De nieuwe versie van 3DMark draait meer naar overklokkers

De nieuwste versie van 3DMark software is voorzien van een nieuwe component om de stabiliteit van het systeem te testen. Deze stresstest is vooral bedoeld voor overklokkers.

Futuremark 3DMark uitgever (in het bijzonder) heeft besloten om meer te richten op het hart van de doelgroep, de liefhebber op zoek naar de configuratie tot het uiterste. Er is namelijk toegevoegd aan de nieuwste versie van 3DMark een nieuwe component genaamd "Stress Test", die een geleidelijke toename van het systeem zal uitvoeren om de stabiliteit te testen.

Een nieuwe functie die vooral geschikt voor degenen die overklokken en te kijken om te zien of hun instellingen niet de goede werking van de machine in gevaar brengen te oefenen.

In detail, zal de stresstest een scène uit de beroemde referentie in een lus uitvoeren, hebt u de lengte van 2 5 000 opeenvolgende scènes te bepalen. Op de scène, heeft u een keuze van Sky Diver Fire Strike of 1080p, Fire Strike Extreme 1440p of 4K UHD, afhankelijk van de kracht van uw PC.

3DMark Stress Test
Om de stabiliteit van het systeem te kwantificeren, de software observeert de resultaten als de overklokken stabiel is, moet het verschil tussen de laagste scores en hogere zo klein mogelijk zijn. Voorbij een bepaalde drempel, wordt uw PC stabiel genoemd.

Als dit niet het geval is, kunt u verwijzen naar de temperatuur en de frequentiecurves om oververhitting en een lagere frequentie (voor de CPU als de GPU) te detecteren.

Deze aanvullende proef is alleen beschikbaar op de "Advanced" versie van 3DMark, dat beschikbaar is (saldi) tot 4,99 euro op Steam.

Downloaden 3DMark Windows
Downloaden 3DMark Android

Lees ook:
  • 3DMark: nieuwe interface en nieuwe scène VR
  • 3DMark 2016 tot hun ogen lijn in virtual reality
Aangepast op 2016/06/27 om 16:54