Freebox, Δωρεάν Mobile, η παρακολούθηση του δικτύου … όταν εμπιστεύεται τον Xavier Niel


Σε δύο συνεντεύξεις μεταδόθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο ιδρυτής του Ελεύθερου πίσω σχετικά με τη στρατηγική της ομάδας του και την προσωπική διαδρομή του. Αναγνωρίζει επίσης ότι η Freebox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση, μετά την έγκριση του δικαστή.

Ανακοίνωση Λειτουργίας Xavier Niel. Ο ιδρυτής και κύριος μέτοχος της ελεύθερης συνήθως πολύ τσιγκούνης με τα λόγια του - έδωσε δύο συνεντεύξεις αυτή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το ένα στην κυριακάτικη εφημερίδα, το άλλο την Κυριακή Κάντε κλικ εκπομπή στο Canal +. Τηλεπικοινωνίες, Σταθμός F, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα προσωπικά φόντο, παρακολουθεί όλα θα πάνε σχεδόν.

Δωρεάν κινητά

Η ιστορία λέει ότι ο François Fillon, ο πρωθυπουργός, υπέγραψε το διάταγμα που επιτρέπει τη δημιουργία του Ελεύθερου Mobile, μια μέρα, όταν ο Νικολά Σαρκοζί - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σε αντίθεση με την άφιξη μιας τέταρτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας - είχε ενοχλήσεις πνευμονογαστρικού νεύρου. Ξεκαρδιστική, Xavier Niel δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτή τη φήμη, αλλά και πάλι εκφράζει την ικανοποίησή του ανταγωνισμού που έχει φέρει σε αυτή την αγορά «, που επωφελήθηκαν συνδρομητές. Με τις μειώσεις των τιμών, είναι 10 δισεκατομμύρια ευρώ που ανακτήθηκαν από τους Γάλλους. "

σταθμό F

«Έχουμε 40% των γυναικών επιχειρηματιών στο σταθμό F. Γιατί; Ακριβώς επειδή διευθύνεται από μια γυναίκα. Όταν μια γυναίκα γίνεται ηγέτης, έχουμε περισσότερες γυναίκες, είναι μαγεία, «δηλώνει με ενθουσιασμό. «Γεννήθηκα σε δύσκολες προάστια, άλλα είναι πάρα πολύ και έχουν μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εξηγήσει το πρόγραμμα θερμοκοιτίδα αφιερωμένη στη διαφορετικότητα. Πρέπει να βοηθήσουμε και σπρώξτε την. "

Επιτήρησης, κατασκοπεία και την πειρατεία

«Με την έγκριση ενός δικαστή ή διοικητικών συμφωνιών, ναι, υπάρχουν θεατρικά έργα και υποκλοπές και πιστεύω ότι έχουν αυξηθεί από τα θέματα βομβαρδισμούς. Όλα τα μέσα επικοινωνίας μας απολύτως μπορεί να ακούσει, «παραδέχεται ο Xavier Niel. Διατηρεί επίσης το μυστήριο για τη σχέση του με το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης (DST), την οργάνωση που είναι επιφορτισμένες με κατά κατασκοπείας στη Γαλλία μέχρι το 2008. «Λένε ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς μου προσλαμβάνονται όταν ήταν 18 γιατί ήταν ένας πειρατής. Αλλά δεν υπήρχε κατασκοπείας στη Γαλλία, είναι γνωστό «, απάντησε πολύ ξερά. «Η πειρατεία μπορεί επίσης να δει θετικά, όταν ένας μαθητής φτάνει στο σχολείο hack 42, του ζητήθηκε να έρθουν να εργαστούν για εμάς, αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που είναι σε θέση δεν είναι καλή. "

Freebox, των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης

Πολύ κρίσιμο της στρατηγικής με επικεφαλής τον Patrick Drahi SFR * Xavier Niel δεν φαίνεται να επιθυμούν να προσφέρουν πρόσθετο περιεχόμενο δωρεάν στους συνδρομητές Freebox του. Ωστόσο, λέει «Πάντα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον Τύπο.» «Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουν οικονομικά σε διάφορα μέσα ενημέρωσης χωρίς έλεγχο. Είμαι μέτοχος μειοψηφίας Mediapart και εγώ δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα καλά αντιμετωπίζονται από αυτό το site, «είναι αυτός διασκέδαση. «Κάνοντας το free press καταστρέφεται. Η προσφορά σε ένα σχέδιο κινητό, είναι μόνο μια απάτη για να επωφεληθούν από μειωμένο ΦΠΑ. Επιταχύνει την εξαφάνιση του Τύπου και όχι βοήθεια «, λέει.

Οι συνθήκες εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα

Η λείπει για αυτές τις συνεντεύξεις είναι η αντίδρασή του στην ερευνητική πρόγραμμα Μετρητά σε ένα από τα τηλεφωνικά τους κέντρα. Ακριβώς ο ίδιος θυμίζει το θέμα, όταν απαντώντας σε ερώτηση Mouloud Achour σχετικά με την πιθανή αντικατάσταση των συμβούλων από ρομπότ. «Οι ανταγωνιστές μας έχουν αποφασίσει να αναθέσει τα τηλεφωνικά τους κέντρα και, επίσης, δεν στη Γαλλία. Εμείς, έχουμε επιλέξει να εγκατασταθούν σε δύσκολες γειτονιές όπου υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας, που είναι η κοινωνική μας ευθύνη «, λέει ο Xavier Niel. Ούτε μια λέξη για τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις έθεσε στις 26 Σεπτεμβρίου από το πρόγραμμα France 2, των οποίων το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Μαρόκο ....

Φιλανθρωπία και προσωπικό ταξίδι

«Όταν έχουμε φτάσει σε τέτοια περιουσία (εκτιμάται σε 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ, NDR), γίνεται δημόσια περιουσία. Προσπαθήστε να εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα, για να βοηθήσει τον κόσμο από τον οποίο ερχόμαστε, για να βοηθήσει την κοινωνία «, δήλωσε ο Xavier Niel για τα έργα του, όπως το σχολείο ή το σταθμό 42 F. αναγνωρίζει επίσης τις αδυναμίες του: «δεν ξέρω πώς να διαχειριστεί τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι για να κάνουν ό, τι είναι καλό, δεν είμαι καλά εκεί. Γι 'αυτό δεν είμαι σκηνοθεσία Ιλιάδα, αλλά ο διευθυντής στρατηγικής και μέτοχος πλειοψηφίας. "

(*) 01net.com δημοσιεύεται από θυγατρική της NextRadioTV, η ίδια κατέχει το 49% της SFR Media.