Πώς η ίνα φτάνει στο σπίτι


Ακολουθήσαμε τις ομάδες αγωγής φορέα στην περιοχή του Παρισιού, που συνδέει τον κόμβο οπτικών ινών στο σπίτι. Ένα δίκτυο σχεδιασμένο να διαρκέσει τουλάχιστον 50 χρόνια.

Νωρίς το πρωί στα σύνορα μεταξύ Viroflay Βερσαλλιών κοντά στο Παρίσι. Τεράστια πηνία των οπτικών ινών που στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να αναπτυχθεί υπόγεια. Το πρώτο βήμα για τη σύνδεση κατοίκους στην ίνα και προς όφελος και πολύ υψηλής ταχύτητας με ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 100 Mbit / s. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς πριν από την οριστικοποίηση της συναλλαγής. Ένα ταξίδι που έχουμε ελεγχθεί σύμφωνα με τις ομάδες Orange.

Ένα καλώδιο καρούλι με οπτική ίνα.01net.com- ένα καλώδιο καρούλι με οπτική ίνα.

Το τέλος ίνα μέχρι το τέλος είναι η μεγαλύτερη για την εγκατάσταση

Οπτική ίνα είναι ένα γυάλινο νήμα τόσο λεπτό όσο τα μαλλιά μπορούν να περάσουν πληροφορίες με την ταχύτητα του φωτός. Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες. Το πιο ισχυρό είναι το λεγόμενο FTTH (Fiber to the Home) ή ινών σε όλη. Είναι πιο ακριβό και περίπλοκο να εφαρμοστεί από τους άλλους επειδή απαιτεί την ανάπτυξη ίνα έως το σπίτι.

Είναι επίσης το πιο ανθεκτικό επειδή είναι επεκτάσιμη. Θα είναι σε θέση να υποστηρίξει στο μέλλον άλλο πρότυπο που θα επιτύχουν ακόμη υψηλότερες τιμές. «Αυτό το νέο δίκτυο που χτίζουμε, είναι ότι τα επόμενα πενήντα χρόνια,» εμείς ανακοινώνει αμέσως με υπερηφάνεια ο Jean-Bernard Dognon, ίνα διευθυντής της Orange στην Yvelines και Val d'Oise. Αυτό εξηγεί την πληρότητα των τεχνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο έδαφος.

Κατάδυση στην καρδιά του δικτύου ...

ΕΓΠ, ο κόμβος οπτική σύνδεση είναι ο πυρήνας του δικτύου. Ήταν από αυτό το κτήριο που αφήνουν όλα τα σήματα (Internet, τηλεόραση, τηλεφωνία) που εξυπηρετούν τους κατοίκους πολλών πόλεων με τη μία.Τα καλώδια οπτικών ινών ΕΓΠ περάσουν από το τείχος για να ανοίξει στο δρόμο και στη συνέχεια να χρησιμεύσει πολύ περισσότερο συνδρομητές.01net.com- Η καλώδια οπτικών ινών ΕΓΠ περάσουν από το τείχος για να ανοίξει στο δρόμο και στη συνέχεια να χρησιμεύσει πολύ περισσότερο συνδρομητές.

Το ΕΓΠ είναι το σπίτι σε μια OLT (Optical Terminal Γραμμή), μια συσκευή που διασυνδέει μεταξύ συλλογής του εθνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου και του δικτύου πρόσβασης. Είναι εγκατεστημένο σε ένα δωμάτιο που ονομάζεται αποστολέα.Το splitter στο ΕΓΠ.01net.com- Ο διανομέας του ΕΓΠ.

Το OLT είναι με τη μορφή των μούρων με τις κάρτες και τα λιμάνια. «Μια θύρα παρέχει ισχύ σε 64 πελάτες. Με 16 κάρτες σε ένα OLT, μπορούμε να εξυπηρετήσει 16.000 πελάτες. Όλα σε ένα πολύ μικρό χώρο 40 εκατοστά επί 40 «, σημειώνει ο Jean-Bernard Dognon.Μια OLT (Optical Terminal Γραμμή)01net.com- Μια OLT (Optical Terminal Γραμμή)

Ο πυρήνας του δικτύου στο σπίτι σας

συνδρομητές Lambda εξαρτάται κυρίως από την αρχιτεκτονική GPON (Gigabit Passive Optical Network). Αυτό σημαίνει ότι μοιράζονται την ίδια ίνα και ένα φωτεινό σήμα σε δεδομένα διαμετακόμισης. Αλλά ο καθένας βλέπει στη συνέχεια να αντιστοιχίσετε τη δική ίνες τέλος του αγώνα του για την προσγείωση του να λαμβάνουν μόνο τις πληροφορίες του.Ένας τύπος GPON της υποδομής.DR- Ένας τύπος υποδομής GPON.

Το μονοπάτι της ίνας

Ως εκ τούτου, ΕΓΠ αφήσει τις χιλιάδες των καλωδίων προς τα σπίτια των συνδρομητών. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο. Πριν από το ΕΓΠ, με κόκκινο χρώμα, είναι ο διαχειριστής του δικτύου συλλογής. Το πρώτο μέρος του δικτύου πρόσβασης, το μωβ, ονομάζεται «μεταφορά» και θα ΕΓΠ να SRO (οπτικών υπο-διανομή). Η δεύτερη, σε μπλε χρώμα, ονομάζεται «διανομή» και θα ORS PTO (Optical Τερματικό σημείο, που βρίσκεται στο συνδρομητή). Στην πορεία, η ίνα περνάει μέσα από το ΡΒΟ (σημείο σύνδεσης Optics), συνήθως τοποθετούνται στο δάπεδο ή κοντά στο σπίτι.

Η διαδρομή της οπτικής ίνας προς το ΕΓΠ'abonné.Oise THD- Η διαδρομή της οπτικής ίνας της NOR στο συνδρομητή.

ΕΓΠ σε SRO, είναι απαραίτητο να τραβήξει τα καλώδια μέσα από υπόγειες υποδομές υπάρχουσες αστικές ιδιοφυΐες, δηλαδή τα μανίκια του δικτύου χαλκού των τηλεφωνικών γραμμών εγκατασταθεί στη δεκαετία του '70.

Οι χειριστές των δαπανών της ίνας από δύο δωμάτια ταυτόχρονα.01net.com- Οι φορείς εκμετάλλευσης οι δαπάνες των ινών από δύο δωμάτια ταυτόχρονα.Με ένα δωμάτιο για να ανοίξει κάθε 1 έως 2 χιλιομέτρων, απαιτώντας συγκολλήσεις της ίνας.Ένα ανοικτό δωμάτιο με μανίκια μέσω των οποίων θα πρέπει να περάσει τα καλώδια οπτικών ινών.01net.com- Ένα ανοικτό δωμάτιο με μανίκια μέσω των οποίων θα πρέπει να περάσει τα καλώδια οπτικών ινών.Αυτό οδηγεί σταδιακά στην οπτική υπο-διανομέα που ονομάζεται επίσης τη συγκέντρωση του υπουργικού συμβουλίου ή τελεία χώρο συγκέντρωσης (ΡΜΖ).Ένα σημείο ερμάρια ή περιοχή συγκέντρωσης συγκέντρωσης (ΡΜΖ).01net.com- Ένα σημείο ερμάριο ή περιοχή συγκέντρωσης συγκέντρωσης (ΡΜΖ).Επιπλέον, ένα οπτικό σημείο διακλάδωσης (ΔΟΣ) έχει εγκατασταθεί ως κοντά στα σπίτια της ανύψωσης του κτιρίου, του αέρα πάνω σε στύλο ή στο μπροστινό μέρος.Οι φορείς εκμετάλλευσης s'apprêtent à faire passer la fibre par la colonne montante d'un immeuble.01net.com- Οι φορείς εκμετάλλευσης ετοιμάζεται να περάσει το ίνας με τη μετόπη του κτιρίου.

Στην περίπτωση ενός κτιρίου, τότε μένει μόνο να πάμε πίσω στο συνδρομητή. «Περνάμε την ίνα στα διάφορα στάδια και θα εγκαταστήσετε ένα μικρό οπτικό τερματισμού που μπορεί να χρησιμεύσει μεταξύ πέντε και έξι διαμερίσματα,» εξηγεί ο Jean-Bernard Dognon.
Θα πρέπει επίσης να λάβει οπτικές ίνες έως το σπίτι του κάθε συνδρομητή και να το εγκαταστήσετε μια υποδοχή οπτικής ίνας με το οποίο θα συνδεθεί το κουτί. Τέλος, το LAN πρέπει να συνδεθεί με το σημείο σύνδεσης στο δρόμο, αν δεν είχε γίνει προς τα πάνω ...

επίσκεψη'abonné, il faut notamment raccorder la fibre à la box.01net.com- Στο συνδρομητής πρέπει να συνδεθείτε συμπεριλαμβανομένων των ινών στο κουτί.

Διαφορές ακόλουθα εδάφη

Να θυμάστε ότι η Γαλλία έχει αναπτύξει τρεις κατηγορίες εδαφών προσδιορισμό ενός συγκεκριμένου τύπου ανάπτυξης. περιλαμβάνουν:

  • πυκνοκατοικημένες περιοχές, η λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία: όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις αναπτύσσουν το δικό τους δίκτυο παράλληλα.
  • μετρίως πυκνή περιοχές που είναι γνωστό AMII (Πρόσκληση των επενδύσεων για την απόδειξη): Orange και SFR έχουν μοιραστεί αναπτύξεις. Οι άλλοι φορείς είναι οι επενδύσεις συγχρηματοδότηση. Βερσαλλίες, όπου πήγαμε, είναι στην περιοχή μέσης πυκνότητας.
  • RIP (Δημόσια Πρωτοβουλία Δίκτυα) σε αραιοκατοικημένες αγροτικές περιοχές και συχνά: οι τοπικές αρχές τη λήψη κρατικής ενίσχυσης να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο από έναν χειριστή.
Δύο τεχνικοί στη δράση στις Βερσαλλίες.01net.com- Δύο τεχνικοί στη δράση στις Βερσαλλίες.

Εκπλήξεις και αναπόφευκτες καθυστερήσεις

Ως εκ τούτου, προς τα έξω Ανάπτυξη ινών φαίνεται εύκολο, αλλά η διαδικασία μπορεί να παραταθεί για διάφορους λόγους. Αυτό μπορεί να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατάσταση των αγωγών και των σωλήνων. «Υπάρχουν εκπλήξεις. Στο δρόμο, βλέπουμε μερικές φορές απαιτεί επαγγελματική δουλειά μηχανικού. Το ίδιο πράγμα σε πολυκατοικίες όπου μερικές φορές οι κοινόχρηστοι χώροι απαιτούν προσαρμογές, «δήλωσε ο Jean-Bernard Dognon. Ακριβώς σε πολυκατοικίες, το έργο μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των ορόφων και κτιρίων. Και στο τέλος, θα κάνει ούτως ή άλλως ένα ραντεβού με τον συνδρομητή και εισάγετε το σπίτι του για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή.

Αλλά υπάρχουν επίσης πολλές διοικητικές καθυστερήσεις. Σε κτίρια, τα δίκτυα από κοινού για την εξασφάλιση της αρχής του ελεύθερου ανταγωνισμού. Το πάγωμα των συναλλαγών των τριών μηνών που επιβλήθηκε με ARCEP για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για κάθε φορέα να συνδεθείτε δίκτυο οπτικών ινών της ήδη υπο-διανομέα. Εκτός από τις διοικητικές καθυστερήσεις για τη συμπερίληψη ενός ιδιοκτήτη να αποσύρει μετά την υπογραφή συμφωνίας με έναν χειριστή κτιρίου.

Στις 30 Ιουνίου, το 2017, η ARCEP αντιπροσώπευαν σχεδόν εννέα εκατομμύρια επιλέξιμων κατοικιών, σε FttH συμπεριλαμβανομένων 2,6 εκατομμύρια συνδρομές του εργατικού δυναμικού. Υπάρχουν ακόμα περίπου 30 εκατομμύρια γαλλικά σπίτια και χώρους που θα μετατραπούν σε ίνες μέχρι το 2022.