Δοκιμή: Samsung Galaxy A3, ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με μια σταθερή αντοχή


Samsung Galaxy A3 (2016): Η Υπόσχεση

Στην περιοχή του mid-range, η Samsung προσφέρει δύο νέες συσκευές εμπνευσμένο από τη ναυαρχίδα του, το Galaxy S6. Μεταξύ αυτών, το Α3, το μικρότερο της σειράς Α με 4,7-ιντσών οθόνη του. Για άλλη μια φορά, η διάθεση της Νότιας Κορέας σχετικά με το σχεδιασμό για να προσελκύσει πλήθη και να αντισταθμίσει μια μάλλον συμβατική διαμόρφωση. 

Samsung Galaxy A3 (2016): η πραγματικότητα

Εκ πρώτης όψεως, είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ του Samsung Galaxy S6 και το Galaxy Α3, αν όχι το μέγεθος. Έτσι βρίσκουμε πάντα τελειώνει σε μέταλλο και γυαλί, με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πάχος (7,3 mm) για την τελευταία. Παρά το γεγονός ότι είμαστε στο κάτω μεσαίας κατηγορίας, τερματίζοντας κοντά στο τέλειο. Στο πίσω μέρος, η φωτογραφική μηχανή είναι κάπως λιγότερο προεξέχοντα από το S6. Το Α3 διατηρεί επίσης κάποιες ατέλειες των ηλικιωμένων, μεταξύ των οποίων το γεγονός του ότι έχουν την τάση να γλιστρήσει εύκολα από το χέρι. Αισθητικά, θα είναι δύσκολο να νικήσει περίπου 300 ευρώ.

Η άλλη ομοιότητα με το Galaxy S6 - που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει - σχετικά με το λειτουργικό σύστημα, εξακολουθεί να βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop. Παρά το γεγονός ότι Marshmallow είναι τώρα διαθέσιμο για μερικούς μήνες, η Samsung φαίνεται αποφασισμένη να εγκαινιάσει με το Galaxy S7. Έτσι βρίσκουμε την επικάλυψη TouchWiz, με τις εικόνες του λίγο παλιό, και για την οποία θα είμαστε γρήγοροι να εφαρμόσει ένα ουσιαστικό τρόπο το θέμα του σχεδιασμού. Έχουμε το δικαίωμα να χαρακτηριστικά σπίτι, όπως το άνοιγμα της κάμερας πατώντας δύο φορές το κουμπί σπίτι - ως στοιχειώδες χρήσιμο - καθώς και κάποιες εφαρμογές στο σπίτι. 

Μια μικρή οθόνη που απευθύνεται

Samsung απαιτεί έχουμε δεξιά πλευρά της οθόνης, την τεχνολογία AMOLED με ανάλυση HD (720 x 1280 pixels) για τη σωστή επίλυση των 312 κουκκίδες ανά ίντσα. Με άπειρη αντίθεση σε συνδυασμό με καλή φωτεινότητα 512 cd / m², η οθόνη προσφέρει μια πολύ ποιοτική εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένων άμεσο ηλιακό φως. Αν και το μικρό μέγεθος της πλάκας δεν είναι ιδανική για να παρακολουθήσετε μια ταινία μεγάλου μήκους, βίντεο παιχνιδιού ή παιχνιδιού, αυτό το smartphone εξακολουθεί να είναι μια πραγματική οπτική απόλαυση.

Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε A3 δεν προσφέρει μια επανάσταση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Το Snapdragon 410 δίνει τρόπο σε μια Exynos 7578, εξακολουθεί quad-core, αλλά από το 1,2 έως 1,5 GHz. Από την πλευρά της, η μνήμη RAM παραμένει στα 1.5 GHz. Αν και δεν είναι μια μηχανή αγώνων, το smartphone είναι πολύ αντιδραστική και κρατά ψηλά καλά όταν χρησιμοποιείται για τις περισσότερες εφαρμογές. Η Samsung έκανε μια πολύ σοφή επιλογή επιλέγοντας μια οθόνη HD και βοηθά να έχουμε πολύ καλή απόδοση, ακόμα και για τους λάτρεις των video games. Στο πλαίσιο της εφαρμογής Epic Citadel, πηγαίνει μέχρι και 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ένα πολύ καλό μέσο όρο 10 διαδοχικούς ελέγχους.

Παρτιτούρες AnTuTu (5) είναι επίσης πολύ καλύτερα από ό, τι την έκδοση Α3 του 2015. Σε γενικές γραμμές αναφοράς, είναι από 20 596-31 974. Σε 3D, η νέα έκδοση φτάνει 8958, έναντι 4454 πέρυσι. Εάν οι ρυθμίσεις δεν είναι πολύ μακριά, η Samsung εξακολουθεί να είναι σε θέση να παρέχει μια πολύ πιο ισχυρή συσκευή. Η μάρκα έχει κάνει άλλες επιλογές και όχι σημαντικά, με - όπως και πέρυσι - την παρουσία της μια υποδοχή microSD για την προσθήκη αποθήκευσης 128 GB 16 GB που ήδη υπάρχουν. Ωστόσο, αυτό θα δώσει τη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που υπάρχουν στο Galaxy Α5. 

Πέρυσι, το Galaxy Α3 ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την αυτονομία της, παρά την mAh μπαταρία 1900. Πηγαίνοντας στο 2300 mAh, το smartphone ενισχύει σε αυτό το επίπεδο. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από 16 ώρες στην επικοινωνία, αλλά κυρίως η dépasset 14:30 Web surfing και ακόμη και αγγίζει τις 13 ώρες βίντεο. Ικανός να πολλαπλών αυτονομία, έφτασε 12,10 εναντίον ... 8:14 για την έκδοση 2015. Καθώς το Galaxy Α5, Galaxy Α3 τελευταία σκέψη είναι ένα μοντέλο της αυτονομίας.

Καλή mid-range, το Galaxy Α3 διαθέτει κάμερα 13 megapixel, όπως το Galaxy Α5. Αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο, δεν έχει οπτική σταθεροποίηση. Μια διαφορά που αισθάνεται ελαφρώς φωτογραφία - με λίγο λιγότερη οξύτητα - και βίντεο, με ελαφρά ανακίνηση. Αλλά εξακολουθεί να παίρνει ένα καλό τηλέφωνο με κάμερα σε αυτό το εύρος τιμών. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το αποτέλεσμα έρχεται περισσότερο με κλισέ "αποδεκτή". Λήψη βίντεο (1080p) είναι επίσης πολύ καλό με πολλές λεπτομέρειες, ακόμη και όταν ο φωτισμός δεν είναι η βέλτιστη. Το μόνο μειονέκτημα θα προέλθει από μια μικρή τάση να τράνταγμα, χωρίς να πρόκειται για πολύ επιζήμια για την τελική ποιότητα.