15 minuuttia Rasmus Lerdorf, PHP luoja

Rasmus Lerdorf
Rasmus LerdorfC'est vuonna 1994 Rasmus Lerdorf keksi PHP, alunperin henkilökohtainen projekti hallita paremmin verkkosivuillaan. Vaikka PHP hengitys tänä vuonna sen viidennentoista kynttilä, sitä käytetään kolmannen osapuolen sivustoille. Olipa Yahoo, Facebook, tai valtion verkkosivuihin, PHP on vakiinnuttanut asemansa kytkennällä tietokantaan. WordPress Drupal kautta Galleria ja Joomla, monet avoimen lähdekoodin projekteja, jotka ovat auttaneet tiivistämiseksi kehittäjäyhteisö.

Sen yhteydessä Foorumin PHP 2010 järjestämässä AFUP (ranskalainen yhdistys PHP Käyttäjät) ja parhaillaan käynnissä Pariisissa, tapasimme herra Lerdorf joka palaa kielen synty ja sen kehitystä.

Luomisen jälkeen PHP-kielen ratkaista henkilökohtainen ongelma, Mitkä olivat motiivit jakaa avoimen lähdekoodin?

Rasmus Lerdorf: Ai se oli laiskuus! Oikeastaan ​​olin tullut siihen pisteeseen, että en voinut hallita kaikkea yksin. Kehittäjät valittaneet ja pyysi minua muuttamaan mitään osaa koodia. Se oli kovaa työtä. Lopulta se oli niin paljon helpompi jakaa ja antaa muiden muuttaa itseään.

Teitkö vai oletteko toivoa, että PHP kokisivat tällainen menestys?

RL: Ei, minulla ei ollut suunnitelmaa eikä visiota. PHP on aina ollut hyvin pragmaattinen ja en olisi koskaan uskonut, että kolmannes sivustot käyttäisivät joskus. Jokainen aloitetaan korjaamalla koodin osia siellä täällä ja lopulta tuli erittäin suosittu. Tiedäthän, et voi suunnitella tällainen menestys.

Mikä on roolisi tänään kehittämisessä PHP?

RL: On monia osa koodista en edes tiedä. PHP on tullut niin suuri, että en voi antaa minun hyväksyntää osa kehitystä. Ohjelmoijat perehtynyt joitakin hankkeita tukevat päätökset itse. Omalta osaltani yritän ratkaista konflikteja. Lisäksi annan neuvoja ja tarjouksia lähestymistapoja.

Mitkä ovat viimeisin työ?

RL: Olen tällä hetkellä töissä käynnistysvaiheen WePay. Olen kehittää OAuth API. Sitä ennen Planchais on APC (NDRL: Alternative PHP Cache) hallintaan välimuistin tiedot. Olen aina työskennellyt PHP osia.

Mitkä ovat kehitetyt PHP jotka löydät kiinnostavimmat?

RL: Se on vaikeaa, on niin paljon ja monilla eri aloilla. Olin hyvin vaikuttunut Drupal yhteisö. Myös joitakin työpaikkoja WordPress ovat erittäin mielenkiintoisia, erityisesti niiden kaksoisstrategian WordPress.org ja WordPress.com.

Myös tämä kiehtova projekti, CrisisCamp, jonka avulla kehittäjät voivat yhdistyä ja hallita luonnonkatastrofeja. Tämä on jotain hienoa, että itse asiassa ratkaisee ongelman. Kummassakin PHP on kieli, se on väline kuin käyttöjärjestelmän, mutta loppujen lopuksi voimme tehdä merkittäviä asioita.

Jos joku uskoo tietokanta haavoittuvuuksia pystyttivät Yhdysvaltain hallitus, 30% ohjelmistojen haavoittuvuuksia johtuu PHP sovelluksia. Luuletko on ongelma kieltenopiskeluun ja hyvä käytäntö?

RL: PHP on hyvin ymmärrettävää kieltä ja aloittelijoille aloittaa opetella sitä toiseen Python tai Perl. Nämä kielet käytetään sitten kokeneet ohjelmoijat, jotka eivät tee virheitä. PHP kuka tahansa voi helposti suunnitella idean ja laittaa sen verkossa nopeasti.

Emme kuitenkaan voi tehdä jotain, joka on sekä saatavilla, vaan myös vaativat syvällistä oppimista virheiden välttämiseksi. Emme todennäköisesti olisi voinut onnistua paremmin tähän suuntaan, mutta se olisi ollut mukana rajoituksia toiminnallisuuden. Joten meidän täytyy pitää hyvässä tasapainossa, sillä kehitämme laajempia asioita, sitä vähemmän ne on helppo tarttua. Joskus lopettanut joitakin projekteja juuri siksi he tulivat todella helposti.

Työskentelet seitsemän vuotta Yahoo! Mikä oli rooli yhtiön?

RL: Kolmen ensimmäisen vuoden aikana olen ollut tehtäväksi siirryttäessä PHP. Yahoo oli ryhmittymässä 35 ostettujen yritysten siellä täällä ja jokaisella on oma teknologioita. Jonkin aikaa AC toiminut hyvin, myös Euroopassa. He jättivät vastaavan insinöörit tukemaan niiden tuotteita.

Jälkeen Yahoo! halusi laajentaa Aasiassa ja laskee monet sen verkkosivuilla. He tarvitsivat standardoida infrastruktuuriaan. Se olisi ollut liian vaikeaa palkata ja kouluttaa kehittäjiä eri kielillä. Yahoo! halusi homogeeninen ympäristössä.

Ei ollut liian vaikea vakuuttaa insinöörit vaihtaa työlaitteita?

RL: Jos se todellakin oli joskus vaikeaa, jotkut kieltäytyi siirtää. Tämä on järkyttänyt useampia mutta rehellisesti joidenkin teknologioiden olivat yksinkertaisesti tehottomia tai ristiriidassa ehdotetun sivustot. Ja muutenkin, muuttoliike oli väistämätön.

Kun siirtyminen tapahtuu Olen työskennellyt insinöörit, huolehtii rekrytoinnin tai suhdetoimintaa. Ottaa vastuulleen kehittämisestä suurin Internet-sivusto oli todella mielenkiintoinen haaste, mutta kun työ on valmis, en ollut liian monta syytä pysyä.

Kuulemme yhä enemmän JavaScriptiä Palvelinpohjaisessa Node.js Mitä mieltä olet tästä teknologiasta?

RL: Uskon, voi olla intressi käyttää samaa asiakkaan puolella kielen ja palvelimen puolella, vaikka nämä kaksi eivät ole samat.

Luuletko, että se voisi koskaan olla yhtä tehokas ja kehittänyt PHP?

RL: Mielestäni se riippuu ekosysteemiin ja jotka tekevät ulkopuolisille kehittäjille. Esimerkiksi jos se ei tue tietokantaa LDAP joten tämä yksinkertaisesti tarpeeton. Tietokannat ovat erittäin tärkeitä tänään.

Mikä on suosikkisi PHP puitteet?

RL: Voi En, ne ovat kaikki keikari! He yrittävät olla liian yleinen haluavat tarpeisiin kaikille. Lopuksi se ei toimi. Mieluummin erikoistuneita puitteet kuten Drupal tai WordPress.

Lopuksi mitä PHP 6?

RL: Tällä hetkellä meillä ei ole tavoite PHP versioissa 6, koska ei ole tarpeeksi kehittäjiä. Meidän ensimmäinen tavoite oli Unicode-tuki. Mutta se vaati paljon työtä kehittäjille, sillä niiden jatkeet eivät enää toimi. Lopulta päätin lopettaa kaiken ja liikkuvat hitaammin ja pienemmin välein transistion.

kiitos.Muokattu 12/07/2012 klo 09:52