Hari Pi: WD Lancar PiDrive 314 GB untuk Raspberry Pi

Pada 14 Mac, yang ditulis 3/14 di Amerika Syarikat, adalah salah satu dari hari-hari pi. Bahagian WDLabs of Western Digital mengambil peluang untuk melancarkan produk dalam penghormatan kepada pemalar matematik serta komputer kecil Raspberry Pi.

WD Lancar sebenarnya ... PiDrive 314 GB. Ini cakera keras berasal dari cakera keras 500 GB pengilang. Tetapi bertentangan dengan apa yang mungkin berfikir, kebolehan beliau tidak adalah hasil daripada kekang a. Produk ini mempunyai perubahan tertentu kepada Raspberry Pi. Rakaman magnet dan sistem elektrik disesuaikan untuk mengurangkan penggunaan dan mengenakan kadar maksimum yang dibenarkan oleh platform.

WD 314GB PiDrive
Ia datang dengan versi tertentu BerryBoot dipasang. Penyelesaian ini memudahkan pemasangan dan penggunaan sistem operasi adalah dalam kes ini datang dengan beberapa penyelesaian yang sesuai untuk storan massa.

Cakera keras terus beroperasi antara muka USB mikro, bukan Serial ATA biasa.

Baca: Raspberry Pi 3: lebih cepat, lebih bersedia, dan sentiasa di 35 dolar

WD 314GB PiDrive penuh yang sedia ada pelbagai cakera keras, kabel dan perumah bagi Raspberry Pi, dengan mana ia adalah serasi. Harga WD3140LMCW ini adalah 50 euro, tetapi pengilang menawarkan diskaun sebanyak 31.4% untuk pelancaran. Jika ia dipasarkan di negara-negara Eropah, ia adalah malangnya tidak diagihkan secara langsung di Perancis.

Kemas kini 2016/06/04 kepada 18 h 05

WD akhirnya mengumumkan pemasaran di Perancis, melalui WD Store, PiDrive 314 GB. Its mencadangkan harga runcit adalah 50 euro seperti yang diharapkan, tetapi diskaun kepada 34 euro untuk dilancarkan.

BoutiquePrixDétails
Marketplace Amazon€ 47,70paparan
Amazon€ 52,03paparan
Disunting pada 2016/04/06 pada 18:03