Volvo heeft haar autonome vrachtwagens op de mijn

Volvo heeft een nieuwe doorbraak in autonoom voertuig: het is de eerste autonome vrachtwagen wereld opgedragen in een mijn.

Volvo heeft twee promotionele video's op YouTube (de nadelen) vrijgegeven voor autonome vrachtwagen die actief zijn in een mijn van het mijnbedrijf Boliden, een van Kristineberg, een van de diepste in Zweden. De machine gaat gewonnen mineralen 1300 meter onder de grond en reist naar de 7 km van tunnels.

De fabrikant beweert dat dit is vooral de eerste keer dat een autonome vrachtwagen opereert onder de grond, zonder uit te leggen wat het is een uitdaging moeilijker om het oppervlak te verhogen. De moeilijkheid lijkt de smalle gangen, steile en zelden aangegeven vast te houden. Er zijn lijnen of asfalt, vrachtwagen rollen vaak zelfs in 10 cm water.

De truck een Volvo FMX voorzien van lasers voor elk van de vier hoeken, en twee in het midden voor en achter. Op elk moment, twee of drie sensoren en hindernissen te detecteren.

Autonome Volvo FMX
Torbjörn Holmström, lid van het Executive Committee en Chief Technology Volvo Group en beloften exploitatie "Meer productiviteit, meer winstgevende en veiliger" mijnen. De leider die zich bezighouden met de gebruikelijke demonstratie, staande in de voorkant van de truck met succes zal stoppen met de .... (In de afgelopen jaren heeft Volvo een aantal pleisters met dit soort demonstraties weggevaagd.)

Hij voegde eraan toe: "Dit is nog maar het begin, alle sectoren zullen worden beïnvloed in de toekomst". Johan Tofeldt, directeur van nauwkeurige automatisering project: "We bouwden een systeem dat gemakkelijk kan worden aangepast aan andere omgevingen die ondergrondse mijnen".

Deze autonome vrachtwagen is nog steeds slechts een concept, maar het is al op echte zakelijke transacties getest, in de eerder genoemde private mijne.

Autonome Volvo FMX

Aangepast op 2016/07/09 om 17h43