Τι είναι το USB Type-C;


Το USB Type-C θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην μικρή μας συνήθειες της καθημερινής ζωής: είναι αναστρέψιμη και μπορεί είτε να μεταφέρει δεδομένα, βίντεο ή ρεύμα.

Ανακοινώνοντας τελευταία 12-ιντσών του MacBook, η Apple εξέπληξε με την επιλογή των συνδετήρων. Δεν παραδοσιακό USB ή Thunderbolt, αλλά μόνο ένα μικρό βύσμα με το πρότυπο USB Type-C. Και η Google ακολούθησε γρήγορα το παράδειγμά τους, με την ανακοίνωση του νέου Chromebook της έχει επίσης ένα USB plug-C.

Ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 την οργάνωση USB-IF (Εφαρμοστές USB Forum), αυτή η υποδοχή έχει το χαρακτηριστικό να είναι αναστρέψιμη. Μπορούμε να συνδέσετε ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της. Είναι τόσο μικρό όσο 2.0 υποδοχή micro USB (8.3 χ 2 5 mm) και πιο ισχυρή από ό, τι ένα υποδοχή micro USB 3.0. Αυτό, επομένως, το καθιστά ιδανικό για smartphones, σε δισκία και φορητούς υπολογιστές υπέρλεπτων. Σημειώστε ότι οι παραδοσιακές θύρες USB δεν εγκατέλειψε ούτε. Η άφιξη του νέου προτύπου θα έχει επίσης το μερίδιό της των τάσεων, δεδομένου ότι δεν είναι συμβατή με τις προηγούμενες μορφές. Αδύνατο έτσι να συνδέσετε μια τυποποιημένη συσκευή USB σε αυτό το νέο λιμάνι. Θα περάσει αναγκαστικά από έναν προσαρμογέα (βλέπε παρακάτω).

Θύρα USB Type-C για το 12-ιντσών MacBookΘύρα USB Type-C για το 12-ιντσών MacBook- Θύρα USB Type-C για το 12-ιντσών MacBook

Ο στόχος: να σχεδιάσει ένα καλώδιο USB πολλαπλών χρήσεων

Το USB Type-C πέφτει κυρίως στο στόχο να προσφέρει ένα καλώδιο USB που μπορεί να μεταδώσει δεδομένα, βίντεο και ρεύμα. Για το τελευταίο, η USB-IF ανακοινώνει ότι το καλώδιο μπορεί να φτάσει 60 W ή 100 W (USB προδιαγραφή Ισχύς Delivery 2.0), έναντι μόνο 4.5 W για USB 3.0 και 2.5 W για το USB 2.0 . Ο συνδετήρας είναι επίσης συμβατό με το νέο πρότυπο USB 3.1 που παρέχει ταχύτητες δεδομένων έως και 10 Gbit / s (USB 3.1 λειτουργία Gen2), έναντι 5 Gbit / s για USB 3.0.

Logo USB 3.1 10 Gbit / sLogo USB 3.1 10 Gbit / s- Logo USB 3.1 10 Gbit / s

Με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται εναλλακτικό τρόπο, καλώδιο USB χρησιμεύει επίσης και καλώδιο βίντεο. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να μεταδοθεί η Ultra HD (4K) ενός φορητού υπολογιστή σε ένα μόνιτορ. Λεπτότητα, USB 3.1 έχει επίσης μια λειτουργία GEN1 η οποία είναι ακριβώς η ίδια όπως USB 3.0 και έτσι προσφέρει ένα ποσοστό των 5 Gb / s. USB υποδοχές τύπου C μπορεί ως εκ τούτου η λειτουργία σε USB 3.0 ή USB 2.0. Σημειώστε ότι αυτοί είναι εξοπλισμένα με ένα μικρό ηλεκτρονικό κύκλωμα που χρησιμεύει ως ένα αναγνωριστικό και δείχνει τα χαρακτηριστικά τους (μέγιστη ταχύτητα και μέγιστη ισχύ). Μια πιο σύνθετο σχέδιο που θα πρέπει λογικά να ζυγίζει σχετικά με το νομοσχέδιο, τουλάχιστον αρχικά.

κύκλωμα'identification dans la priseταυτοποίηση του κυκλώματος στην απόφαση- Κύκλωμα Αναγνώριση στην απόφαση

Ένα ακόμη περιορισμένη στόλος λειτουργίας

Το USB Type-C είναι τώρα διαθέσιμη με το MacBook 12-inch (λειτουργία GEN1 ή παρόμοιο ταχύτητα με USB 3.0) και θα είναι παρόν στο Chromebook Pixel 2 Google καθώς και η νέα ταμπλέτα της Nokia Ν1. Apple προσφέρει για 19 ευρώ το καλώδιο USB Type-C σε USB Πρότυπο (υποδοχή) για παράδειγμα συνδεθεί ένα USB drive. Η Apple προσφέρει επίσης για 89 ευρώ την εξουσία κουτί / USB / VGA ή ισχύς / USB / HDMI. Ο κατασκευαστής Belkin σχέδια για το καλοκαίρι ένα ευρύ φάσμα των καλωδίων αντάπτορα των οποίων οι τιμές θα πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 30 ευρώ. Περισσότερα έκπληξη, η Google θα ξεκινήσει επίσης μια σειρά από καλώδια στο Chromebook με εξόδους USB (13 δολάρια), HDMI ($ 40), DisplayPort ($ 40) και ένα τροφοδοτικό 60 W ($ 60).

Προσαρμογείς που προσφέρονται από την GoogleΠροσαρμογείς που προσφέρονται από την Google- Προσαρμογείς που προσφέρονται από την Google

Side αποθήκευσης, LaCie ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του φορητού σκληρού δίσκου της Porsche Design με ένα καλώδιο USB και επιτραπέζια SanDisk τύπου C σε ένα κλειδί USB για smartphones και tablets. Ο κατασκευαστής PKparis από την πλευρά της θα πρέπει να ξεκινήσει το καλοκαίρι PK K'isauve, ένα περίβλημα που χρησιμεύει ως USB και φορτιστή. Αυτή είναι η κατάσταση κατά το χρόνο της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, αλλά υπάρχει ένα ασφαλές στοίχημα ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι.