Όχι, Ikea δεν προσφέρει δωροεπιταγές των € 500


Ένα ψεύτικο διαγωνισμό κουνάμε ένα δωρεάν κουπόνι στο κατάστημα επίπλων στιγμή κυκλοφορούν στο WhatsApp. Προσοχή απάτη!

«Γεια σας, ΙΚΕΑ προσφέρει δωρεάν καλό 500 ευρώ για όλους.» Μπορεί να έχετε λάβει αυτό το μήνυμα στο WhatsApp σήμερα. Εστάλη από μία από τις επαφές σας που εμπιστεύεστε, και μερικές φορές μέσα σε μια ομάδα συζήτησης, μπορείτε να πάρετε το δόλωμα και κάντε κλικ στο σύνδεσμο που το συνοδεύει. Αλλά θα σας μεταφέρει κατευθείαν σε μια απάτη.

Το πρώτο μήνυμα του προσπάθεια phishing.01net.com- Το πρώτο μήνυμα του προσπάθεια phishing.

Μια πολυσταδιακή phishing

Η διαδικασία αυτή ωστόσο αρκετά περίπλοκη. Πρέπει να ανοίξουμε ένα πρώτο σύνδεσμο. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με ένα συγχαρητήριο μήνυμα που σας προτρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί OK. Δεν είναι στις προτάσεις σας για να μπορείτε στη συνέχεια ανακατευθύνεται σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα Ikea.

Το δεύτερο μήνυμα.01net.com- Το δεύτερο μήνυμα.Μπορείτε να προσγειωθεί σε μια φόρμα με τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με το σήμα όπως «Έχετε πάει ποτέ στην ΙΚΕΑ; ». Το ψεύτικο έρευνα.01net.com- Το ψεύτικο έρευνα.

Στη συνέχεια κατευθύνεται για να μοιραστείτε το αρχικό μήνυμα με 15 από τις επαφές σας στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να λάβετε (επιτέλους!) Επιβεβαίωση ότι έχεις την δωρεάν κουπόνι. Απλά πρέπει να συμπληρώσετε το προφίλ σας και να εισάγετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας. Ο ελιγμός έχει τρεις στόχους για την ανάκτηση των προσωπικών σας δεδομένων για να κλέψουν την ταυτότητά σας, για να χαράξει στον τραπεζικό λογαριασμό σας και να σας κάνει να μολύνουν τον εαυτό σας και άλλα θύματα.

Ο αριθμός των βημάτων είναι, ως εκ τούτου, καθιστώντας το πιο εξελιγμένο phishing email προσφέροντας ένα κοινότοπο να συνδεθείτε απευθείας με τραπεζικές σας.

Πολλοί ύποπτοι ενδείξεις

Πριν φτάσετε στο στάδιο των τραπεζικών, αλλά πολλά σημάδια δείχνουν ότι αυτό είναι μια απάτη. Εκτός από το ποσό των 500 ευρώ που διακυβεύονται φαίνεται υπερβολικά υψηλό για να είμαι ειλικρινής, η διεύθυνση URL που εμφανίζεται ήδη έχει δύο παρατυπίες. Η λέξη ΙΚΕΑ δεν είναι γραμμένο με τις επίσημες αστυνομία, αλλά σε κυριλλικό. Αυτή είναι μια γνωστή πρακτική που ονομάζεται «ομογραφικούς επίθεση» που αφορούν στην πραγματικότητα χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον όνομα τομέα, αλλά σε διαφορετικό αλφάβητο από το πρωτότυπο. Επιπλέον, η διεύθυνση σελίδα τελειώνει σε .com / Λοιπόν, ενώ ΙΚΕΑ γαλλική σελίδες ikea.com/fr πάντα συμπεριλάβει στο url τους.

Το ψεύτικο ιστοσελίδα παρουσιάζει μια μάλλον φτώχεια και χωρίς λογότυπο του σχεδιασμού. Άλλα στοιχεία που πρέπει να σας προειδοποιήσει, τα πολλά λάθη στα γαλλικά τα οποία αποδεικνύουν ότι η μετάφραση έγινε ωμά. Από το πρώτο μήνυμα, αυτό επισημαίνεται με τη φράση «Μην το χάσετε, κάντε κλικ εδώ.» Είναι χειρότερο στην έρευνα που δηλώνει «Παρακαλώ πάρτε μέρος στην πρώτη έρευνα» ή «Παραμένοντας κουπόνια: 162» «Δράση μόλις σήμερα» και

Τέλος, η ΙΚΕΑ υπενθυμίζει κάθε προσπάθεια για απάτη η εταιρεία επικοινωνεί ποτέ στο WhatsApp. QED.