Interstellar: science fiction zonder 3D op film van Christopher Nolan

interstellair, de nieuwe film van de Britse regisseur Christopher Nolan, zal landen op de Franse schermen op 5 november. Naast het leveren van een nieuwe fresco van science fiction die waarschijnlijk de herinneringen zal in het teken, de filmmaker had behoefte aan een beetje meer zijn verzet naar digitaal.

aandenken, begin, The Dark Knight... filmografie van Christopher Nolan is rijk en gevarieerd. Als er maar weinig mensen vandaag de dag te twijfelen dat de directeur is een van de meest getalenteerde van zijn generatie, is het waarschijnlijk voor beide scenario's, schrijft hij zichzelf of zijn broer gewoonlijk, voor zijn bepaalde waarden van de klassieke cinema. Voor Christopher Nolan is een felle tegenstander van 3D en digitaal.

Christopher nolan interstellaire

" De 3D is niet de oplossing "


Terwijl de meeste van de grote show films komen vandaag naar de bioscoop in 3D-versie, heeft Christopher Nolan nooit toegegeven aan de oproep van het proces. Toch kan men gemakkelijk voorstellen wat een dergelijke weergave van een film eruit zou hebben gegeven begin, bijvoorbeeld, of The Dark Knight Rises, laatste deel van zijn Batman-trilogie. Maar voor de regisseur, de 3D is niet de oplossing " We bestudeerden de mogelijkheid van het draaien Inception in 3D, en we vonden dat we ook zouden worden beperkt door de technologie. We zouden niet in staat zijn geweest om de film te maken van de manier waarop we wilden. We hebben een aantal tests omzetten van 3D na het filmen, en het was zeer goed, maar we hadden geen tijd om een ​​conversie die ons voldoening zou hebben gebracht hebben. "

" Als u wilt een breed publiek te bereiken, de 3D is niet de oplossing. Ik heb nog nooit een enkele persoon die 3D houdt ontmoette "Hij gooide op het moment van promotie The Dark Knight Rises. Een radicale houding die waarschijnlijk nooit is ondervraagd door de productiebedrijven. Het bewijs: ondanks duidelijke potentieel, interstellair is niet beschikbaar in 3D. " Deze beslissing is gebaseerd gewoon op wat ik denk dat goed is voor de films die ik wil bereiken is, en, aangezien het aantal zetels van een stadion zijn niet de meest comfortabele om een ​​komedie te kijken, 3D is niet niet de beste manier om een ​​breed publiek te bereiken "Hij legde afgelopen april.

Foto 2 Interstellar

Interstellar gefilmd in 70mm ...


De desinteresse Nolan voor 3D gaat met degene die hij uitgedrukt ten opzichte van de digitale. In een tijd waarin de meeste bestuurders, in het bijzonder blockbusters, hebben al digitaal om hun films te schieten gericht, Christopher Nolan blijft trouw aan het zilver. interstellair werd gefilmd voor een groot deel met IMAX camera's en 70mm. En als de film wordt steeds zeldzaam op de schietpartij, de 70mm is nog meer: ​​populair in de jaren '50, de grootte, twee keer zo breed als 35 mm als gevolg van het ontbreken van geluid op de rails ontkennend geeft meer details over het scherm en een helderder beeld.

" De film is de beste manier om vast te leggen en te projecteren van een beeld. Ik ben voorstander van technologische innovaties, maar ze hebben alleen de rente, totdat ze iets beter dan wat eerder is gedaan aan te bieden. Maar dit is niet het geval met deze nieuwe technologieën "Verklaarde Christopher Nolan, eerder in het jaar.

Probleem: als het 70mm formaat is de keuze van de regisseur, zijn visie op de film, vandaag moeilijk om dit soort film te projecteren. Men zou ook kunnen denken dat Paramount, de studio die de film distribueert in de Verenigde Staten en ging naar digitaal in het begin van 2014, de ambities van de filmmaker zou beteugelen.

In plaats daarvan, Paramount ondersteund Nolan, maar is nog niet volledig opgelost de problemen projectie: slechts 15 exemplaren van de film in 70mm circuleren wereldwijd. De overgrote meerderheid van de kamers, die niet zijn uitgerust om het project uit de film, uit te zenden een digitale kopie. 10 US theaters werden overtuigd door de Hollywood-studio af te stoffen hun projector aangepast aan Interstellar bieden in 70mm, dus het recht om operaties 2 dagen begonnen vóór de officiële release datum, aangezien meer dan 200 andere kamers die zijn ontstaan ​​zoeklichten wint 35mm hun archieven. De resterende 5 70mm kopieën worden verspreid in Europa.

interstellair

...en uitgezonden in een kamer French


Een van 70mm kopieën is in Frankrijk: het werd geprojecteerd afgelopen 31 oktober in het Grand Rex in aanwezigheid van de regisseur zelf. Voor de 2.700 mensen aanwezig bij de screening, was het een gelegenheid om te ontdekken interstellair als Nolan wil laten zien aan het publiek. Maar dit soort distributie zal zeer beperkt zijn in Frankrijk. Slechts één kamer zal de rollen te bedienen.

En voor een keer, dit is geen film van de hoofdstad die de mogelijkheid om deze unieke Franse kopie benutten verworven, maar een Normandische kamer: Grand Mercure Elbeuf-sur-Seine. De visie van Christopher Nolan zal zeker vragen waar je het minst verwacht.

We denken dat als de regisseur erin slagen om kartonneermachines in de box office, zal Hollywood-studio's laat hem werken met zijn persoonlijke visie. Christopher Nolan is een regisseur zeer bankabel, en er is geen reden om te denken datinterstellair zal niet een van de meest succesvolle theaters in dit seizoen. Deze situatie heeft ook goed nieuws voor de exposanten, zelfs als we ons voorstellen dat velen niet zou hebben om de schijnwerpers, een proces dat kostbare in het einde kan jongleren.Aangepast op 2014/03/11 om 17:54