Perbandingan: apa perkhidmatan untuk menerbitkan video anda?

Illustration rekod perkhidmatan videolaman peribadi video perkongsian atau kandungan UGC "Pengguna kandungan Besar" (pengguna yang dijana kandungan) melihat kehadiran mereka meletup. Selain perkembangan teknikal platform yang memudahkan pelancaran itu, percambahan peranti untuk menangkap video (telefon pintar, Mini-kamera, kamera digital, dan lain-lain) menyumbang lebih sedikit setiap hari untuk kejayaan medium ini. Sama seperti integrasi sistematik perkongsian kelas rangkaian sosial - Facebook, Twitter, Google+, Twitter, dan lain-lain - yang membuat video virus dan penonton mereka sepuluh kali ganda. Tidak menghairankan, YouTube dan Dailymotion kini sebahagian daripada laman web yang paling banyak dikunjungi di dunia. Ia adalah fakta, pengguna menonton, membuat dan berkongsi lebih banyak dan lebih banyak video.

fenomena sosial

Kedudukan terkini gergasi YouTube (ketiga laman web yang paling banyak dikunjungi di dunia menurut firma penyelidikan Alexa) adalah mengejutkan: 800 juta pelawat unik setiap bulan, 48 jam video dimuat naik setiap minit, 4 bilion video dilihat hari (25% lebih daripada 8 bulan yang lalu)! trend tidak akan diubah, sebaliknya. Sama ada untuk menyaksikan peristiwa penting, berkongsi hari kerjanya, penggambaran pencapaian sukan-kuasanya, melaksanakan sketsa atau mendapat mesej, sebab-sebab untuk stream video melimpah ruah. Dengan laman web hosting menawarkan penonton yang tidak dijangka untuk manusia biasa. artis yang tidak terkira banyaknya (pelawak, pemuzik, penyanyi, dll) menjadi terkenal oleh telah disiarkan video mereka sendiri pada laman komuniti.

01 intro Gambar 2

Tetapi bagaimana untuk mendapatkan sekitar di dalam hutan video hosting dan memilih salah satu yang paling sesuai dengan keperluan mereka? Untuk melakukan ini, kita berbanding perkhidmatan perlu di Perancis - Dailymotion dan YouTube, Vimeo, dan Wat.tv - dan ada yang lebih sulit: Metacafe, Justin.tv / Twitch.tv dan MySpace. Ergonomik, perkhidmatan, ciri-ciri, ruang simpanan, pemain terbina dalam, perbandingan ini (tidak terhad) membolehkan untuk menonjolkan kelebihan dan kekurangan masing-masing. Dan untuk mengetahui mana yang menawarkan kualiti yang terbaik untuk mempamerkan produksi sendiri, kita mempunyai mereka hanya menghantar video yang sama * Definisi Tinggi (HD 720p). Di sini kita pergi!

* Ujian Video

Format: 1280 x 720 - HD 720p
saiz fail: 23.8 MB
Kadar data: 2887 kbit / s
kadar bingkai: 30 bingkai / sec
Jangka masa: 1.07 minit halaman seterusnya > Disunting pada 2013/03/12 pada 11:57