3 Gb / s: SFR ujian lebih cepat bahawa kabel gentian

Siapa sangka? kabel mengambil kekuasaan ke atas gentian. Sekurang-kurangnya sebahagiannya. syarikat induk SFR sebenarnya diuji akses kabel Internet dengan pelanggan lebih daripada 3 Gb / s.

Manakala SFR baru sahaja meningkat rangkaian kabel untuk 1 Gb / s, yang sepadan dengan aliran serat ke bawah, syarikat induknya menyediakan langkah seterusnya.

Kumpulan Altice dan Cisco pembuat peralatan rangkaian mengeluarkan kenyataan akhbar di mana mereka mendakwa rekod kelajuan kabel yang berkaitan. Mereka benar-benar mencapai "Lebih daripada 3 Gb / s setiap pelanggan" dalam keadaan sebenar.

Bersama-sama dengan pemasar internet Gigabit Altice bereksperimen SFR DOCSIS 3.1 lepas. Ia merebak ke router Cisco baru, dengan mana ia menolak hukum-hukum yang sehingga baru-baru dipanggil serat SFR penamatan sepaksi. Lebih kabel sepaksi yang sedia ada, jadi ia mencapai hanya lebih 3 Gb / s setiap pelanggan, dan hanya lebih 7 Gb / s setiap segmen. segmen adalah banyak pelanggan yang berkongsi akses yang sama. Ini adalah bersamaan dengan aci GPON FTTH, yang mana 64-128 pelanggan berkongsi 2,5-10 Gb / s bergantung kepada kes itu.

Pada pendengaran Senat, pemilik SFR walaupun bongkaknya yang mempunyai pengalaman dalam 10 Gb / s. Sudah tentu, dengan peralatan yang sesuai untuk kedua-dua pihak, kerana gentian telah dikerahkan untuk FTTH mencapai 100 kali data yang lebih tinggi. Tetapi setakat ini, tiada pesaing telah disampaikan pada kadar yang lebih baik daripada 1 Gb / s.

Baca juga:
Box THD SFR akhir "serat" dan kenaikan harga
Patrick Drahi, SFR: "Saya menggunakan kabel"


kunci kira-F
Plug F "serat" SFR sepaksi

kadar yang lebih baik sehingga menjejaskan kekuatan kabel


The DOCSIS 3.1 meningkatkan oleh itu kadar aliran maksimum. Tetapi untuk mencapainya, kita mesti menumpukan semua jalur lebar untuk sambungan internet dengan mengorbankan sebelum ini dikhaskan untuk saluran televisyen.

Oleh itu, kita mesti bergerak ke IPTV, kerana xDSL atau FTTH, dan melepaskan manfaat TV kabel, seperti masa terbaik zapping atau peluang untuk menerima pelbagai saluran secara serentak.

  • Menemui: menikmati Kod promo eksklusif SFR dalam rangkaian kami tips (kod dikurangkan, promosi, rebat tunai)

muat naik masih ketinggalan


Di atas semua, standard baru tidak menyelesaikan masalah aliran simetri. Jumlah aliran, biasanya dipanggil Muat naik, kekal jauh di belakang FTTH. Ingat bahawa temu kabel 1 Gb / s mendahului keluar pada 40 Mb / s penghantaran, dan ia adalah dalam kapasiti ini 5-6 kali lebih perlahan daripada gentian.

Pembangunan kegunaan dan perkhidmatan seperti perkongsian foto dan video atau sandaran dalam talian lagi memerlukan jumlah yang tinggi aliran. Ia adalah untuk sebab ini sangat bahawa pengatur telekom diharamkan SFR untuk membentangkan kabel yang seperti serat.

Baca juga: 2167 Mb / s apabila supplants Ethernet tanpa wayarDisunting pada 2016/06/28 pada 13:14