Το Pirate Bay πάρει τους επισκέπτες της να υπονομεύσει την cryptomonnaie


BitTorrent tracker πειραματίζεται με ένα νέο τρόπο για να έχει κέρδος το κοινό του με την ενσωμάτωση ενός κώδικα JavaScript που χρησιμοποιεί υπολογιστική ικανότητα του υπολογιστή να υπονομεύσει moneros, ένα ανταγωνιστικό νόμισμα Bitcoin.

Υπάρχουν δύο ημέρες, οι χρήστες του Pirate Bay, το δημοφιλές tracker BitTorrent είχε τη δυσάρεστη έκπληξη να δούμε την αύξηση του φορτίου της CPU δραματικά όταν επισκέπτεστε αυτή την ιστοσελίδα. Το μυστήριο έγινε γρήγορα αρθεί: ήταν ένα κώδικα JavaScript που στοχεύει να υπονομεύσει την moneros ένα cryptomonnaie που δημιουργήθηκε το 2014, το οποίο είναι σήμερα ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα στο διαδίκτυο (θέση κεφαλαιοποίηση 9ο αγορά Coinmarketcap.com).

TorrentFreak- Σενάριο εισάγεται το Pirate Bay

Το σενάριο εν λόγω προέρχεται από το όνομα της κοινότητας έργο Coinhive η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει μια εναλλακτική ιστοσελίδες για να έχει κέρδος το κοινό τους. Μια ιδέα εντελώς πρωτότυπη, αλλά οι χρήστες του Pirate Bay δεν άρεσε στην αρχή, επειδή δεν είχαν προειδοποιηθεί. Η κατακραυγή αμέσως ξέσπασε στο φόρουμ. Μερικά κυμάτιζαν αναστολείς σενάριο, όπως το NoScript για να απαλλαγούμε από.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι διευθυντές των The Pirate Bay χωρίσει οριστικά ένα επεξηγηματικό μήνυμα. «Όπως βλέπετε, δοκιμάζουμε μια μικρή Javascript Monero. Αυτή είναι μόνο μια δοκιμή. Θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις παμπ. Χρειαζόμαστε όμως και αρκετά χρήματα για να διατηρηθεί η ιστοσελίδα. Πείτε μας τη γνώμη σας. Θέλετε να δείτε τις παμπ ή να ευνοούν ορισμένους κύκλους CPU κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα; «Μπορεί να διαβάσει για το Pirate Bay.

Στο τέλος, οι χρήστες βρίσκουν την ιδέα ελκυστική

Οι διευθυντές δηλώνουν επίσης ότι υπήρξε σφάλμα στην πρώτη εκδοχή του σεναρίου. Θεωρητικά, θα πρέπει να περιορίζεται στο 20-30% της χωρητικότητας CPU της μηχανής. Λόγω της «κέλυφος» στον κώδικα, που δυστυχώς κατάληψη όλων. Επιπλέον, θα γυρίσει μόνο μία καρτέλα ανοιχτή. Επί του παρόντος, το σενάριο αυτό δεν είναι πλέον περιλαμβάνεται στις σελίδες του The Pirate Bay. Σύμφωνα με το TorrentFreak, η δοκιμή διήρκεσε μόνο 24 ώρες.

Αυτός θα επανενεργοποιήσει την tracker BitTorrent; Αυτό είναι δυνατό επειδή οι χρήστες - για άλλη μια τελευταία έκπληξη - φαίνεται μάλλον υπέρ αυτού του μέτρου. «Αν είναι ένας βιώσιμος τρόπος υποστήριξης αυτού του site χωρίς να δει πορνό, συμφωνώ,» απαντά ο χρήστης «Contrail» μετά από τα μηνύματα διαχειριστές. Ένας άλλος σχολιαστής ότι θα πρέπει ίσως να αφήσει τους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα δει την παμπ και υπονομεύουν moneros. «Αν πάτε στο TorrentFreak ή άλλους δικτυακούς τόπους, οι άνθρωποι είναι αρκετά θετική για αυτό. Τελικά, αυτοί που κατεβάζουν είναι καλά πληρώσουν ένα ή τον άλλο τρόπο «, δήλωσε ένας άλλος χρήστης.

Ένα μεγάλο οικονομικό δυναμικό

Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά πολλά χρήματα; Είναι δυνατόν. Το Pirate Bay είναι η 87η πιο επισκέφθηκε ιστοσελίδα στον κόσμο (πηγή: Alexa) και έχει εκατομμύρια χρήστες. Οι δημιουργοί του έργου Coinhive έχουν δοκιμαστεί το σενάριο στο pr0gramm.com ένα σχετικά γνωστό φόρουμ εικόνα, αλλά κατατάσσονται μόνο 4093 θέση στην Alexa. Ωστόσο, κατάφεραν να υπονομεύσουν moneros 60 σε δύο εβδομάδες, το ισοδύναμο περίπου $ 6.000. Αυτό υποδηλώνει ότι το Pirate Bay θα κάνει πολύ καλύτερα.

Προφανώς, δεν θα πρέπει να είναι ότι η τιμή της monero καταρρέει. Η αποτελεσματικότητα του σεναρίου είναι στενά συνδεδεμένα με την υποκείμενη cryptomonnaie αλγόριθμο αυτό έγινε για «καλή σειρά στην κύρια υπολογιστές», όπως είπε ο Coinhive.com. Όπως και οι περισσότεροι cryptomonnaies, τον έλεγχο των συναλλαγών monero γίνεται μέσω ενός κρυπτογραφικού υπολογισμού (CryptoNote). Αλλά αυτό απαιτεί πολλή μνήμη για να τρέξει, ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής ενός επεξεργαστή υπολογιστή, αλλά κακώς προσαρμοσμένα στην αρχιτεκτονική του chip γραφικών (GPU) ή ένα ειδικό κύκλωμα (ASIC). Αυτός είναι ο λόγος που οι δημιουργοί της monero πιστεύουν ότι ο υπολογισμός αυτός είναι «ισότητας». Αντίθετα, bitcoin και Ethereum χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο SHA-256 που δεν απαιτεί πολλή μνήμη. Αυτός είναι ο λόγος για αυτά τα νομίσματα έχουν δημιουργήσει μια βιασύνη GPUs και ASICs. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί κανείς να υπονομεύσει Ethereum του bitcoin ή με Javascript.