Chrome: beta plugin baru mengoptimumkan pengurusan dan autonomi

Seperti yang dijanjikan, Google mengumumkan bahawa bekerja pada penggunaan pelayar Chrome dengan pengurusan plugin baru.

Pada akhir bulan lepas, semasa perbincangan diadakan pada Reddit, pasukan pembangunan menjawab beberapa soalan daripada pengguna. Aurimas Liutikas jurutera projek Chromium, dan menyatakan: " Kita sedang giat berusaha mengoptimumkan bateri apabila Chrome sedang berjalan di latar depan atau latar belakang ".

Gogole kromium
Di tengah-tengah masalah ini, Google berkata awal lagi Flash Player. Dalam salah satu blog rasminya, syarikat itu berkata ia telah bekerja dengan Adobe untuk mengoptimumkan pengurusan autonomi komputer riba. "Apabila anda berada di laman web dengan Flash, kita mengganggu kandungan bijak tertentu (contohnya animasi Flash) yang tidak pusat di Web, manakala kandungan teras (a video, sebagai contoh) akan diedarkan tanpa gangguan ". Jika elemen halaman dijeda semasa anda berminat, klik padanya untuk melancarkannya.

Ciri baru ini boleh dikawal secara langsung dalam tetapan pelayar. Ia disepadukan dalam beta terbaru dan akan disediakan di semua edisi permohonan.

Tetap bahawa selepas pemain Flash, penggunaan bateri berlebihan dengan Chrome juga dijelaskan oleh sambungan penyemak imbas, beberapa berjalan di latar belakang. Tommy Li, seorang jurutera yang terlibat dalam pembangunan menunjukkan bahawa penambahbaikan akan diperkenalkan beberapa bulan akan datang.

  • Muat turun Google Chrome beta

Juga membaca:
  • Chrome: mengoptimumkan Google (akhirnya) Pengurusan memori

Muat turun Google Chrome untuk Windows.Disunting pada 2016/05/12 pada 11:08