπνοια


Sony Xperia XA: η υπόσχεση

Το 2016, η Sony ήθελε να ανανεώσει. Για Xperia Z πέτυχαν τρία αεροσκάφη, που ονομάστηκε κορυφαία μοντέλα Xperia Χ, με το Xperia και Xperia X X απόδοσης, αλλά και μια πιο προσιτή έκδοση με το Xperia XA. Για 299 ευρώ, έχετε δικαίωμα σε μια συσκευή με πολύ λεπτή άκρες της οθόνης, τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή MediaTek χρονίζεται στα 2 GHz και 2 GB μνήμης RAM. λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να βασίζονται σε έναν αισθητήρα 13 megapixel.

Sony Xperia XA: πραγματικότητας

Πάντα νηφάλια, η Sony μας προσφέρει αυτή τη στιγμή μια ευχάριστη έκπληξη με το σχεδιασμό του Xperia XA της. Σε αντίθεση με τα ξαδέλφια του, το smartphone εκμεταλλεύεται μια ελεύθερη άκρες της οθόνης. Μια επιλογή που κάνει την επίδρασή του γρήγορα, ειδικά κατά τον χειρισμό. Το τελευταίο επίσης διευκολύνεται από τη χρήση του γυαλιού 2.5D. Αλλά για λιγότερο top model, πρέπει να είμαστε πλαστική περιεχόμενο. Η προσβάσιμη τοποθεσία είναι η θυσία της μεταλλικής επικαλύψεως που ωφελούν Xperia και Xperia X X Απόδοσης. Είναι, ωστόσο, βρίσκει το παραδοσιακό στρογγυλό κουμπί τροφοδοσίας, το οποίο έχει θέα τις ρυθμίσεις έντασης - τοποθετείται λίγο χαμηλή για να είναι εύκολα προσβάσιμη. Οπτικά, το smartphone δεν είναι καθόλου ντροπή. Το πλαστικό ποιότητα και φινίρισμα είναι πολύ πετυχημένος. Ακόμη και σε λιγότερο από 300 ευρώ, το ιαπωνικό γίγαντα εξακολουθεί να είναι σε θέση να προσφέρουν μια όμορφη συσκευή.

Ένα ψήφισμα προς τα κάτω

Ο κατασκευαστής έχει επιλέξει μια οθόνη HD, δεν είναι Full HD. Με διαγώνιο 5 ιντσών, αυτό δίνει ένα ψήφισμα των 294 dpi. Αυτά τα στοιχεία δεν επιτρέπουν να εμφανίσετε τα εικονίδια και καθαρά, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι αξιοπρεπής. Ωστόσο, η πλάκα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ειδικά καθώς τα μέτρα μας αντίθεση και φωτεινότητα. Με 451 cd / m² και ένα λόγο αντίθεσης 1804: 1, το φως του ήλιου που παίζουν κανένα πρόβλημα. Έχει για παράδειγμα, αποδείχθηκε άνετα με το Samsung Galaxy S7 ... αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Από τη στιγμή που κάποιος δεν βρίσκεται σε ιδανική μπροστά από το smartphone, η οθόνη υποβαθμίζει γρήγορα. Ένα ελάττωμα που μπορεί να απενεργοποίηση, για παράδειγμα όταν η συσκευή είναι οδήγησης GPS, κρέμονται από το κέντρο του πιλοτηρίου.Ο περιορισμός της ανάλυσης οθόνης βελτιστοποιεί λογικά τη λειτουργία του επεξεργαστή, και να μπορέσει καλύτερα να μετατρέψει το σύνολο. Από αυτή την άποψη, το στοίχημα είναι μάλλον επιτυχής. Στην ίδια τιμή, η Sony Xperia XA παίρνει τα αποτελέσματα αναφοράς ελαφρώς υψηλότερο από ό, τι ένα Samsung Galaxy Α3 ή Galaxy J7. Και η καλή εντύπωση επιβεβαιώνεται στα παιχνίδια, που λειτουργούν χωρίς καμία δυσκολία. Ωστόσο, η οθόνη αφής μπορεί μερικές φορές να χάσετε ανταπόκριση. Αρκετές φορές, μας πήρε ακόμα είμαστε πίσω σε 5 ή 6 φορές για να τηρούνται. Δύσκολο να ξέρω αν ήταν μια στιγμιαία σφάλμα του λογισμικού, αλλά το όριο της αποδοχής δεν είναι μακριά.

Αυτονομία στη χαμηλότερη

Μετά από κάποιες απογοητεύσεις όσον αφορά την αυτονομία του Xperia και Xperia X X απόδοσης, αρχίσαμε να ονειρεύονται μια ευχάριστη έκπληξη με το Xperia XA. Αλλά το απότομο ξύπνημα. Η χαμηλή ανάλυση της οθόνης δεν φαίνεται να είναι μεγάλη βοήθεια. Στις επικοινωνίες, το smartphone που κατέχει λιγότερο από 12 ώρες, έναντι μόλις πάνω από έξι ώρες το web surfing και 6 ώρες για βίντεο αναπαραγωγή 30. Αλλά πάνω απ 'όλα, ευέλικτο αυτονομία δεν είναι μακριά από την καταστροφική. Η μονάδα απενεργοποιείται μετά από μόλις 5 ώρες χρήσης 15 ή περισσότερες από δύο φορές λιγότερο από ό, τι το Samsung Galaxy Α3 ... και τρεις φορές λιγότερο από ό, τι το Galaxy J7! Στην ιστοσελίδα της, η Sony ανακοινώνει έως και δύο ημέρες αυτονομίας. Απίστευτο!

Έρχεται με Android 6.0 Ζέφυρος, Xperia XA επανερμηνεύει το λειτουργικό σύστημα για να σάλτσα Sony, δηλαδή με μια διεπαφή τόσο απλό να πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως η διπλή βρύση για να απενεργοποιήσετε την οθόνη. Αν μέρος του σχεδιασμού της Google έχει διατηρηθεί - ειδικά σε συντομεύσεις και ειδοποιήσεις ενότητα, ορισμένες εικόνες αρχίζουν να είναι λίγο μεγαλύτερα. Θα θέλαμε επίσης να απεγκαταστήσετε πολλές εγγενείς εφαρμογές, περιττή και πολύ εντατική αποθήκευσης.

Για άλλη μια φορά, η Sony αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενότητα φωτογραφία. Ο κατασκευαστής έχει ακόμη τοποθετηθεί ένα κουμπί στο κάτω δεξιά μέρος της μονάδας, η οποία ενεργοποιεί το σουτ με τη λήψη των smartphone οριζόντια. Τίποτα νέο στα ιαπωνικά, αλλά η ιδέα μας αρέσει όπως πάντα. Σε πλήρη ήλιο, το smartphone έχει κάνει πολύ σωστά, με ακρίβεια και μια καλή βουτιά. Επιπλέον, τα γυρίσματα είναι πολύ γρήγορη, το οποίο είναι ωραίο όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία με τη μύγα. Αντίθετα, χαμηλά φώτα είναι πολύ λιγότερο ελέγχονται, με ένα ενοχλητικό θάμπωμα. Στο βίντεο, είναι μάλλον μέσο όρο με έκανε απλά εντάξει, αλλά αρκετά καλά σταθεροποιηθεί.