Αντιμετώπιση προβλημάτων: να αναλάβει τον έλεγχο ενός απομακρυσμένου υπολογιστή


γείτονάς σας δεν εκτυπώνει έγγραφα; Αποτυγχάνει να μοιραστεί με το δίκτυο σας; Αντιμετώπιση προβλημάτων είτε να πάρετε βοήθεια, χωρίς να διέρχονται από το τηλεχειριστήριο.

  • Αντιμετώπιση προβλημάτων: να αναλάβει τον έλεγχο ενός απομακρυσμένου υπολογιστή
  • Χρήση Απομακρυσμένη Βοήθεια των Windows
  • Ελέγχουν τα πάντα με το TeamViewer
  • TeamViewer στο smartphone σας
  • Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας μακριά από το σπίτι
  • Άλλα εργαλεία για να πάρει το τηλεχειριστήριο στο χέρι

Μεταξύ των επαγγελματιών, αυτό ονομάζεται απομακρυσμένη συντήρηση. Ένας όρος είναι λίγο εκφοβιστικό, το οποίο κρύβει μια απλή πραγματικότητα: να αναλάβει τον έλεγχο ενός απομακρυσμένου υπολογιστή από έναν άλλο μέσω του Διαδικτύου και εξειδικευμένου λογισμικού. Όταν πραγματοποιηθεί η σύνδεση, μπορείτε να δείτε όχι μόνο σε ένα παράθυρο όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη του PC στην ερώτηση, αλλά μπορείτε να ανοίξετε φακέλους και αρχεία, τα προγράμματα εκτόξευσης και την εγκατάσταση νέων, η αλλαγή ρυθμίσεις του συστήματος και τις παραμέτρους. Και όλα αυτά σαν να ήταν σωματικά κάθεται στο μηχάνημα, ακόμα και από όλο τον κόσμο!

Τρεις πιθανές χρήσεις

Σε ποιες περιπτώσεις η αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να σας βοηθήσει; Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στις οποίες η εξαγορά μπορεί να αποδώσει μεγάλη υπηρεσία.

Η πρώτη αντιμετώπιση ενός κοντινή απόσταση: η γιαγιά σας, ο οποίος ανακαλύπτει τον υπολογιστή και παραμένει παράλυτο μπροστά από τα παράθυρα και τα μενού των Windows? σας νεότερος, που δεν ξέρει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση αγαπημένο τους παιχνίδι στον υπολογιστή του σπιτιού ενώ είστε στην εργασία? σύζυγό σας (ε) δεν μπορεί να λειτουργήσει μια συσκευή. Το πρόσωπο είναι για να αντιμετωπίσετε τον απομακρυσμένο υπολογιστή που χειρίζεται. Ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε και τις επιλογές που έχετε επιλέξει, ή να κρατά στα χέρια του και να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μαζί με σας, ή βλέπει ότι αδύναμα, ή όμως είναι μπροστά σε μια μαύρη οθόνη.

Δεύτερο σενάριο (μια παραλλαγή του πρώτου): βοήθεια στο τρόπο διδασκαλίας. Αυτή τη φορά δεν είναι μόνο για να εργαστούν στον απομακρυσμένο υπολογιστή, αλλά διδάσκει το χειρισμό συνέντευξη σας - που κρατά το χέρι - γι 'αυτό και πάλι αν χρειαστεί. Αν και οι δύο συμμετέχοντες έχουν ένα μικρόφωνο ή κάμερα, μπορούμε να σε αυτή την περίπτωση σε συνδυασμό με μια φωνή χειρισμό ή βίντεο τηλεφωνίας.

Η τελευταία πιθανή εφαρμογή της εξαγοράς μιας ουσιαστικά προσωπικό στόχο: να εργάζονται εξ αποστάσεως σε έναν υπολογιστή - δηλαδή του σπιτιού, ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος, αλλά κανείς να χειριστεί, ή το γραφείο εάν εργάζεστε από το σπίτι - για εκτέλεση προγραμμάτων, προβολή ή αντιγραφή αρχείων ή e-mail σας στο τοπικό πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Η επιλογή του σωστού λογισμικού

Για κάθε μία από αυτές τις χρήσεις, υπάρχει ένα δωρεάν λογισμικό προσαρμοσμένο, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τις οδηγίες που περιγράφονται στις επόμενες σελίδες.

Το πρώτο περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα: είναι η Απομακρυσμένη Βοήθεια των Windows, ένα διαθέσιμο πρότυπο χρησιμότητα από τα Windows XP. Χρησιμοποιείται κατά προτίμηση για εκπαιδευτική χρήση, αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ένα άλλο εργαλείο από τη Microsoft, η εξαγορά της υπηρεσίας που περιλαμβάνονται στο Windows Live Mesh. Αυτό το λογισμικό είναι περισσότερο γνωστή για τη λειτουργία συγχρονισμού δεδομένων μεταξύ υπολογιστών μέσω του online SkyDrive αποθήκευσης. Αλλά έχει επίσης μια λειτουργία της εξαγοράς, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωση της προσωπικής χρήσης για την απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα του υπολογιστή.

Ωστόσο, η πιο ολοκληρωμένη TeamViewer λογισμικό είναι χωρίς αμφιβολία, ο Γερμανός εκδότης με το ίδιο όνομα. Επιτρέπει να αναλάβει τον έλεγχο ενός υπολογιστή με Windows XP, Vista ή 7 σε 32 ή 64 bit, αλλά και Mac ή Linux μηχάνημα, και αυτό από έναν υπολογιστή ή smartphone με Android ή iPhone. πολλές επιλογές κάνουν το καλύτερο λογισμικό για την πραγματική απομακρυσμένη αντιμετώπιση προβλημάτων, αν και μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε άλλες περιπτώσεις.

Για να διευκολυνθεί

Με αυτά τα εργαλεία, να σταματήσει να νευρικότητα! Περισσότερα θέμα της τραβώντας τα μαλλιά σας έξω προσπαθώντας να αντιμετωπίσετε τηλεφωνικά ένα συγγενή που δεν καταλαβαίνει τις οδηγίες σας. Μπορείτε να χειριστείτε τον υπολογιστή σαν να κάθεται μπροστά στην οθόνη του, με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι χέρια. Όλα αυτά με ελάχιστη εγκατάσταση του λογισμικού και χωρίς έξοδα μιας δεκάρας. Ελέγξτε έξω αυτά τα εργαλεία που θα σας δώσει το πολύτιμο δώρο της πανταχού παρουσίας!

Προσοχή στα μεγέθη οθόνης

Τι θα συμβεί όταν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ένα desktop PC εξοπλισμένο με ένα ή δύο μεγάλες οθόνες, από ένα laptop, ένα netbook ή smartphone (είναι δυνατή με TeamViewer); Η διαφορά των επιφανειών προβολής τέτοιου μεγέθους θα μπορούσε να περιπλέξει τη δουλειά σας, ακόμα και αν υπάρχουν συσκευές για να κάνετε ζουμ μέσα και έξω στο παράθυρο προβολής. Αν δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιμένουμε να έχουμε ένα desktop PC ή φορητό υπολογιστή με μεγάλη οθόνη πριν από την ίδρυση της σύνδεσης.

Τι είναι αυτό;

Windows 32 ή 64 bits
Από το 2005, οι αγορές λειτουργικά συστήματα της Microsoft του 32 και 64 bits. Το 64 των Windows XP / Vista / 7 υποστηρίζει 64-bit αρχιτεκτονική των σύγχρονων επεξεργαστών. Αυτά τα συστήματα είναι σε θέση να χειρίζονται πολύ περισσότερη μνήμη και (πάνω από 4 GB έως 192 GB) και ως εκ τούτου παρέχουν καλύτερη απόδοση σε ακραίες χρήσεις (επεξεργασία φωτογραφιών, επεξεργασία βίντεο HD, πολλές εφαρμογές ανοίγουν ταυτόχρονα , κ.λπ.)

Unix
λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο το 1969 και επαγγελματίες χρήστες. Πολύ συχνές σε διακομιστές, Unix έχει δημιουργήσει περισσότερα συστήματα των καταναλωτών, όπως το Mac OS X ή Linux.

Φάκελος δημοσιεύτηκε στο τεύχος 664