Bbox: aplikasi Media Center untuk tablet

Bouygues Telecom diperkenalkan minggu ini "Bbox pusat media", aplikasi mudah alih untuk kawalan jauh untuk penggunaan kemudahan multimedia dari rumah, bermula dengan pusat media daripada Bbox.

pusat media Bbox
Kingpin rumah multimedia

"Pusat media Bbox" terutamanya bertujuan untuk menyambung modem Bbox atau komputer yang menjalankan permohonan rumah dengan decoder TV Bbox.

Tujuannya adalah untuk memberi masa yang kawalan jauh inframerah dan antara muka berat penyahkod untuk manfaat skrin sentuh dan ergonomik peranti mudah alih untuk memudahkan navigasi melalui kandungan yang ada (video, foto atau muzik ) dan mewujudkan senarai main, tanpa mengganggu siaran semasa.

Tetapi permohonan itu sebenarnya kerja-kerja dengan mana-mana pelayan dan pelanggan DLNA. NAS, komputer yang menjalankan apa-apa perisian DLNA lain (terutamanya pada Mac yang mana Bouygues tidak menawarkan perisian sendiri) atau beberapa telefon mudah alih itu boleh berfungsi sebagai sumber, manakala TV berhubung, pemain media atau orang yang berkaitan boleh digunakan peresap.

Cerita ini tidak mengatakan sama ada permohonan itu boleh bekerja dengan peralatan dari ISP lain, tetapi ia tidak dikecualikan.

pusat media Bbox pusat media Bbox
Kesan wow boleh "pelancaran" Video ke TV
Bbox: pusat media tidak lengkap

Pelancaran aplikasi "pusat media Bbox" berikut fungsi Bbox pusat media decoder pada bulan Januari.

Pemain media penyahkod Bbox menyokong beberapa format yang paling popular. Beyond JPEG biasa untuk foto atau MP3 dan AAC untuk muzik, andaian adalah malangnya video tidak lengkap.

Ia menyokong bekas AVI, MOV, MP4, tetapi juga ke atas semua MKV, untuk menyebut hanya orang-orang utama, dengan XviD dan H.264 tertentu. Ia menyahkod Dolby Digital 5.1 (AC3), tetapi malangnya tiada DTS, ia hanya boleh berjangkit kepada dekoder luar. Konkrit, dengan TV terdedah tanpa teater rumah amp, tidak akan ada bunyi dengan format yang kedua. Format sarikata SRT juga terlupa! Dua peninggalan yang seolah-olah tidak berbahaya yang ketara menghadkan kepentingan pusat media.

pusat media Bbox
Pelayan DLNA kepada semua Windows
"Pusat media Bbox" akan pada mulanya dilancarkan pada iPad dan Android tablet, awal 2012 sebelum berada di iPhone dan Android telefon pintar sepanjang tahun.Diedit pada 27/06/2012 pada 19:23