Van iOS naar Android: verhaal van een succesvolle migratie

Van iOS naar Android: verhaal van een succesvolle migratie

Elke wijziging zorgt voor zowel opwinding en angst, met ambivalentie verhoogt als het gebied gevoelig is. Zo, we zijn ongeveer high-tech gedreven: de smartphone. Ook, verandering van een mobiele besturingssysteem naar de andere is niet onschuldig, vooral wanneer gewoontes worden verankerd. Dit is precies wat ik deed, ruilhandel mijn iPhone 4 voor een Nexus 5. Hier is mijn feedback, in navolging van de recente enquête die we gepubliceerd op loyaliteit in mobiele OS.

Android iOS Illustratie
redacteur_clubic_aurel De gedachte die door mijn hoofd voor een moment te verlaten iOS te schakelen naar Android. Ik moet zeggen dat mijn veroudering iPhone 4 begint opknoping uit het been. Passiva: drie jaar trouwe dienst en een update van iOS 7, wat zou niet door Apple zijn toegestaan, dus knielt ze het één processor hart ...

En bij het zien besteden sexy nieuwe telefoons in de competitie, met uitzicht op een paar iPhone 5s / 5c te "al gezien", alle indicatoren waren groen voor mij om iOS vertrekken. Als alleen de 5c redelijk was geplaatst (€ 350-400) zou ik misschien in de verleiding, maar nee. Er is geen vraag die ik opstapelt opnieuw met een oude telefoon per jaar, verkocht tegen constante prijzen. Dus ik mijn hart op de Nexus 5, mijn eerste eigen Android-telefoon. Ik kan nu al morsen de bonen: het zal niet waarschijnlijk mijn laatste zijn. Is het gemakkelijk te verplaatsen van de ene wereld naar de andere?

Overgang: is het eenvoudig?


In mijn geval, ja. Al een gebruiker van Google-diensten (met uitzondering Google+, niet te duwen), dus ik sta op het punt te gaan op bekend terrein. Als ik vertrouwd met het Microsoft Web services was geweest, zou ik heb geprobeerd de Windows Phone ervaring (er zijn enkele Lumia dat maakte me het oog), maar dat is niet het geval. Wat te denken van het argument: "Google is kwaad? "Wat mij betreft, ik veeg de fissa: Als men bang voor Big Brother, hoeft smartphone niet te gebruiken.

AndroiOS Google Apps
De eerste vraag is: "Hoe kunnen we repatriëren alle gegevens van iOS naar Android? ". Voor de contacten, het is vrij simpel. In het tabblad info iPhone via iTunes, maar check Synchroniseer contacten met, kiezen Google-contacten vervolgens configureren en voer uw Gmail-adres. Dit zal dienen als een primaire identificatie in de toekomst Android-telefoon, als een iPhone iTunes ID. Het kan ook contacten in vCard-formaat .VCF exporteren via iCloud (afhankelijk van het gebruik van de iCloud sync) en ze vervolgens te importeren direct vanuit de webinterface van zijn Gmail-account. Het blijft alleen om hun Gmail-adres in te voeren op de Android-smartphone en contacten in de andere richting te synchroniseren.

Contacten exporteren Contacten importeren
Explorer iOS versus AndroidVoor SMS, het is een beetje ingewikkelder (maar niet onoverkomelijk). Ik nodig u uit om de video tutorial hieronder als u wilt uw SMS te houden te zien. Call geschiedenis, maar ik maakte een kruis erop. Merk op dat commerciële software aanbod aan de overdracht van gegevens, zoals MobileTrans of iPhone naar Android Transfer vergemakkelijken. Voor foto's en video's, zal alleen de inhoud iPhones die gemakkelijk toegankelijk vanaf een computer, copy / paste te doen. Hetzelfde geldt voor de muziek. De rest is het wolk, Dus Google Play richting.


Het vinden van hun, niet apps


Als iOS historisch bijna altijd genoten van de première van applicatie-ontwikkeling, vandaag de dag het grootste deel van de uitgangen zijn gelijktijdig op beide platforms. Inderdaad, voorbij de beschikbaar op alle mobiele OS (Facebook, Twitter, Shazam, Dropbox, Evernote, Spotify, Instagram, etc.) standaard, vond ik op Android bijna hetzelfde als op iOS. Of anderszins gelijkwaardige toepassingen die hetzelfde werk doen. De toepassing "Boulomètre" op iOS onmisbaar meetinstrument voor groepen van petanque de zomer wordt vervangen door Android 'm bowlen. " "Ludi Klaverjassen" met een keuze, "Klaverjassen Andr Free". In mijn geval is de enige afvalligheid die daadwerkelijk me bedroefd, dit is het spel Street Fighter IV, zonder vervanging in Google Play.

iTunes AppStore Google Play
De iTunes App Store en Google Play
Voor de rest, en vergeleken met mijn vorige gebruik, alles is er: informatie (BBC, Rue89, Libération, etc.), nutsbedrijven (zaklamp, niveau, gitaar tuner, voice recorder er zijn niet basic, etc. ), bankieren app, fotografie (Snapseed, VSCO Cam, Photoshop Express, etc.) ... kortom, we zeer vertrouwd met Google Play toen we gewend aan de App Store. Het enige twijfelachtige aspect is de enorme sponsoring toepassingen, voornamelijk in de gratis versie. De blinde Google biedt inderdaad een indrukwekkende verhouding van fooi, ongeveer 78% volgens AppBrain. In eerste instantie was ik blij voor ... zien hoe de advertenties werd toen invasief. Dus, voor de meest nuttige toepassingen, ging ik naar het fonds op te ruimen mijn telefoon. Voor anderen, ik ben met, in herinnering aan het oude gezegde: "Als het is gratis, het is dat u het product bent".

Pub Android 1 Pub Android 2
Mijn nieuwe app Klaverjassen is prima, maar met advertenties in het scherm naar beneden (ik met opzet te verliezen om daar vast te leggen) en botweg advertentie op volledig scherm aan het einde van elke ronde ... Ik zou kunnen hebben Angry Birds blijkt dat in de soort goed verdedigd
Het grote verschil met de Apple ecosysteem hangslot is dat Android kan worden ingesteld op de aanvragen om als standaard te gebruiken. Iemand die installeert een andere video-speler kan prioriteit toekennen aan de basis-drive. Een zeer aanzienlijke flexibiliteit, maar het leidt soms tot verwarring. Sterker nog, sommige toepassingen willen meer regelmatig met welk programma ik wil mijn inhoud te openen. Ook vind ik de Nexus Android-versie heel geladen Google-toepassingen, soms gebruikt die duplicaten (Foto's en galerie): Play Films, spelletjes spelen, Kiosk, Play Books, muziek afspelen, etc. Toepassingen onmogelijk te verwijderen. Dat gezegd hebbende, ik was niet dol op bepaalde intrinsieke iOS-apps zoals Shop, Passbook, uitwisseling of Game Center, en ik heb geleerd om te gaan met.

App default Play-apps
De keuze van de applicatie kan ingewikkeld zijn ... En Google Play-app geladen de muilezel
Side applicaties, het enige nadeel KitKat (versie 4.4.2) is de standaard e-mailclient, die niet in mijn richting. Exchange Parameters zijn soms riskant shows, de zoekbalk verdwijnt in de samengevoegde inbox (met meerdere e-mailaccounts), kan niet worden gesynchroniseerd geplaatst meer dan 1 uur ... kortom, Apple Mail was niet zo slecht. Er zijn veel Google Play alternatieve toepassingen, maar geen van hen Ik probeerde me niet overtuigd. Ofwel omdat Exchange 2010 wordt niet ondersteund (SolMail K-9 Mail, enz.), Of omdat de applicatie is niet gratis (MailDroid), of omdat het is lelijk (ik zal geen namen noemen. ..), of omdat, net als de elegante CloudMagic ze zich verplaatst e-mails door hun inhoud.

Standaard e-mailclient CloudMagic
De standaard e-mailclient, en opdringerig CloudMagic

Terugkijkend: wat ik wil en wat ik mis

Ik zal niet aandringen op de hardware: het verplaatsen van een iPhone 4 om een ​​Nexus 5, is het logisch dat we plotseling ademen. De 5 inch (vergeleken met een 3,5 inch), de sterkte, de vloeibaarheid van de interface, etc. Wat een geluk ... behalve aan de kant van autonomie. De iPhone 4 aangekomen in 3 dagen te nemen daar heb ik nauwelijks de dag en een half te bereiken. Niets komt uit het niets. Nee, het is belangrijk om hier te vertellen, het is meer praktische ervaring over hoe de overgang tussen gewoonten iOS7 en Android Kitkat bedienen.

de interface

De basics zijn redelijk vergelijkbaar: applicatiepictogrammen verspreid over meerdere pagina's, groeperen folders, dock voor de meest gebruikte toepassingen, meldingen paneel aan de bovenkant van het menuscherm instellingen ... Maar grote verschillen scheiden de twee mobiele OS ontwerpen. En wat mij betreft, ze zijn meer in het voordeel van Android dan iOS.

iOS Android
Android is bezig op twee niveaus: de aanpasbare home pages en lade geïnstalleerde applicaties. Dit ontwerp biedt veel meer flexibiliteit dan het model springplank IOS "bulk". Omdat we zetten zodat veelgebruikte applicaties op hun eigen pagina's. En vooral Android heeft widgets. Snelle toegang tot muziek, het weer, agenda, instellingen, snelkoppelingen, etc. Het hoeft niet per se alle, maar twee of drie goed gekozen te zetten, verandert alles!

Customization is meer in het algemeen een Android kracht ... als we het eens zijn om een ​​beetje tijd te besteden. De installatie van een launcher, een eenvoudige handeling als taart, de weg vrijmaakt voor een immense aanpassingen: de stijl en de grootte van iconen, geanimeerde overgangen, het aantal pictogrammen in het dock of het aantal dokken, gebaren, etc. Er is iets leuks voor uren! Persoonlijk denk ik dat het bijna te veel. De Android KitKat-interface bevalt me ​​heel goed, dus ik gaf al snel op. Op dit potentieel, iOS reageert met betere uniformiteit en de integratie van de interface, waardoor het zijn legendarische gebruiksgemak.

muziek widget Launcher
The Music widget, handig, en Nova Launcher aanpassingsinterface
Het is niet misbruikt: alle applicaties gebruiken dezelfde code en worden geminimaliseerd in de instellingen. Dit zijn open in het hoofdmenu met alle instellingen door het toepassen gegroepeerd in één sectie. Een kleine bonus rommel eerste, deze organisatie heeft het voordeel van de oprichting van een logica die van nature gebeurt. Op Android, zijn er vele instellingen Levels (of partities), niet altijd te bereiken op dezelfde locatie (of toegankelijk vanaf meerdere locaties). Hier spreek ik alleen maar KitKat ... maar er is een Android-pakket. En als je jongleren van de ene naar de andere versie (God weet dat versnippering is belangrijk), een overlay naar de andere, kan men gemakkelijk verdwalen.

iOS menu Android menu
De instellingen van iOS, open versus de meer traditionele menu van Android
In termen van de meldingen, de Android saus component is naar mijn smaak meer ergonomische dan iOS. Meldingen worden in chronologische volgorde, kunnen individueel worden aangestuurd en bovenal, ze zijn dynamisch. Wanneer een e-mail lijkt, bijvoorbeeld, kan direct archiveren of antwoord. Een slip twee vingers onthult de handige instellingen (helderheid, Wi-Fi, Bluetooth, vliegtuig, alarm-modus, enz.), Wat equivalent van de onderste flap verscheen op iOS 7. Behalve iOS 7 pictogrammen Wi -Fi en Bluetooth doen dat mogelijk maken van communicatie modules: het is goed als je in de aanwezigheid van bekende netwerken, maar anders is het nutteloos. Op Android, de icoontjes naar de betreffende menu connectiviteit.

Component 1 IOS Component 2 iOS Android sluitertijd 1 Android Part 2
kennisgeving iOSEchter, goed punt op iOS 7: de gebruiker kan kiezen voor de data types waarvoor hij wenst om meldingen te hebben. Op Android, noem maar op, en het is toepassing door toepassing die uiteindelijk kan uitschakelen meldingen. Op dezelfde manier rood iOS tabletten die verankerd zijn op de toepassing pictogrammen om een ​​gemiste oproep of een nieuwe e-mail bijvoorbeeld miss op Android aan te geven. Net als de visuele voicemail, perfect geïntegreerd in het systeem bij Apple, en dat is te vinden op Android, dat door de toepassing van de machinist, indien aanwezig. Tenslotte zal de werking van de giek terugkeer Android blijft soms vreemd: soms maakt hij ons terug te gaan (in de boom), soms annuleert de vorige actie, soms brengt de applicatie. Het hangt af van de context. Deze sleutel resoneert meestal met voornamelijk tab-navigatie in de linkerbovenhoek applicatie (die serveert de boom).

Het ecosysteem: open versus gesloten


Als er één gebied dat contrasten tussen Android en iOS is het ecosysteem filosofie. Apple heeft altijd de kant van het ecosysteem volledig te vergrendelen: de fabrikant behoudt de exclusieve controle over zijn zeldzame terminals, een hangslot zijn OS die vervolgens op maat kunnen optimaliseren en de levering van applicaties en content via iTunes te controleren. Dus Apple is erin geslaagd om een ​​ervaring waar de gebruiker niets doet niet hebben, en een solide betrouwbaarheid te malen. A "gevangenis" waar het leven goed is, dus we zijn tevreden met de prestaties. Voor Google is het anders. Het platform staat open voor iedereen die wil integreren Android wordt geacht te werken met een groot aantal apparaten bijna oneindig. Software optimalisaties zijn de verantwoordelijkheid van de fabrikant van terminals, die vaak voegt zijn eigen overlay, alleen maar om zijn eigen beeld te brengen. Met wisselend succes. De enige gemeenschappelijke punt is het bestaan ​​van een applicatie op te slaan en de inhoud, Google Play, de enige aandacht, maar niet exclusief.

itunes 2
iTunes is niet te missen
Nexus5 15In het dagelijks leven, met een Nexus, het belangrijkste verschil is dat er geen software te worden opgelegd smartphone (inclusief de inhoud van de transfers) te beheren. Dit is het einde van de gasfabriek wat iTunes wanneer ik wil naar muziek op mijn Nexus te zetten, ik een verbinding met de computer en of I copy / paste via de verkenner of I synchroniseren met lichtere software zoals Clementine Player. Bij uitbreiding, en als Android maakt gebruik van het Media Transfer Protocol (MTP), u kunt kopiëren en haalt u alle soorten bestanden. Een belangrijke functie USB niet onaangenaam. Vooral omdat, en dit is een ander voordeel van Android, smartphones tegenwoordig gebruik van dezelfde standaard micro USB connector. Een veel voorkomende vorm van kabel die de 30-pins Lightning en Apple, beide eigenaars. Overigens Android accepteert native veel meer iOS bestandsformaten. Ik denk aan de Flac audio en MKV video (zij het met enig voorbehoud als codering).

Cloud en back-up


Als een tevreden gebruiker van synchronisatie in de wolk van Apple, iCloud, was ik een beetje bezorgd over deze dienst te verlaten. Totdat ik me realiseerde dat Google biedt bijna precies dezelfde functionaliteit. Gmail, Agenda, Drive en Google+ Keep load synchroniseren van e-mails en contacten respectievelijk, agenda's, documenten, notities, foto's en video's. 15 GB geheugenblokken zo snel als de gebruiker 5 GB iCloud. Inclusief foto's zonder nummer limiet (iCloud Photo Streams houdt alleen de laatste 1000 beelden) en zelfs geen invloed op de opslagruimte als scaling is ingeschakeld.

iCloud android device manager
De "Find My iPhone"? Android Device Manager biedt exact dezelfde functies (bellen, een bericht sturen, schakelt de afstandsbediening). Nee, waar de Apple Android degelijk verplettert, is het op zijn behandeling van de telefoon back-ups en herstel aan te passen. Ik zal altijd onthouden deze anekdote, die na een val mijn iPhone 5e verdieping door het raam (onbedoeld, natuurlijk), was ik nog steeds in staat om back-up naar iTunes na het incident. Want ja, werd de camera geruïneerd, maar nog steeds in een stuk en functioneel. Ik denk dat mijn Nexus zou zijn geëindigd in duizend stukken ... Toen ik mijn backup hersteld op een vervangende iPhone, vond ik mijn omgeving identiek aan het punt waar door het openen van Safari, kwam ik precies de webpagina ik werd geraadpleegd voordat de telefoon mijn handen kan ontsnappen. Deze backup is krachtig en zeer eenvoudig met iOS. Ze maakte zelfs via Wi-Fi naar iCloud indien gewenst: kan worden hersteld zonder een computer.

iphone vernietigd
Niet slecht toch?
Android kant, buiten toepassingen die op Gmail-account verwijzing automatisch worden opgeslagen en opnieuw geïnstalleerd wordt gereset tijdens het smarphone, Google biedt geen oplossing te bieden aan zijn telefoon (applicatie data, sms, camera-instellingen, etc. klonen ). Er zijn alternatieven, maar niets is zo eenvoudig en effectief als op de iPhone. Holo Backup of helium gevuld min of meer hun missie, maar ook voor de niet-ingewijden, is het voldoende om af te schrikken. Met Helium, de meest stabiele en succesvolle van de twee, moet u: het installeren van een desktop client, de USB-stuurprogramma ADB (Android Debug Bridge) die verder gaan onder Windows, schakelt de telefoon om debug mode en zet de USB-aansluiting op PTP ... en normaal kan eindelijk de toepassing van gegevens en SMS op te slaan. De betaalde versie (€ 3,71) maakt het mogelijk de planning en papierloze backup / restore. Of anders blijft er de mogelijkheid om smartphone wortel, maar hier is het helemaal niet een reguliere praktijk. Is het misschien tijd dat Google biedt een echte oplossing zijn, toch?

SAV
Hoe zit het met Google bijhouden? Mijn Nexus 5 heeft een GPS-probleem, een probleem dat volgens vele getuigenissen had forumers was een materiële natuur op sommige telefoonmodellen van de eerste serie. Ik zei dat ik zou dan ook de service van Google (en Google I goed te specificeren, niet LG of HTC, Samsung en andere fabrikanten, waarvoor de volgende misschien niet geldig) te testen. Ik belde de support team op 0805 541 040, zei ze snel. Na het bespreken van mijn probleem en uitgeput de gebruikelijke controles (verplaatsing van de telefoon, had ik al geprobeerd), ik werd al snel een vervanging aangeboden telefoon. Gedurende de dag kreeg ik de e-mail naar een gratis nieuwe Nexus 5 (gelijk), met twee labels bevestigd bestelling, de RMA in het karton terug te zetten en het verzenden van UPS om het te plakken. Merk op dat een bank het bedrag van de telefoon is nog steeds uitgevoerd afdruk, voor het geval ik wil bedriegen Google door niet het maken van de defecte telefoon. Vier dagen later, kreeg ik het nieuwe apparaat en draaide de voormalige in stride. Effectief!

conclusie


logo artikelIk was opgewonden door de verandering maar bezorgd naar iOS die ik niet een klacht drie jaar hebben gehad, in termen van betrouwbaarheid en gebruiksgemak te verlaten. Een paar maanden na het maken van de tuimelaar (sinds 31 oktober afrit Nexus 5), ik ben volkomen gewend aan Android, en zeg tegen mezelf, vooral wanneer ik een iPhone, heb ik niets in ruil verloren. In het dagelijks leven, het is het tegenovergestelde. Hoewel het economische voordeel van een iPhone 4 aan een uiteinde en een Nexus 5 op de top van de techniek is geen onbekende in deze release ik me voel. Maar het afwegen van de voor- en nadelen van de ervaring op beide platforms, en vergeleken met mijn gewoonte, ik ben absoluut blij.

Het is niet mijn bedoeling om Android bekeren of erger clabauder verdienen op iOS. Beide mobiele omgevingen zijn erg goed op hun eigen manier, met veel sterke punten, maar ook een aantal zwakke punten. Nee, mijn punt is meer duidelijk dat Android een voldoende niveau van volwassenheid voor een gebruiker gevangen genomen door de eenvoud van iOS kan comfortabel op de Google OS gevoel heeft bereikt (in deze versie 4.4.2 toch). Het voorschot hadden opgestapeld Apple een revolutie in gebruik met zijn iPhone in 2007 is niet meer. En in tegenstelling image van het systeem voor geavanceerde gebruikers hadden Android vandaag lijkt erg simplistisch. Natuurlijk kan men altijd Android aanpassen indien gewenst. Maar Android kan ook een zeer eenvoudige wijze toegankelijk zijn voor alle leven.

De enige echte obstakel ik nog steeds aan de horizon zien Google, is het ontbreken van een back-up oplossing die naam waardig, verzekerd en overgenomen door Google, zo intuïtief dan iOS. Een motief potentiële teleurstelling dat Google er goed aan doen om snel te ontdoen van. Het is niet alsof de Web reus had geen schouders voor die ... Deze fout terzijde, kan men alleen maar blij om Android te bewegen op het juiste spoor te zien.Aangepast op 2014/02/14 om 18:27