Michael Dell: de man die de moeite waard was 92 miljard

Michael Dell is een hoofdbestanddeel van de informatica. Bekritiseerd voor het niet voldoende te verwachten lagere verkoop van pc's, vereerd voor de grootste overname te hebben gemaakt in de geschiedenis van de IT, de mens is nu het middelpunt van de belangstelling.

Het is nu een van de tien rijkste mensen in de wereld van de informatica en hervatte een sterke hand het bedrijf dat hij had gemaakt. Michael Dell: In een tijd waarin de wereld draagt ​​in triomf bazen als Mark Zuckerberg of Larry Page en Sergey Brin (Google), werd een andere leider in de wereld van IT bekend.

Vanuit een gemiddelde familie van Houston, zal de jonge Dell snel geïnteresseerd in zaken worden. Tijdens het werken voor kleine banen, hier een opsporingsvergunning voor klanten in te schrijven op de plaatselijke krant. Hij merkt al snel dat mensen die net zijn verhuisd hebben meer kans om in te schrijven. De geschiedenis heeft het dat Michael Dell heeft gewonnen $ 18 000 dit jaar, veel meer dan het salaris van de eigen economie professor.

Michael Saul Dell is wat algemeen " zelfgemaakte man "Een man die een imperium zijn handen gemaakt. Zijn ambitie is om een ​​samenleving te vestigen volgens zijn eigen doel, zijn eigen richtingen. Het zal daarom proberen om deze te realiseren met behulp van zijn eigen wil.

Michael Dell
lokalen Dell's zijn gemaakt in 1984. In het bijzonder, het bedrijf dat Dell zou worden riep PC's Limited. Michael was toen een student aan de Universiteit van Texas in Austin. Het kapitaal van de vennootschap is slechts $ 1.000. Maar dit geld zal snel worden vergroot. Het bedrijf zal 6 miljoen genereren van het eerste jaar. Op dat moment zal de officier zijn studie stoppen bij 19 om zich te concentreren op zijn eigen bedrijf.

Dell boven de strijd


In 1987 werd het bedrijf omgedoopt Dell Computer Corporation en zal in 1992 worden ingedeeld bij de top 500 Amerikaanse bedrijven. Als zijn eigen geschiedenis, de mens gelooft sterk in persoonlijke ontwikkeling en het feit dat de consument gaat willen emanciperen in het bijzonder door middel van hardware.

De man droom. Genoemd Amerikaanse ondernemer van het jaar op 24, 27 werd hij de jongste CEO te worden gerangschikt in de prestigieuze TOP 500 van Forbes magazine. Zijn visie van de markt en het succes ervan worden benijd, als zijn model. Michael wil zich richten op de klant en ontmantelt de distributieketen de tijd van de PC. Pc's die boeken zijn dus reeds gemonteerd. De klant koopt dus een gereed materiaal. Bekwame bij de aanpak van het grote publiek ...

Ondanks dit succes, zal Michael Dell Dell zijn CEO taken in 2004. laten Hoewel het de titel van voorzitter van de raad van bestuur behoudt, het bedrijf af. Hij zal overnemen in 2007.

dell werkstation

Dell's terugkeer met miljarden


Dell keerde terug naar de partij, hij kocht voor 24,9 miljard het bedrijf dat hij 30 jaar geleden opgericht. De man neemt wraak en moet herstellen. In een trage pc-markt, het heeft een strategie achter het hoofd. Het zal een beroep doen op de diensten voor professionals, en voor deze, zal kopen EMC 67 miljard. Het bedrag van deze gecumuleerde transacties (92 miljard euro) is een record.

Maar het is een teken van een hevige verlangen van de mens niet op te geven wat hij bijgedragen aan het ontstaan, alleen in een slaapzaal met $ 1.000 in zijn zak. Een gevoel dat drijft hem om dingen te nemen in de hand en niet te verkopen aan de hoogste bieder.

Dell heeft nu afgelopen dertig jaar van het bestaan ​​met zijn historische leider aan het roer. De groep zal nu geleidelijk verkopen een deel van haar activa af te betalen een deel van zijn schulden.


Dit portret is onderdeel van een serie over prominente leiders van de digitale bol. Zoek naar andere nummers:
  • Marissa Mayer: een vrouw die altijd de neus heeft gehad
  • Xavier Niel: roze Minitel Gratis Mobile
  • Patrick Drahi: man in de schulden 45 miljard
Aangepast op 2016/02/05 om 13:33