Samsung Galaxy S7 Edge: kajian penuh kami

Gambar dan video


Selain menukar pusat dari SoC telefon pintar, Samsung juga telah bersetuju untuk satu perkembangan yang sangat menarik dalam seksyen gambar: mengurangkan bilangan piksel pada saiz cip yang sama (dan juga sedikit lebih besar sejak 1 / 2,5 inci terhadap 1 / 2.6 inci sebelum ini) untuk membolehkan saiz photosites. Oleh itu 16-12 megapixel dan 1,12-1,44 μ diperuntukkan untuk setiap photosite. Keuntungan teori yang dinamik yang lebih baik dan lebih bersih dipasang ISO. Sensor photo ialah IMX260, yang dihasilkan oleh Sony. Perhatikan juga bahawa Samsung kembali kepada nisbah speakers 4/3: keluar oleh itu 16/9.

Selain isu kepadatan piksel, yang muncul penting di sini adalah pelaksanaan teknologi Pixel Dual, pelik berdekatan DualAF ditemui pada beberapa kamera Canon.

Quèsaco ? Ia adalah prinsip operasi di mana semua photosites dibahagikan kepada dua (24 juta fotodiod 0.7 μ sebelah demikian) boleh dibaca secara berasingan untuk mengira korelasi fasa kemaskini oleh mata. Perbezaan dengan sistem autofokus hibrid lain yang menggunakan hanya sedikit piksel khusus untuk ini, adalah bahawa 100% piksel digunakan di sini untuk memberi tumpuan. Ini fotodiod berasingan juga boleh dibaca bersama-sama untuk pembentukan imej, tanpa memerlukan rawatan tambahan. Dalam teori, proses ini adalah lebih cepat dan cekap daripada tumpuan biasa.

GalaxyS7 Edge5 Samsung Dual Pixel
Selain itu, kanta stabil terus mendapat kecerahan (dari f1,9 untuk f: 1.7) dan sudut luas (28-26 mm). Blok ini adalah menonjol kurang daripada pada Galaxy S6, kerana beliau kini menghasilkan ketebalan tambahan sebanyak 0.46 mm. Malah, ia adalah terutamanya telefon ... iaitu lebih tebal di hadapan, Samsung kekal pada sensor 5 megapiksel dengan fungsi auto HDR dan panjang fokus 22 mm, tetapi pembukaan kerana ia berlalu dari f: 1 9 hingga f: 1.7.

Lebih cepat daripada bayang-bayang?


Dari segi kelajuan, di peringkat global Samsung menyampaikan. Pertama, mencetuskan pelbagai kependaman, turun kepada sekurang-kurangnya 0.10 s. Ini adalah rendah, lebih baik daripada 0.15 s Galaxy S6, tetapi tidak luar biasa sama ada. Nexus 5X menangkap serta-merta satu OnePlus 2 tidak melebihi 0.05 s. Jika terdapat satu kekurangan untuk merangka, jadi ini akan menjadi salah.

Samsung Galaxy S7 af
Fokus pada tumbuhan, yang dikenali di bawah nama autoficus ...
kamera memfokus pada jari bagi keperluan tertentu tidak benar-benar lebih saraf daripada Galaxy S6. Dan khususnya apabila dibandingkan dengan model dengan sensor ISOCELL, juga mengamalkan AF hibrid. Ia mungkin perbezaan apabila tumpuan mesti bergerak dari jauh sangat dekat dengan topik yang lain, tetapi apa-apa yang ketara. Kita harus ingat bahawa Galaxy S6 masih antara yang paling telefon kamera pantas. Walau bagaimanapun, ia adalah kesabaran yang mengesankan AF, termasuk mata pelajaran rumit atau dalam keadaan cahaya rendah. Dan kemas kini automatik tetap pembangunan menunjukkan begitu pantas kita tidak boleh lihat walaupun beroperasi. Dalam erti kata lain, Galaxy S7 adalah betul-betul boleh dipercayai!

Satu lagi perkara baik: pecah. Galaxy S6 tidak bagaimanapun terpaksa merah dengan 12 bingkai sesaat 30 bingkai, tetapi kemudian Samsung menimbulkan bar copiously dengan 20 fps pada 100 paparan! Dan lebih umum pada rakaman imej, tanpa mengira mod, apa-apa seolah-olah melambatkan Galaxy S7.

kualiti imej


Galaxy S7 jelas menunjukkan kurang memberangsangkan untuk belum selesai. Mengatakan bahawa ini adalah setaraf dengan pendahulunya, yang tidak buruk. sensitiviti meningkat mendahului keluar pada ISO 800, di mana Galaxy S7 membuktikan kurang memiliki Nexus 5X atau OnePlus 2. Untuk mengeksploitasi sepenuhnya imej pada ISO 800, anda akan menembak lebih baik dalam RAW. Tiada apa-apa dramatik, bagaimanapun, mengetahui bahawa dalam kebanyakan keadaan, Galaxy S7 akan memastikan untuk tinggal di bawah 400 ISO. Ia baik pembukaan F: 1.7 dalam kombinasi dengan permit penstabilan optik berkesan.

GS7 extrait1 50ISOGS7 extrait2 50ISOGS7 extrait1 100ISOGS7 extrait2 100ISOGS7 extrait1 200ISOGS7 extrait2 200ISOGS7 extrait1 400ISOGS7 extrait2 400ISOGS7 extrait1 800ISOGS7 extrait2 800ISOGalaxyS7 extrait800ISO JpegGalaxyS7 extrait800ISO depuisRAWGalaxy S7 rendah cut ke tepi© Clubic.comGS7 extrait1 50ISO © Clubic.comGS7 extrait2 50ISO © Clubic.comGS7 extrait1 100ISO 100ISO © © Clubic.comGS7 extrait2 Clubic.comGS7 extrait1 200ISO 200ISO © © Clubic.comGS7 extrait2 Clubic.comGS7 extrait1 400ISO 400ISO © © Clubic.comGS7 extrait2 Clubic .comGS7 extrait1 800ISO 800ISO © © Clubic.comGS7 extrait2 Clubic.comGalaxyS7 extrait800ISO Jpeg © Clubic.comGalaxyS7 extrait800ISO depuisRAW © Clubic.comGalaxy S7 rendah cut ke tepi
Kita lebih diganggu oleh kehomogenan miskin optik, terutamanya dengan tepi sedikit disengat. Peralihan kepada panjang fokus (26mm bersamaan) yang lebih pendek memberikan-ia seolah-olah sukar untuk Samsung. Pusat menyelam tidak terbang tinggi, tetapi ini adalah disebabkan oleh penukaran JPEG, kerana tempat yang RAW kemanisan. Samsung diimbangi sebahagiannya oleh satu perbezaan yang ketara juga yang memberikan semangat kepada imej. Pada akhirnya, dan penggunaan telefon pintar (melihat pada skrin, rangkaian sosial, segera, dan lain-lain), Galaxy S7 lakukan dengan baik. Tetapi jika seseorang yang benar-benar mahu menjadi cerewet, kita katakan bahawa Samsung telah mengurniakan nikmat pembangunan yang berkualiti. The rendering imej adalah lebih memuji-muji daripada tepat untuk meringkaskan.

Galaxy S7 tanpa HDR Samsung Galaxy S7 dengan HDR
Ditinggalkan tanpa HDR photo, betul dengan HDR
Pelbagai mod menembak tidak berubah, kecuali untuk kolaj video (anda menembak empat tergesa-gesa yang secara automatik dipasang bersama-sama mozek), yang membuat penampilan. Semua yang berkesan dan pesat. khususnya kami menghargai HDR dan panorama dengan cepat.

Galaxy panorama S7

Bagaimana pula dengan video ini?


Video dikodkan dalam cara yang sama seperti pada Galaxy S6: H.264 30fps / s kepada 17 Mbps untuk 1080p. Telefon pintar ini juga menawarkan mod 1080p pada 60fps / s Quad HD dan Ultra HD pada 30 bingkai / s (untuk yang kedua mendaki Kadar pengekodan kepada 48 Mbps). Tiada perubahan dengan itu kualiti imej, video yang besar, namun Galaxy S7 terus mendapat faedah daripada autofocus yang sangat baik dan gabungan penstabilan optik dan digital yang luar biasa. Anda lihat video mengenai Steadycam. Sila ambil perhatian bagaimanapun, pengaktifan penstabilan digital mengendalikan tanaman yang agak besar: peminat sudut lebar, mesti dielakkan.


Perkataan terakhir ergonomik untuk membuat kesimpulan bab ini: gambar dan video skrin melengkung tidak praktikal sama sekali. Sudah, pakaian yang lebih licin, tetapi kebanyakannya, merangka tepi membuktikan agak tidak menyenangkan. Jika bahagian gambar yang anda berminat di atas semua, memilih untuk Galaxy S7 tidak Edge, yang menggabungkan tepat kamera yang sama. < sebelum halaman seterusnya > Diedit pada 13/01/2017 pada 16:32