Κλείσιμο Liberty-Γη, ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά πειρατικές ιστοσελίδες


Την Τρίτη 24 Μαΐου, Ρεν χωροφυλακής έκλεισε την ιστοσελίδα Liberty-Land.net, «μία από τις μεγαλύτερες παράνομες καταλόγους περιεχόμενο στη Γαλλία», σύμφωνα με την κινηματογραφική βιομηχανία. Άλλες πράξεις θα έχει ως στόχο τη μεσαία Warez.

Το τμήμα της Ρεν χωροφυλακής έρευνας μόλις ολοκλήρωσε ένα ωραίο αποστάσεων στη γαλλική μέση Warez την απόκτηση του κλεισίματος της Liberty-Land.net. Η επιχείρηση διεξήχθη την Τρίτη, 24 του Μαΐου, το πρωί, και οδήγησε στη σύλληψη στη Χάβρη, τη Μασσαλία και την περιοχή του Παρισιού, τουλάχιστον τρία άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του δημιουργού της ιστοσελίδας), ύποπτο για την εκτέλεση αυτού του καταλόγου συνδέσεις.

Liberty-Land.net, ζούσαν δεκάδες χιλιάδες παράνομο περιεχόμενο όλων των ειδών, τη μουσική, πολύ πρόσφατες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία, λογισμικό. Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκε χθες από την ιστοσελίδα zataz.com. Αυτό επιβεβαιώθηκε από εμάς και την αστυνομία ALPA (Σύνδεσμος κατά της οπτικοακουστικής πειρατείας), την προέλευση της καταγγελίας με SACEM.«Αυτή είναι μια σημαντική λειτουργία, είναι στην ευχάριστη θέση Frédéric Ντελακρουά, γενικός εκπρόσωπος της ALPA. Liberty-Land.net ήταν ένα από τα μεγαλύτερα Άμεση Λήψη χώρους στη Γαλλία, με πάνω από 51 000 ταινίες, 81 000 και 25 000 ντοκιμαντέρ της σειράς, μουσική, κ.λπ. «Το περιεχόμενο δεν φιλοξενούνται σε διακομιστές Liberty-γης, που απλώς αναφέρονται συνδέσεις για να κατεβάσετε ιστοσελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Alpa, η υπηρεσία αυτή ισχυρίστηκε 800.000 τακτικούς χρήστες, από την ίδρυσή της το 2009. Προηγουμένως, ο κατάλογος που λειτουργούν κάτω από άλλα ονόματα όπως DirectStreet.net λέει ο Υπασπιστής Romain Beausse, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνα εντός της χωροφυλακής της Ρεν.

Δεν κατασχέθηκαν servers

«Αυτό είναι ένα site που μας παρακολουθούν από το Μάιο του 2010. Σε ένα σημείο, είχε συμπεριληφθεί στις 200 πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Γαλλία, λέει ο αστυνομικός. Χρειάστηκαν πολλά τεχνικά μέσα για να υποστηρίξει τους διευθυντές της. «Αυτή η δημοτικότητα είναι πιθανώς γιατί η περιοχή έχει επιτύχει γρήγορη οικονομική ανεξαρτησία μέσω αγγελιών εισοδήματος banner.

«Σε αυτό το επίπεδο, δεν είμαστε πλέον σε ερασιτεχνισμού, αλλά στην επιχείρηση», λέει ο Frédéric Ντελακρουά. Η Alpa προκαλεί το ποσό των 200 000 ευρώ που διατίθενται για offshore λογαριασμούς. Romain Beausse δεν επιβεβαιώνουν αυτό το ποσό, ωστόσο, εξασφαλίζει ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να συλλάβει αυτούς τους λογαριασμούς. Ο αστυνομικός εξηγεί περαιτέρω ότι οι διακομιστές Liberty-Land.net βρίσκεται φυσικά στον Καναδά, έχουν κατασχεθεί. Οι χρήστες που συχνάζουν επιμελώς αυτή την ιστοσελίδα δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Ωστόσο, οι διευθυντές είναι πιθανό μεγάλο: έως 5 χρόνια στη φυλακή και 500.000 ευρώ πρόστιμο.

Αυτή η καταστολή μπορεί να ανακοινώσει περαιτέρω. Η Alpa παρέχουν άλλες λειτουργίες σύντομα εναντίον «sites που προσφέρουν παράνομο περιεχόμενο και ιδιαίτερα οι οποίοι κάνουν πολλά χρήματα με.» Προφανώς, δεν είναι μόνο οι μάχες Hadopi κατά της πειρατείας.