Δοκιμή: Sony Xperia Ζ5, ένα όμορφο smartphone που δύσκολα δικαιολογούν την τιμή του


Sony Xperia Z5 υπόσχεση

Μετά Xperia Z3 Πιο απογοητευτικό μέρος Xperia Ζ5, ένα νέο high-end smartphone με ελαφρώς τροποποιημένο σχέδιο, και πάνω απ 'όλα, με επεξεργαστή Snapdragon 810 που σέρνει πίσω του μια κακή φήμη. Αυτό Z5 θα δελεάσει τύχη;

Sony Xperia Z5 πραγματικότητα

Πλευρά του σχεδιασμού, το Xperia Z5 είναι πολύ παρόμοια με προηγούμενες εκδόσεις. Πάντα πολύ γωνιακή, είναι αυτή τη φορά με επίστρωση ματ, εξοικονομώντας αρκετά στο έντονο φως και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Είναι, επίσης, πολύ ευχάριστο στην αφή, με υψηλής ποιότητας υλικά πολύ καλά συναρμολογημένα. Ωστόσο, είναι παχύ πιο κοντά στο 8 mm, όπως 7,5 χιλιοστών ανακοινωθεί, και είναι λίγο καιρό, κυρίως λόγω των δύο στερεοφωνικά ηχεία του.

Δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύ (156 γραμμάρια) και 5.2 ίντσες ως μορφή του τον περιορίζεται να χρησιμοποιήσει και τα δύο χέρια. Από την πλευρά του λογισμικού, δεν επικάλυψης στη Sony, και ξαφνικά, θα βρείτε το κλασικό χρηστικότητα του Android, η οποία είναι, κατά περιορίζεται κατά τον καλύτερο αγοράς επικαλύψεις (ZenUI Asus, Huawei EMUI, κλπ) μας.

Snapdragon 810 που έχει πάνω στο όνομα

Από τη στιγμή, Qualcomm και οι κατασκευαστές έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να δαμάσει τον επεξεργαστή Snapdragon 810. Εδώ, είναι μάλλον προφανές: οι δύο πυρήνες Cortex-A57 απενεργοποιηθεί ανά πάσα φορτίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, το ένα τρίτο της καρδιάς μετά από λίγα λεπτά. Σε 3D παιχνίδια, θερμαίνει γραφικό κύκλωμα και προκαλεί απενεργοποίηση όλους τους πυρήνες Cortex-A57! Έτσι καταλήγουμε με το ισοδύναμο ενός Snapdragon 410 με ένα μεγάλο chip γραφικών. Στην οθόνη Full HD, η αδρενεργικών chip γραφικών 430 διατηρεί καλές πηγές: πηγαίνει από 60 fps σε 53 μετά από είκοσι λεπτά. Ενώ σε αδράνεια, το 810 εξακολουθεί να προσφέρει μια καλή γενική ισχύ. Έτσι, στην πράξη, το smartphone είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά θερμαίνει γρήγορα, συχνά πολύ ...

Αυτονομία, επίσης σημαίνει

Side αυτονομία, κανένα θαύμα ούτε. Αυτός είναι ο τρόπος, εάν ανεπαρκής: μόλις πάνω από 9 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, και μόλις 6 ώρες 24 λεπτά ευέλικτο νέο τεστ μας. Τίποτα συναρπαστικό, αν αυτό είναι το ρεκόρ φωνή αυτονομία: ένα εντυπωσιακό 27 ώρες 26 λεπτά πιστοποιεί μεγάλη αυτονομία ... όταν το smartphone είναι σχεδόν δεν χρησιμοποιείται. Στην πράξη, μόνο μερικά βαριά χρήση αφήστε το Xperia Z5 υπερβαίνει την ημέρα κατά την μπαταρία του.

Καλή οθόνη, λίγο ασθμαίνων

Η οθόνη του Xperia Z5 είναι καλύτερη από εκείνη των προηγούμενων μοντέλων. Η αναλογία αντίθεσης αυξάνεται αυτή τη φορά για να 1376: 1, με μέγιστη φωτεινότητα 564 cd / m². Επαρκές για την άνεση στον ήλιο. Είναι αλήθεια ότι τα χρώματα δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι πολύ κολακευτικό, και να πάει πολύ μακριά στο κόκκινο και πράσινο, χάρη στην τεχνολογία Triluminos (Quantum Dot). Μόνο παράπονο: η εμμονή των pixels είναι ακριβώς πάρα πολύ χαμηλά, προκαλώντας μεγάλη θολή μονοπάτια πίσω από τα κινούμενα αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, είναι λίγο ενοχλητικό.

Δεν είναι τόσο μεγάλη εικόνα, μεγάλη βίντεο

Στη φωτογραφία, το αεροσκάφος μάλλον απογοητευμένοι με μια ισχυρή αφή, ιδιαίτερα ορατά και δεν είναι πραγματικά καθαρό, από τη στιγμή που δεν είναι πλέον σε κατάσταση υψηλής φωτεινότητας (σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα). Η έλλειψη οπτικής σταθεροποίησης αφήνει τη συσκευή πολύ πίσω heavyweights βιομηχανία, όπως το Galaxy S6 και το LG G4, ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Βεβαίως, η μονάδα αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, αλλά το αποτέλεσμα στην πράξη να μην είναι πολύ κολακευτικό. Βίντεο Με τα μειονεκτήματα, ψηφιακή σταθεροποίηση είναι πλήρης, οι λεπτομέρειες είναι λεπτές και ακριβή, άριστη κωδικοποιεί, και την παρακολούθηση βολές χωρίς «φαινόμενο ζελέ» (τα περίφημα συνεστραμμένο κάθετες γραμμές).

υψηλή φωτεινότητα

χαμηλή φωτεινότητα

Παράδειγμα της επεξεργασίας ενός μέσου φωτεινότητας εικόνας

Μάλλον καλό ήχο

Η έξοδος ήχου του Xperia Ζ5 είναι ισχυρό και σαφές, κανένα παράπονο γι 'αυτόν. Οι δύο ομιλητές της μονάδας παρέχει στερεοφωνικό ήχο των οποίων η ποιότητα είναι ανώτερη από τον ανταγωνισμό, αλλά η ισχύς του είναι ακόμα λίγο περιορισμένος: σκληρά για να ακούσετε μια φωνή σε μια κάπως θορυβώδες περιβάλλον.