Belkin NetCam: kamera yang memasang dengan telefon pintar

Belkin Netcam

Mengumumkan di Amerika Syarikat pada lewat 2012, NetCam adalah kamera IP berasaskan sepenuhnya kepada perkhidmatan awan eponim. Oleh itu, adalah tertulis di rumah talian automasi bersama produk Wemo berhubung.

Belkin
Belkin NetCam

Reka bentuk dan ergonomik


The NetCam adalah kamera IP dimensi yang sangat kecil: 12 cm tinggi, 5.7 cm lebar dan mendalam 8 cm, termasuk berjalan kaki. Yang terakhir ini terdiri daripada asas yang dipecahkan pada dinding atau siling (kedua-dua skru dan palam disediakan) diatasi oleh rod dengan bersama bola yang diketatkan atau longgar menggunakan nut plastik. A logam mesin basuh kaki lincah hanya cukup supaya kamera boleh juga mengambil hanya diletakkan di atas permukaan yang. Kemasan plastik putih muncul serius walaupun bahagian berkilat cenderung untuk menarik perhatian, yang tidak semestinya wajar untuk kamera pengawasan. A matt fairing hitam atau kelabu akan menjadi lebih bijaksana. Tetapi, ia adalah produk pengguna yang terutamanya perlu memantau penampilan.

Belkin6 Belkin5
Tiada enjin sini, tetapi seperti dalam kamera tetap besar, matlamat yang NetCam cukup sudut luas (kira-kira 30 mm atau 80 ° diagonal) untuk meliputi kawasan yang lebih luas. Ini tidak menggantikannya, tetapi ia cukup untuk filem dewan sebagai contoh. Dari segi spesifikasi, pergi ke laman web AS untuk mengetahui lebih lanjut mengenai NetCam itu. Ia kemudiannya mendapati bahawa ia menggabungkan sensor CMOS 1/4 '' dalam resolusi VGA (640 x 480 piksel) dan Wi-Fi b / g / n. Pelabuhan Ethernet dilihat pada belakang kamera ialah jenis 10/100. Akhir sekali, kita tahu bahawa NetCam ini dilengkapi dengan penglihatan malam, modul pengesanan gerakan dan mikrofon.

Belkin2 Belkin3

Belkin NetCam
Ciri-ciri utama
tontonan jauhMelalui awan atau aplikasi
Photo / Video dikawal
dari jauh
Tidak sejak awan (ya dari app)
audiojumlah satu arah
aliran perkongsianyes
isyarat e-mel - Aplikasi - SMSYa - ya - Tiada
Pengesanan pelarasan kepekaan
- kawasan saiz
Ya - Tiada
Perubahan arahyes
Tetapan gambarResolusi, FPS, kekerapan, berkualiti
IR - Tetapan pendedahanYa - Tiada
pengesanan audio - Sambungan JamTidak - tidak
keserasian FTP - DDNSTidak - tidak
Digital Zoomtidak


Tentang fasa pemasangan


Belkin4The NetCam menonjol dari pesaingnya dalam pemasangan kawasan tertentu dan penting. Jika konsep rangkaian memberikan anda ekzema, tahu bahawa salap ... Belkin adalah berkesan tetapi memerlukan telefon pintar atau tablet. Permohonan NetCam turun dan Akaun dicipta awan, hanya meletakkan suis pada kamera kembali ke kedudukan yang tinggi (setting), menyambung terminal ke rangkaian WiFi yang dihantar oleh kamera, dan melancarkan aplikasi mudah alih. tetapan, maka, adalah semata-mata untuk memberitahu rangkaian Wi-Fi rumah yang kamera akan perlu daftar, dan kembali akaun pengecam NetCam yang ditubuhkan sebelum ini. Ia kekal hanya untuk menurunkan suis ke kedudukan yang lebih rendah dan ia bersedia.

Screenshot 2014 03 17 18 18 47 Screenshot 2014 03 17 18 18 56 Screenshot 2014 03 17 18 19 40

Pentadbiran dan ciri-ciri


pengurusan kamera IP dilakukan sama ada daripada laman netcam.belkin.com atau dari permohonan NetCam itu. Dan di sini juga, segala-galanya adalah betul-betul "Cik Michu friendly", kecuali Bahasa Inggeris. meninggalkan memilih kamera yang dipasang, tontonan yang berlaku. plugin A diperlukan untuk mendapat manfaat daripada versi terbaru pemain video: anda boleh memilih untuk tidak memasangnya, tetapi ia akan berbuat demikian tanpa audio.

antara muka Belkin Netcam (2) antara muka Belkin Netcam (1)
Dalam tab Tetapan kamera, anda boleh menukar nama kamera, zon masa, tetapan video (resolusi, fps, kualiti pengekodan, kadar segar semula, putaran imej) atau membolehkan rakaman audio dan diod inframerah.

antara muka Belkin Netcam (3)

antara muka Belkin Netcam (2)Apa lagi? Ia boleh berkongsi kamera IP untuk memberikan kemungkinan untuk saudara-mara untuk melihat melalui mata kamera (dengan syarat, di sini juga, untuk membuat akaun NetCam). tab suapan mengumpulkan semua saham aktif anda boleh akses. Akhir sekali, pengguna boleh menghidupkan atau mematikan gerakan pengesanan, kepekaan dan membuat keputusan untuk menghantar isyarat (e-mel dan / atau menolak pemberitahuan di telefon bimbit). tab klip mengumpulkan Sementara itu semua rekod yang dihasilkan oleh NetCam. Ini disimpan pada Belkin awan selama 30 hari, dengan € 4.99 sebulan bagi tawaran premium. Satu percubaan percuma disediakan untuk perkhidmatan ini lagi dalam beta pada masa penulisan.

antara muka Belkin Netcam (4) antara muka Belkin Netcam (5) antara muka Belkin Netcam (6)

Kualiti hasil


Daripada rekod, kita perlu bercakap mengenai tayangan slaid imej pada 1 bingkai sesaat. Satu boleh memuat turun mereka dalam negara, dalam bentuk gambar .zip. ... Kualiti adalah seperti yang satu boleh bayangkan dengan 640 x 480 piksel. Jika subjek bergerak banyak atau terlalu jauh, gambar-gambar tidak akan memberikan satu idea yang kabur angka penceroboh. The NetCam HD 720p pengaksesan kakak, adalah nasihat yang terbaik.

ujian Belkin NetCam Belkin NetCam hari gambar statik

penglihatan malam Belkin NetCam pergerakan Belkin NetCam
imej rujukan menjadikan hari, penglihatan malam statik dan menjadikan pergerakan
pengesanan membuktikan berkesan, kereaktifan pemberitahuan juga. Tetapi Belkin awan sering mengalami latency agak ketara. Apabila pengesanan, rekod sering memaparkan satu imej, dan tanpa subjek yang mencetuskan pergerakan itu. Kita mesti tunggu, atau beralih antara tab dan kembali ke klip daftar yang akhirnya mendedahkan semua pukulan itu.


Aplikasi mudah alih menyediakan peluang sama yang laman web ini, dan menambah keupayaan tambahan untuk menangkap gambar dan filem pada permintaan. Video yang disimpan di dalam terminal adalah aliran 640 x 480 sangat dimampatkan (160 kbps) dan cecair yang rendah (11 im / s). Yang mencukupi dalam kes subjek statik, tetapi mereka tidak akan membenarkan pengiktirafan tenang semasa pergerakan tajam. Ambil perhatian bahawa menangkap permintaan yang tidak mungkin dari laman web.

antara muka Belkin Netcam (1)antara muka Belkin Netcam (4)antara muka Belkin Netcam (5)antara muka Belkin Netcam (6)antara muka Belkin Netcam (7)antara muka Belkin Netcam (8)antara muka Belkin Netcam (9)© Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic.comApplication Belkin NetCam Android © Clubic .comApplication Belkin NetCam pada Android

kesimpulan

Dijual kurang daripada 90 €, yang NetCam adalah, dalam banyak cara, menarik. Kecil dan juga siap, kamera Belkin IP adalah terutamanya model kesederhanaan bagi mereka yang mahu penyelesaian pengawasan video tanpa rangkaian tanggapan sedikit. Sebagai mudah untuk memasang (tanpa komputer) menggunakan (a platform perkhidmatan berasaskan awan), yang NetCam pergi ke ciri-ciri penting sisi: penglihatan malam, pengesanan gerakan, isyarat e-mel, telefon bimbit dan rakaman jauh. Yang berkata, kelemahan kekal, seperti resolusi yang rendah sensor, kekurangan tetapan untuk pengguna yang maju (FTP, pelayan, perancangan, keserasian dengan penggera luaran, dan lain-lain) atau pergantungan penuh pada perkhidmatan awan masih kabur (dalam beta), tetapi lambat laun menjadi membayar dan agak mahal (4,99 € / bulan). Juga, jika pakej ini tidak meletakkan anda di luar, pertimbangkan dan bukannya versi HD daripada NetCam.

Belkin NetCam

Semakin + kecil dan juga siap + single Ultra untuk memasang / penggunaan + Fungsi penting adalah + Anugerah Cam okLes susut nilai perkhidmatan awan mahal (4,99 € / bulan) - Beberapa tetapan / fungsi Resolution- Kekurangan Advanced- tidak Synology3Qualité imej serasiciriergonomiktetapan


Disunting pada 2015/06/22 pada 11:39