Livebox Play: ujian

kesimpulan


Dengan menawarkan kotak selepas semua pesaingnya, Orange mempunyai peluang. Yang menawarkan perkakasan yang lebih maju dan antara muka dan perkhidmatan yang inovatif. Pada perkakasan yang agak berjaya. Untuk decoder Livebox Play mempunyai Intel Atom yang paling cepat setakat ini, 320 GB cakera keras, penala dua, manakala modem memulakan dual band Wi-Fi ... dan jika kita menyesal saiz kotak TV (mengapa tidak membayangkan versi nipis tanpa puan-puan Blu-ray di Orange?), masa apabila kotak Orange dilihat sebagai keluarga apabila Freebox adalah kotak Geeks nampaknya lebih. Dan peralihan dari hitam ke putih juga ada untuk mengukuhkan perasaan itu.

rangsangan kuasa bersih supaya bukan Livebox Main pada pertandingan itu, yang sepatutnya membenarkan Orange untuk menawarkan kedua-dua sifat berubah-ubah meningkat mengenai muka dan pengalaman pengguna baru jangka . Dan dari sudut pandangan ini, ia kurang berjaya. Kami melakukan mencari beberapa elemen inovatif dan berfungsi, seperti perkongsian Facebook dan Twitter atau 9 permainan pra-dipasang. Tetapi Facebook atau aplikasi pelayar web yang ada untuk mengingatkan Orange hanya pada lapisan perisian, masih bekerja.

Livebox Main
Terutamanya kerana masalah utama tidak terhad kepada kedua-dua aplikasi. Antara muka yang mengalami kelewatan dan pepijat, kedua-dua contoh yang paling penting zapping (perlahan) dan HDMI rundingan dan kawalan jauh (untuk bug). kedua, aset sebenar Livebox Main di atas kertas kerana reka bentuk asalnya, telah terbukti menjadi tumit Achilles kerana ia membuktikan berubah-ubah dalam ujian kami, terutama kerana joystick terlalu sensitif dan gerai terlalu kerap.

Secara keseluruhan, Orange menyampaikan produk yang mungkin mengecewakan pengguna awal, dan kita tertanya-tanya jika, walaupun masa yang diambil untuk melepaskan Livebox baru ini, ia akan menjadi lebih bijak untuk menunggu satu atau dua bulan, ia ' iaitu masa yang diperlukan untuk pengendali untuk membawa patch perisian yang paling mendesak untuk kesnya. Orange maka sesungguhnya ia telah mengumumkan dua patch pada bulan Mac dan April, jika semua berjalan lancar.

Livebox Main
Masih ada persoalan harga. Kerana dengan modem pertukaran segar 19 euro, pertukaran segar decoder geometri boleh ubah, deposit sebanyak 49 euro decoder, cakera Blu-ray diberikan terhadap 99 € anda tidak akan melihat, kos penamatan 50 euro, 20 euro diperlukan untuk mencapai kapasiti maksimum cakera keras (240 GB) dan langganan yang memanjat kepada 39.9 euro sebulan (tidak termasuk 3 euro sewa modem), dan hujung rang undang-undang menjadi sangat, sangat masin.

Dan akhirnya dasar harga yang meninggalkan kita yang paling pahit. Kerana perkakasan Livebox Main mempunyai potensi yang tidak dapat dinafikan, dan sebahagian perisian akan, mudah-mudahan, menjadi peningkatan konsisten dan pesat dari Orange. Livebox yang masih muda dan perlu matang. Tetapi kerana jurang dengan pertandingan itu, ia akan masak dengan cepat.

< sebelum Diedit pada 20/02/2013 pada 20:01