Mengaktifkan Windows 7: pergi dari 30 hingga 120 hari

Dengan Windows Vista, Microsoft dirasmikan sistem pengaktifan baru untuk menggunakan sistem ini selama 30 hari tanpa perlunya untuk memasukkan dan mengesahkan nombor lesennya. Dengan cepat, helah untuk melanjutkan tempoh ini sebanyak 30 hingga 120 hari telah ditemui. Yang terakhir ini membuktikan sempurna berfungsi hari ini dengan pengganti Vista, Windows 7.

Prinsip ini adalah: tempoh ujian hanya 30 hari, tetapi ia adalah mungkin untuk menetapkan semula kaunter yang menguruskan sehingga tiga kali. Dalam erti kata lain, selepas tempoh 30 hari pertama, hanya kembali kenyataan di command prompt membolehkan meninggalkan selama 30 hari ujian baru. Digunakan tiga kali arahan ini membolehkan untuk mempunyai maksimum 120 hari ujian.

Bagaimana untuk meneruskan? Selepas pemasangan sistem dan 30 hari penggunaan, ia akan membuka Windows perintah segera dalam memastikan bahawa anda mempunyai hak pentadbir. Untuk melakukan ini, pergi ke menu Start, Programs, Accessories dan kemudian klik kanan Command Prompt dan pilih Run sebagai pentadbir. Menerima amaran UAC.

menetapkan semula Windows tempoh 7 percubaan
Sekarang taip, tanpa sebut harga, perintah: "slmgr / mempersenjatai kembali" dan tekan Enter. Tetingkap perlu membuka, menunjukkan prestasi arahan, dan meminta untuk memulakan semula mesin. Pada permulaan seterusnya, kembali ke command prompt dan masukkan arahan "slmgr -dlv", sekali lagi tanpa tanda petikan. Dalam tetingkap yang terbuka, anda perlu ambil perhatian bahawa panjang tempoh percubaan itu dihantar kembali kepada 30 hari. Ingat bahawa selepas tempoh percubaan, sistem memasuki mod "terhad" jika ia tidak kekal diaktifkan dengan nombor lesen yang sah.

Kami mengambil berita ini untuk mengingatkan anda mengenai penerbitan lembaran fakta baru, menjelaskan Cara Pasang Windows 7 dari kayu USB.Diedit pada 13/12/2010 pada 16:47