15 minuten met Rasmus Lerdorf, PHP schepper

Rasmus Lerdorf
Rasmus LerdorfC'est in 1994 Rasmus Lerdorf uitgevonden PHP, oorspronkelijk een persoonlijk project op haar website beter te beheren. Hoewel PHP adem dit jaar zijn vijftiende kaars, wordt het gebruikt op websites van derden. Of het nu gaat Yahoo, Facebook, of sites van de overheid, heeft PHP zich gevestigd in koppeling met een database. WordPress naar Drupal via Gallery en Joomla, veel open source projecten die hebben bijgedragen tot de gemeenschap van ontwikkelaars te verdichten.

Ter gelegenheid van het Forum PHP 2010, georganiseerd door AFUP (Franse vereniging van PHP gebruikers) en momenteel in Parijs, we ontmoetten Mr. Lerdorf die terugkeert naar de oorsprong van de taal en de evolutie ervan.

Na het maken van de PHP taal om een ​​persoonlijk probleem op te lossen, wat waren je motivatie om open source te verdelen?

Rasmus Lerdorf: Oh het was luiheid! Eigenlijk had ik op een punt waar ik kon niet alles alleen te beheren komen. Ontwikkelaars geklaagd en vroeg me om het even welk deel van de code te wijzigen. Het was hard werken. Eindelijk was het zo veel makkelijker om te verdelen en laat anderen zichzelf te veranderen.

Heeft u of heb je hopen dat PHP zo'n succes zou ervaren?

RL: Nee, ik had geen plan en geen visie. PHP is altijd heel pragmatisch geweest en ik had nooit gedacht dat een derde van websites op een dag zou gebruiken. Iedereen is begonnen met het corrigeren van delen van de code hier en daar en uiteindelijk werd erg populair. Weet je, je kunt zo'n succes niet van plan.

Wat is uw rol vandaag in de ontwikkeling van PHP?

RL: Er zijn vele delen van de code die ik niet eens weet. PHP is zo breed dat ik mijn goedkeuring aan alle ontwikkelingsinitiatieven niet kan geven worden. De programmeurs vertrouwd zijn met een aantal projecten ondersteunen de beslissingen zelf. Van mijn kant probeer ik conflicten op te lossen. Ook geef ik advies en aanbiedingen benaderingen.

Wat zijn uw nieuwste werk?

RL: Momenteel werk ik voor de start-up WePay. Ik ontwikkel OAuth-API's. Daarvoor heb ik Planchais op APC (NDRL: Alternative PHP Cache) voor het beheer van caching van gegevens. Ik heb altijd gewerkt aan PHP code porties.

Wat zijn de ontwikkeld in PHP projecten die u het meest interessant?

RL: Het is moeilijk, er zijn zo veel en in veel verschillende gebieden. Ik was erg onder de indruk van de Drupal gemeenschap. Ook zijn sommige banen van WordPress zijn erg interessant, met name hun dubbele strategie WordPress.org en WordPress.com.

Er is ook dit fascinerende project, CrisisCamp, die stelt ontwikkelaars in staat om de Federatie en het beheer van natuurrampen. Dit is iets fantastisch dat een probleem werkelijk oplost. In beide PHP is een taal, het is een hulpmiddel als besturingssysteem maar uiteindelijk kunnen we merkwaardige dingen doen.

Als iemand gelooft de database kwetsbaarheden opgericht door de Amerikaanse overheid, 30% van de zwakke plekken in software zijn te wijten aan PHP-applicaties. Denk je dat er een probleem is in het leren van talen en goede praktijken?

RL: PHP is een zeer toegankelijke taal en beginners beginnen met het leren het over een andere als Python of Perl. Deze talen worden vervolgens gebruikt door ervaren programmeurs die geen fouten niet te maken. PHP zal toestaan ​​dat iemand gemakkelijk ontwerpen een idee en zet het snel online.

We kunnen echter niet iets dat zowel toegankelijk doen, maar ook vragen om een ​​diepgaand leren om fouten te voorkomen. We kunnen waarschijnlijk een betere baan hebben gedaan in deze richting, maar dat de beperkingen in functionaliteit zou betrokken zijn. Dus we moeten een goede balans, omdat we meer uitgebreide dingen te ontwikkelen houden, hoe minder ze zijn makkelijk vast te pakken. Soms stopten we enkele projecten juist omdat ze echt toegankelijk geworden.

Je werkt zeven jaar bij Yahoo! Wat was uw rol in het bedrijf?

RL: Tijdens de eerste drie jaar heb ik belast met het migreren naar PHP. Yahoo was een conglomeraat van 35 bedrijven hier en daar verworven en elk met hun eigen technologieën. Voor een tijdje AC werkte goed, zelfs in Europa. Ze verlieten de respectievelijke ingenieurs om de ontwikkeling van hun producten te ondersteunen.

Na Yahoo! wilde uitbreiden in Azië en zal veel van zijn websites te weigeren. Ze moesten hun infrastructuur te standaardiseren. Het zou te moeilijk in te huren en op te leiden ontwikkelaars in verschillende talen zijn geweest. Yahoo! wilde een homogene omgeving.

Was niet te hard aan de ingenieurs te overtuigen om uitrustingsstukken te veranderen?

RL: Als het soms moeilijk was inderdaad, sommige weigerde te migreren. Dit is meer dan een boos, maar eerlijk gezegd een aantal van hun technologieën waren gewoon niet effectief of niet in overeenstemming met de voorgestelde websites. En hoe dan ook, de migratie was onvermijdelijk.

Zodra de overgang wordt gedaan werkte ik met de ingenieurs, het verzorgen van aanwerving of public relations. Neem de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de grootste website was echt een interessante uitdaging, maar zodra het werk is voltooid, had ik niet al te veel redenen om te blijven.

We horen meer en meer over JavaScript als een server-based Node.js Wat vind jij van deze technologie?

RL: Ik denk dat er een interesse in het gebruik van dezelfde client side taal en server-side, hoewel de twee zijn niet identiek zijn.

Denk je dat het ooit zo krachtig zou kunnen zijn en de PHP ontwikkeld?

RL: Ik denk dat het zal afhangen van het ecosysteem en dat zal third-party ontwikkelaars. Bijvoorbeeld als het geen ondersteuning biedt een database met LDAP dus dit zal gewoon overbodig. Databases zijn vandaag de dag erg belangrijk.

Wat is uw favoriete PHP framework?

RL: Oh ik weet niet, ze zijn allemaal dudes! Ze proberen te algemeen te zijn te willen aan de behoeften van iedereen te voldoen. Tot slot werkt het niet. Ik geef de voorkeur gespecialiseerde frameworks zoals Drupal of WordPress.

Tot slot wat te denken van PHP 6?

RL: Op dit moment hebben we geen doelstelling voor de release van PHP 6, simpelweg omdat er niet genoeg ontwikkelaars. Ons eerste doel was Unicode-ondersteuning. Maar het vereist een hoop werk voor de ontwikkelaars, omdat hun extensies functioneel waren niet langer. Tot slot heb ik besloten om alles te stoppen en meer bewegen langzaam en met kleinere stappen transistion.

dank u wel.Gewijzigd op 12/07/2012 om 09:52