iPhone 7: menguji versi Plus

persembahan


Cip A10 Fusion iPhone 7 Adakah telinga wisel pesaingnya? Satu perkara yang pasti, ia memaparkan skor di atas apa-apa yang kita lihat pada iPhone sebelumnya, pada ujian tunggal atau multi-core. Pada Geekbench baru-baru 4, iPhone 7 sebenarnya melebihi semua orang di dalam hati tunggal. Ia bukan satu kejutan yang penting, ia sentiasa menjadi kes itu, tetapi walaupun berbanding dengan 6s iPhone, perbezaan adalah jelas.

iPhone 7: menguji versi Plus

Pada ujian berbilang teras, keadaan adalah lebih nuanced. Jika LG G5 dan OnePlus 3, kedua-duanya dilengkapi dengan Snapdragon 820 (quad-jantung) ketinggalan, Exynos 7890 Samsung Galaxy S7 Edge dan HiSilicon Kirin 950 Honor 8, kedua octo-core, adalah leher dan leher dengan iPhone 7 Plus. Huawei P9, dia menderita 3GB RAM 32GB versi kita ada (terhadap 4 GB of Honor 8).

iPhone 7: menguji versi Plus

Pada grafik, tidak mengejutkan sama ada, hasilnya adalah sama. 3DMark, atas Ice Storm lama (OpenGL ES 2.0) atau katapel terbaru (OpenGL ES 3.0), iPhone 7 Plus jelas di hadapan. Selain itu, kami tidak pernah melihat jangka demo katapel dengan sebanyak sifat berubah-ubah.

iPhone 7: menguji versi Plus

iPhone 7: menguji versi Plus

Pada GFXBench dalam mod skrin, iaitu dalam resolusi asli, kita perlu membezakan model dengan skrin qHD (LG G5 Samsung Galaxy Edge S7) daripada mereka dalam HD penuh seperti iPhone 7 Plus atau Huawei P9. Ini menjelaskan contohnya mengapa OnePlus 3, Full HD, lebih cecair daripada G5 LG lagi dengan cip yang sama. Dalam mana-mana kes, iPhone 7 Plus adalah jauh melebihi pergaduhan, dan satu-satunya melebihi 50 FPS.

iPhone 7: menguji versi Plus

Dalam Offscreen, membuat imej dalam 1080p pada semua telefon, jurang ini merapatkan, di belakang iPhone 6s Plus, tetapi 7 Plus masih jauh di hadapan.

iPhone 7: menguji versi Plus

Kita boleh menyimpulkan gambaran ini dengan AnTuTu penanda aras yang menguji CPU dan GPU. markah keseluruhan termasuk iPhone 7 Plus jauh lebih awal daripada yang lain. IPhone 6S Plus adalah sedikit daripada G5 LG, Samsung Galaxy S7 dan Samsung Galaxy Note 7. Kedua-dua telefon pintar Huawei ketinggalan.

iPhone 7: menguji versi Plus

Ujian itu menunjukkan bahawa iPhone 7 Plus mempunyai mengganggu. Pada hakikatnya, buat masa ini, permainan yang ada tidak benar-benar menikmati. Tiba-tiba, Asphalt 8, yang Marvel Champions atau OceanHorn kelihatan sama seperti iPhone 6s, itu adalah sangat bendalir.

yang "Fusion" Apakah boleh dengar? Ini adalah penemuan pelik Steven Hackett, blog 512 Pixels. Pada beban penuh, cip nampaknya mengeluarkan berdesir tidak bermakna masalah yang serius, tetapi pada masa-masa bateri mudah terbakar, "Noisegate" adalah sekurang-kurangnya sedikit membimbangkan. Dalam ujian kami, kita benar-benar diperiksa apabila berjalan penanda aras seperti GFXBench. Kita tidak tahu apa yang perlu dilakukan, tetapi ia adalah suatu fakta: iPhone 7 Plus sizzles, dan ia nampaknya mungkin untuk bertukar-tukar satu masalah terminal mangsa, tetapi kita mempunyai rumah lagi baru.

Sementara menunggu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kesekian kalinya ini pintu, ada satu perkara yang rasa: pemanas! Pada kapasiti penuh, A10 Fusion muncul agak setempat haba sengit!

autonomi


Apple menjanjikan jam autonomi lebih lanjut mengenai iPhone 7 Plus, dan dua lebih masa iPhone 7. Dalam ujian kami, kita membezakan dua kes. Pada hujung minggu hari yang sangat aktif di mana dari tekanan push jarang berlaku, iPhone 7 Plus kehilangan antara 10 dan 25% daripada bateri dalam kira-kira lima belas minit penggunaan. Kita dapat menghasilkan semula corak penggunaan selama beberapa hujung minggu, dan hasilnya adalah sama: iPhone 7 Plus mengendalikan dengan baik penggunaan latar belakang.

Dalam penggunaan yang lebih intensif, bagaimanapun, dengan e-mel dan rangkaian sosial push dan beberapa permainan dan penggunaan GPS, kita berakhir hari pada kira-kira 35%, yang masih meninggalkan margin yang baik, tetapi kemudian menghampiri banyak autonomi biasanya dilihat pada telefon pintar bahagian pelbagai, agak dekat dengan Galaxy S7 Edge, sebagai contoh.

Kita juga boleh lihat pada penggunaan hari agak tidak normal bateri disalirkan dengan cepat tanpa sebab, walaupun tanpa aktiviti intensif. Aplikasi atau perkhidmatan yang telah lupa untuk ditangguhkan, kerana aplikasi Foto dan pembelajaran mesin dalam negara? Dalam tempoh ujian kami, kes ini tidak pernah diturunkan.

Akhirnya, dengan pengecualian iPhone OS, kes khas kerana saiz, iPhone 7 Plus seolah-olah menjadi iPhone yang paling lama bertahan, pemerhatian untuk layak, sudah tentu, bahawa model lebih duluan sudah berbeza dengan ketara daripada "saudara kecil" mereka mengenai hal ini.

  • Perlu untuk meningkatkan hayat bateri iPhone anda? Semak tips kami untuk iOS 10!

BoutiquePrixDétails
Fnac Marketplace435,00 €paparan
Marketplace Amazon549,00 €paparan
TopAchat599,90 €paparan
MarketPlace599.99 €paparan
Mistergooddeal599.99 €paparan
BoutiquePrixDétails
Fnac Marketplace435,00 €paparan
backmarket513,00 €paparan
Marketplace Amazon559,00 €paparan
TopAchat589,90 €paparan
MarketPlace599.99 €paparan
BoutiquePrixDétails
Fnac Marketplace435,00 €paparan
backmarket485,00 €paparan
Marketplace Amazon558,99 €paparan
TopAchat599,90 €paparan
MarketPlace599.99 €paparan
BoutiquePrixDétails
Fnac Marketplace435,00 €paparan
backmarket543,00 €paparan
Marketplace Amazon564,00 €paparan
TopAchat599,90 €paparan
MarketPlace599.99 €paparan
BoutiquePrixDétails
backmarket602,00 €paparan
Darty749,00 €paparan
MarketPlace749,00 €paparan
TopAchat779,00 €paparan
Mistergooddeal797,88 €paparan
< sebelum halaman seterusnya > Disunting pada 2017/09/26 pada 17:09