Galaxy S5 Test: πλήρης δοκιμή της νέας ναυαρχίδας της Samsung


Samsung Galaxy S5: Η Υπόσχεση

Περιμέναμε με ανυπομονησία, τελευταία πολυτελές smartphone της Samsung είναι τώρα έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Γεμάτη τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας, η μονάδα ανακοινώνει θαύματα, προσπαθήσαμε να τον έλεγχο ταυτότητας. Μετά από αρκετές ημέρες βασανιστηρίων, εδώ είναι η ετυμηγορία μας.

Samsung Galaxy S5: πραγματικότητας

Η ποιότητα κατασκευής Galaxy S5 είναι πάντα καθαρό, πολυτελή απαιτεί. Σε σχέση με το Galaxy S4, αυτό το νέο μοντέλο παρέχει ένα σφραγισμένο κέλυφος, ή μάλλον ανθεκτικό στο νερό (IP67 προστατεύεται από τη σκόνη και ανθεκτικά σε βύθιση μέχρι 1 μέτρο). Αυτό είναι λιγότερο από το Xperia Z2 Sony IP68 πιστοποιηθεί, μπορεί να βυθιστεί σε περισσότερα από ένα μέτρο νερού για 30 λεπτά.

Κίτρινες κάρτες για το σχεδιασμό

Πρώτη ματιά, πρώτη επαφή και η πρώτη κριτική: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Samsung έχει παραμελήσει το σχεδιασμό Galaxy S5 σε αυτό το σημείο. Για να συνειδητοποιήσουμε αυτό, απλά σε σύγκριση με το προηγούμενο Galaxy S4 στη συνέχεια παρατήρησε ότι η μόνη βελτίωση είναι στο πίσω μέρος του κελύφους του, το πλαστικό είναι πιο ευχάριστα στην αφή. Και όμως, η πλαστική επικάλυψη «απομίμηση δέρματος» του Galaxy Note 3 (μαύρη έκδοση) ήταν πολύ πιο επιτυχημένη από όλες τις απόψεις (λιγότερο ολισθηρό, πιο ευχάριστο να δούμε και την αφή).

Ακόμη χειρότερα, σε σχέση με την S4, S5 σχεδιασμού είναι πιο χοντρό: οι άκρες της οθόνης είναι σημαντικά μεγαλύτερα, και το συγκρότημα κάμερας γίνεται ακόμα πιο του πίσω κελύφους. Η οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερο από το S4 (μόνο 0,1 ίντσες, ήταν πραγματικά απαραίτητο;), η συσκευή είναι μεγαλύτερη και ευρύτερη. χειρισμός του είναι λιγότερο ικανοποιητική από αυτή του Galaxy S4, η οποία είχε φτάσει σε ένα πολύ ισορροπημένο εργονομικό σχεδιασμό ανεπτυγμένες. Για να μην αναφέρουμε μια τελευταία παλινδρόμηση: το S5 είναι 15 γραμμάρια βαρύτερο από το S4!

Πολύ ισχυρό ... προσωρινά

Και οι κριτικοί δεν σταματούν εκεί. Ο επεξεργαστής Snapdragon 801 το Galaxy S5 είναι πράγματι πολύ ισχυρό και επαρκές για όλους τους τύπους εφαρμογών στο Android. διεπαφή της συσκευής είναι πολύ ρευστό σε όλες τις περιστάσεις, και ιδιαίτερα αντιδραστική. Πολύ ευχάριστο στη χρήση, ώστε εφ 'όσον, όπως Touchwiz προφανώς.

Η κατάσταση περιπλέκεται όταν το smartphone ωθείται στη μέγιστη ικανότητά της στα video games. πρότυπο μας σε αυτόν τον τομέα, GTA Vice City, δείχνει τα όρια του Galaxy S5: πολύ υγρό για περίπου 20 λεπτά, το παιχνίδι αρχίζει να τραντάξει απότομα όταν η μονάδα θέρμανσης. Η θερμική διάχυση του επεξεργαστή δεν είναι επαρκής, το τσιπ πηγαίνει σε «ρελαντί» λειτουργία με μειούμενη συχνότητα λειτουργίας του (CPU και GPU) για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του. Έτσι, η συσκευή είναι πολύ λιγότερο ισχυρό.

Η «Epic Citadel» δοκιμή (3D ​​μηχανή Unreal) δείχνει την ίδια συμπεριφορά: το Galaxy S5 διατηρεί κατά μέσο όρο 54 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε δύο ή τρεις πρώτες δοκιμές, και τις επιδόσεις συνέχεια μειώνονται μεταξύ 35 και 42 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όπως η μονάδα υπερθερμαίνεται. Το ίδιο το τεστ Antutu: 3D βαθμολογία Κωδικός 9500 έως 5600 βαθμούς υπό τις ίδιες συνθήκες. Να σημειωθεί ότι το HTC One M8 δεν υποφέρουν καθόλου από αυτό το πρόβλημα, και είναι επομένως πιο αποτελεσματική στα video games.

Αυτονομία τρέλα

Ο κύριος ποιότητα του Galaxy S5 είναι η αυτονομία της. Αυτή είναι μία από τις σπεσιαλιτέ της Samsung, η οποία εκμεταλλεύεται την πολύ χαμηλή κατανάλωση AMOLED οθόνες. Ένα από τα S5 είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι το S4. Και τα αποτελέσματα αυτονομία πετάξει στα ύψη πάνω από 15 ώρες αναπαραγωγής βίντεο! Επικοινωνία (εκτός οθόνης), η μονάδα φτάσει σχεδόν 26 ώρες. Τα αρχεία είναι τόσο ηττηθεί: το Galaxy S5 είναι ακόμα καλύτερη από την HTC One M8!

Στην πράξη, είναι εύκολο να πάρει περισσότερο από 24 ώρες μπαταρία από την τακτική χρήση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την μπαταρία από τη συσκευή το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς. Και για να διασφαλιστεί η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας από την κάμερα έκανε καλή δουλειά, αρκεί να το κάνετε χωρίς την πλήρη λειτουργικότητα «smartphone» και να εγκατασταθούν για ένα τηλέφωνο απλό κύτταρο (κλήσεις και SMS) με μια ασπρόμαυρη οθόνη.

AMOLED οθόνη αγγίζει την τελειότητα

Μια άλλη σημαντική ποιότητα των Galaxy S5: εξαιρετική εμφάνιση. τεχνολογία της Samsung OLED μεγαλώνει για να προσφέρουν ανεπανάληπτες επιδόσεις. Ξεκινώντας με τη φωτεινότητά του, η οποία φτάνει μέχρι 381 cd / m² μέγιστη χειροκίνητη ρύθμιση, αλλά μπορεί ακόμη και να υπερβαίνει τα 520 cd / m² (450 cd / m² για τους λευκούς σε πλήρη οθόνη, και μέχρι 605 cd / m² για μισό της οθόνης) κατά την ενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου φωτεινότητας σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια AMOLED οθόνη φτάνει σε ένα τέτοιο φως!

πλευρά λειτουργία πιστότητα χρωμάτων «Κινηματογράφος» αξιοποιεί την εμπειρία της Samsung στον τομέα της τηλεόρασης. Τα χρώματα είναι πολύ ακριβή. Στην αυτόματη λειτουργία (Adapt Display) Οι αποχρώσεις προσαρμόζονται για να παραμείνει σωστή όταν το φως του περιβάλλοντος είναι χρωματισμένο (που δοκιμάσαμε με τα φώτα της Philips Hue, και λειτουργεί!). Η οθόνη Full HD είναι άφθονη (τα εικονοστοιχεία είναι αόρατα με γυμνό μάτι), η αναλογία αντίθεσης είναι τέλεια (άπειρο) ... Με λίγα λόγια, το Galaxy S5 έχει σίγουρα την καλύτερη οθόνη που έχουμε δοκιμαστεί στο εργαστήριο.

Καλύτερο βίντεο σε φωτογραφίες

Η απόδοση εικόνας Galaxy S5 είναι πολύ καλή ... μέρα. Ο αισθητήρας της Samsung (16 megapixels σε 16: 9 μητρική) έκανε καλή δουλειά σε έντονο φως, αλλά είναι πολύ απογοητευτικά χαμηλό φωτισμό. Οι φωτογραφίες είναι γρήγορα θολή και θορυβώδη βράδυ, ειδικά η λειτουργία «σταθεροποίηση» εξ ορισμού μια μεγάλη έκθεση και ένα βαρύ επεξεργασίας εικόνας. Ο φωτογράφος και τα θέματα της εικόνας, έτσι σίγουρα δεν θα κινηθεί!

Η επίδραση bokeh (θολή φόντο) είναι αποτελεσματική, αλλά βελτιώθηκε. Η κάμερα τραβάει φωτογραφίες με διαφορετικά στοιχήματα στο σημείο (αυτό είναι πολύ μεγάλο, και για άλλη μια φορά, δεν θα πρέπει να κινείται), και εφαρμόζει ένα φίλτρο τεχνητό blur για το σχέδιο που επιλέγεται από το χρήστη. Αυτό είναι καλό, αλλά κάποιες ατέλειες είναι ορατές στο τέλος του πρώτο πλάνο αντικείμενα. Εμείς όμως βρέθηκαν τα ίδια ελαττώματα στο HTC One M8, το οποίο έχει μια ισοδύναμη λειτουργία.

Άμεση λειτουργία HDR είναι σίγουρα η συμβολή πιο βολικό Samsung. Στη συνέχεια, όμως, και πάλι, σίγουρα δεν θα κινηθεί για φωτογραφίες, επί ποινή που έχει πολύ λίγο ενοχλητικό επικάλυψη εικόνας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το βίντεο ότι η λειτουργία HDR είναι η πιο αποτελεσματική και πιο ευεργετικό: Τύπου ανησυχίες στο φως και το φωτισμό, την επεξεργασία HDR κάνει μια αξιόλογη δουλειά για να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες στους τομείς της σκιά, που αντιμετωπίζει ακόμα και τον ήλιο.

Όσον αφορά την εγγραφή βίντεο σε Ultra-HD είναι εξαιρετική (αλλά η λειτουργία HDR και σταθεροποίηση απενεργοποιούνται). Η fps λειτουργία 120 (κατά τον ορισμό 720p) έχασε πολύ φως, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική μόνο με φωτισμένες σκηνές. Το 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο είναι εντυπωσιακή ρευστότητα, αλλά και να χάσει ένα κομμάτι της φωτεινότητας, αλλά και χωρίς σταθεροποίηση ή HDR.

Ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, αλλά λίγο βαρύ

Είναι θέμα γούστου. TouchWiz λίγη αγάπη, άλλοι μισούν. Το interface της Samsung (ή "επικάλυψη Android") περνάει "επίπεδος σχεδιασμός"Σίγουρα εμπνευσμένο από το iOS 7 ματιά, το κινητό σύστημα από την Apple. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο, αλλά ευτυχώς η μονάδα είναι εξοπλισμένη με 2 GB μνήμης RAM για να λάβει το βάρος των υπηρεσιών και των εφαρμογών της (1 GB χρησιμοποιείται από το κουτί).

Ανάμεσα στο πλήθος των εφαρμογών που προτείνονται (ή επιβάλλεται) από τη Samsung, είναι ακόμα δυνατό να βρεθεί πολύ καλά πράγματα: ένα καλό πληκτρολόγιο, ένας μεγεθυντικός φακός μόδα πολύ έξυπνος, καλά σχεδιασμένα widgets, ένα εύχρηστο ημερολόγιο, άριστη ήχου και βίντεο παίκτες, μια καλή συλλογή φωτογραφιών, μια «ιδιωτική» λειτουργία αρκετή πρακτική, κ.λπ. Στην ήχου, Adapt Λειτουργία ήχου (προς το παρόν για λίγο) προσφέρει πολύ καλό ήχο βελτιώσεις για εκείνους που δεν έχουν ένα καλό ακουστικό ή κατεστραμμένα τύμπανα (ή και τα δύο!).

δακτυλικών αποτυπωμάτων αισθητήρες και την καρδιά, gadgets

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Galaxy S5 δεν είναι ικανοποιητική. Καταγράφει μόνο τρία δάχτυλα, και σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ το iPhone 5S είναι σε θέση να αναγνωρίσει το αποτύπωμα με κάθε τρόπο, και χωρίς να χρειάζεται να σύρετε το δάκτυλό σας πάνω του. Ακόμη χειρότερα, πρέπει να το λάβει, κατά μέσο όρο, τρεις φορές για να πάρει θετική αναγνώριση. Είναι πολύ γρήγορο αφόρητη για να ξεκλειδώσετε το smartphone. Όσο για τον αισθητήρα παλμών, είναι ένα gadget που μόνο οι πιο μανιώδεις αθλητές θα εκτιμήσουν τη στιγμή. Οι άλλοι πρόθυμα να περάσει, αναμονή για μερικές εφαρμογές ωφελούνται με διαφορετικό τρόπο (παιχνίδια, για παράδειγμα;).