Δοκιμή: Samsung Galaxy A5 (2016), το νέο πρότυπο για smartphones μεσαίας κατηγορίας


Samsung Galaxy Α5 (2016): Η Υπόσχεση

Με το Galaxy Α5 κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, η Samsung είχε μια πραγματική succes με αυτό το μοντέλο μεσαίας κατηγορίας. Αυτή η νέα έκδοση το 2016 φαίνεται ακόμα πιο ελπιδοφόρα σε χαρτί. Τι πραγματικά; 

Samsung Galaxy Α5 (2016): η πραγματικότητα

Όπως εξηγήσαμε στο πρώτο κράτημα μας, ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση του νέου Galaxy Α5 είναι απλά τέλειο. Το πίσω μέρος είναι τώρα γυαλί και να δούμε μοιάζει πολύ με αυτή του Galaxy S6. Για ένα smartphone έως 409 ευρώ, η Samsung δίνει έτσι την υψηλή μπαρ.

Θα μπορούσε κανείς να πει το ίδιο της οθόνης της Σούπερ AMOLED με ανάλυση Full HD (1080 x 1920 pixels) που εμφανίζει ένα όμορφο φωτεινότητα 634 cd / m² και προφανώς τέλειο μαύρο. Αν η επιλογή του ορισμού είναι κολακευτικό και δίνει μια πολύ λεπτή ανάλυση 424 pixels ανά ίντσα, ωστόσο, δυσχεραίνει σημαντικά την απόδοση.

Μια δαιμονική αυτονομία

Ο επεξεργαστής Exynos 7580 σχεδιάστηκε από την Samsung εξακολουθεί να καταφέρνει να εμφανίσει περίπου 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όταν δοκιμάζεται 3D παιχνίδια, αρκετά για τη Ρεάλ Racing 3 - το οποίο εμπόλεμη ακόμα λίγο - αλλά πιο περίπλοκη για περισσότερα παιχνίδια καλοφαγάδες, όπως Dead Trigger 2. Παρόλα αυτά, το Galaxy A5 παρέχει αξιοπρεπείς επιδόσεις, πολύ τις προσδοκίες που μπορεί κανείς να έχει ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας.

Ωστόσο, η Samsung είναι πολύ καλύτερη από τον ανταγωνισμό και πλήττει σκληρά από την πλευρά της αυτονομίας. Αυτό το νέο A5 και έφτασε 24:22 συνεχή χρόνο χρήσης. Σε αυτό το εύρος της οθόνης διαγωνίου, μόνο το Sony Xperia Z3 Compact (4.6 ίντσες) πήγε καλύτερα, αλλά είναι εφοδιασμένη μόνο με έναν πίνακα HD, αναγκαστικά λιγότερο απαιτητική. Το Galaxy Α5 Ως εκ τούτου, απαιτείται από την αρχή στην κατηγορία του και κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ.

Η κατάσταση είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακή φωτογραφία και το βίντεο. αισθητήρα 13-megapixel του παράγει αξιοπρεπείς φωτογραφίες χωρίς να κάνει πολύ καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Κάπως υψηλή φωτεινότητα ικανοποιητική, τα πράγματα πάνε άσχημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Από την πλευρά της εικόνας, η εικόνα είναι πολύ καλά σταθεροποιημένο (οπτική σταθεροποίηση ευχαριστώ), αλλά δεν έχει ρευστότητα και τείνει να παραμορφώσει τα ταξίδια πάρα πολύ γρήγορα.


Αριστερά, η έκδοση HDR αποτελεσματικά αποκαλύπτει λεπτομέρειες της εικόνας.