House of Cards Seizoen 3: een echte hack kartonnen

Beschikbaar op Netflix - overal, behalve in Frankrijk - sinds 27 februari seizoen 3 vanHouse of Cards is zeer sterk op illegaal downloaden. Nieuwe afleveringen zijn al twee keer gehackt zo veel als die van het tweede seizoen.

De terugkeer van Frank Underwood (Kevin Spacey) en zijn vrouw Claire (Robin Wright) is niet onopgemerkt gebleven. Na een valse start begin februari, na de publicatie stealth Seizoen 3 weken voor de datum van Netflix, de 13 nieuwe afleveringen House of Cards landde over de hele wereld in de catalogus op 27 februari service. Overal, behalve in Frankrijk, waar de Canal + heeft de rechten uit te zenden. Seizoen 3 van de serie zal beginnen op 12 maart op de pay-kanaal, maar tegen die tijd, hebben veel fans waarschijnlijk al gezien het allemaal.

En een goede reden: niet verwonderlijk, het derde seizoen vanHouse of Cards een hit op het platform van illegaal downloaden. De resultaten verkregen door Excipio, een webservice die de evolutie van de BitTorrent file sharing volgt, de gerapporteerde gegevens van meer dan 681.000 illegale downloads over de hele wereld tijdens de 24 uur na de officiële publicatie van Seizoen 3 op Netflix. Meer dan twee keer de " performances "Seizoen 2, die 321.000 keer online had gedownload tijdens de eerste dag.

House of Cards

China, de meer verslaafd


De France behoort slechts achtste in de landen met de meest gedownloade serie. Ver vooruit, is er China, met meer dan 60 000 downloads opgetekend in 24 uur. Vervolgens komen Noord-Amerika (50.000), India (47.000) en Australië (40.000). In Frankrijk, "slechts" 27.000 downloads worden besproken.

Deze cijfers houden geen rekening mee dat een deel van de illegale downloads. Op basis van de trackers torrents - die verwijzen tussen verschillende mensen door de peer-to-peer te downloaden - Excipio opzij andere vormen van piraterij, zoals de illegale streaming of direct downloaden van bestanden. Het is waarschijnlijk verre van nauwkeurig verslag.

Variety website wijst op een andere praktijk, die gebruikelijk zou zijn in een aantal landen waar Netflix is ​​voor het ogenblik afwezig: het gebruik van een VPN, een dienst die het mogelijk maakt om de internetverbinding naar de andere, gelegen in een land te verhogen waar de service aanwezig is. Zo zou meer dan 20 miljoen Chinezen een Netflix-abonnement dat ze zouden gebruiken met deze techniek hebben. Echter, moeilijk om te spreken van onwettigheid in de strikte zin, omdat het nodig heeft om toegang te betalen. Merk op dat deze aanpak is ook mogelijk uit Frankrijk, waar House of Cards afwezig is uit de catalogus.

Netflix, die net de op handen zijnde aankomst in Australië en Nieuw-Zeeland aangekondigd, gaf geen commentaar op de enorme hacken van een van zijn vlaggenschip serie. Men weet niet of, zoals bij HBO Game of Thrones, SVOD platform beschouwt deze illegale populariteit als een vorm van vleierij.

Lees ook:
  • Game of Thrones en The Walking Dead, de meest gedownloade serie in 2014
  • Zou de Binge Kijken naar een symptoom van de moderne depressie?
  • BitTorrent, Netflix, Amazon ... nieuwe serie producenten dat televisie trotseren
Aangepast op 2015/03/03 om 24:39