Kualiti Pengajian: Asus komputer riba dalam fikiran

Asus komputer riba P50IJ-SO010Xmajalah Electronista melaporkan hasil kajian yang dijalankan oleh firma insurans komputer riba berkualiti SquareTrade dengan kedudukan satu pengeluar terkemuka. Penganalisis dan dikaji semula kadar kerosakan sebanyak 30 000 Mesin dilindungi oleh jaminan daripada SquareTrade. Nampaknya komputer tiga akan menjadi satu masalah dalam tempoh tiga tahun pertama hidupnya. Tambahan pula, netbook itu akan menjadi 20% kurang dipercayai daripada komputer riba tradisional.

Syarikat Asus akan mengeluarkan mesin yang paling teguh. Malah, kurang daripada 10% daripada mereka mendatangkan masalah dalam tempoh 24 bulan pertama penggunaan (15.6% selepas tiga tahun). Toshiba Jepun dan Sony masing-masing di tempat kedua dan ketiga dengan kadar kerosakan sebanyak 15.7% dan 16.8% dalam tempoh tiga tahun. Di tempat keempat, Apple (17.4%) lebih awal daripada Dell (18.3%) dan Lenovo (21.5%). Jika firma Hewlett-Packard US menguasai pasaran komputer riba, ia juga di tempat terakhir SquareTrade dengan lebih daripada 15% kadar kegagalan dalam tempoh dua tahun pertama dan 25.6% dalam 36 bulan .

Kajian kualiti

Kemasukan mini notebook akan bagi mereka lebih rapuh daripada komputer riba konvensional. Sentiasa pada skala tiga tahun, lebih daripada satu perempat daripada mereka akan menimbulkan masalah. Fenomena ini menjelaskan tidak terkejut dengan kualiti komponen yang digunakan untuk mengurangkan harga jualan. Akhirnya, mesin mewah (seperti yang dijual oleh Apple atau Sony) kepada lebih daripada $ 1000 bukan sahaja lebih cepat tetapi juga umumnya lebih mantap daripada komputer riba yang rendah-akhir konvensional.

Kajian kualitiDisunting pada 2017/09/26 pada 16:51