Mozilla: Windows 10 begrenser nettleservalget

Mozilla ser ikke et godt øye den nye Microsoft-systemet. Ifølge stiftelsen, vil utgiveren har frivillig begrenset valg av nettleser for brukeren å pålegge egde ansikt Firefox.

Med Windows 10, ikke Microsoft gjennomføre én, men to nettlesere: Internet Explorer og Microsoft Edge. Men Mozilla spesielt avanserte praksis i selskapet i løpet av oppgraderingen til Windows 10. Faktisk brukeren som satt Firefox som standard nettleser i Windows 7 eller Windows 8.1 vil se sine parametere endret etter oppgradering til Windows 10. Microsoft Edge supplants og Firefox - eller en annen alternativ nettleser.

På sin offisielle blogg, legger Mozilla " Nå ber den folk to ganger flere klikk, muse rulling og tekniske kompleksiteten å rekonfigurere sine valg konfigurert i eldre versjoner av Windows ".

For Mozilla, er Windows 10 derfor en form for regresjon, i form av brukervennlighet, men også om Microsofts praksis for å markere sin nettleser til skade for konkurransen.

Husk, Mozilla og Opera hadde gjort en klage til EU-kommisjonen peker strategier for Microsoft og forklare med Internet Epxlorer, selskapet opprettholdt et misbruk av dominerende stilling. Brussel hadde tvunget multinasjonale selskaper til å legge ut på sitt system en installasjon skjermen - den berømte valgskjermen - slik at brukerne kan laste ned og velge sin favoritt nettleser. Denne plikten utløp i desember 2014.

Firefox

Konfigurere Firefox, eller en annen standard nettleser


I Windows 10, konfigurere Firefox, Chrome eller Opera som standard nettleser, vil det først starte den og deretter velge alternativet presentert i form av en advarsel, eller tilgjengelig innenfor rammen av søknad.

Når de er bekreftet dette valget, blir brukeren omdirigert til den delen av kontrollpanelet for å velge programmene som skal konfigureres som standard. I nettleser delen vil kreve - merkelig - klikk Microsoft Edge-ikonet for å hente listen over nettlesere installert på PC-en.

Alternativet må være konfigurert to ganger. Med Windows 8.1, systemet viste en liten høyre pop-up med alle nettlesere på en gang og for enkelt å bekrefte.

som standardsom standard

Last ned Mozilla Firefox for Windows.Redigert på 05/13/2016 ved 06:33