Seagate heeft een 60 TB met een 3,5-inch SSD

Seagate onthuld op recordhoogte capaciteit van de Flash Memory Summit SSD's: 60 TB gestapeld in een enkele 3,5-inch envelop. Het apparaat is op dit moment technologie demonstratie waarde, maar het zou in productie gaan in 2017 stroom.

17 plaatsen 3,5 inch snel genoeg accumuleren 1 Po (petabyte) opslagruimte flashgeheugen. Seagate heeft inderdaad onthuld op dinsdag bij de opening van de Memory Summit Flash (Santa Clara, Californië), het prototype van een SSD 3,5-inch bekijken van het record capaciteit van 60 TB. Geassocieerd met een SAS (Serial Attached SCSI) en dacht aan de business, SSD maakt gebruik van geheugenchips Micron ondertekend (vermoedelijk 3D TLC), en draait rond een enkele controller, waarvan de prestaties zijn niet bekendgemaakt.

Deze 60 TB opgenomen in de enveloppe van een traditionele harde schijf in theorie bieden een hogere dichtheid dan de 2,5-inch SSD 16TB door Samsung aangekondigd.

Naast de capaciteit volgens Seagate heeft een ander record: dat van de energie-efficiëntie met 4 TB nuttige per watt. Voor het Amerikaanse bedrijf, worden de toekomstige high-capacity SSD's die bestemd zijn om te winnen in het datacenter voor bedrijven die hun opslagcapaciteit te vergroten, zonder de inzet van nieuwe rekken, en zonder een beroep doen op opslagapparaten verschillend als ze warm data (gewone toegang) of koude op te slaan.

Seagate roept een actuele beschikbaarheid 2017, zonder nadere details. De prijs voor deze wereldpremière zal ongetwijfeld onbetaalbaar: ter vergelijking, 16 TB van Samsung zal naar verwachting ongeveer 10 000 te draaien.

Seagate SSD 60 TBAangepast op 2016/08/10 om 08:32