Crytek mengumumkan penutupan 5 studio

Berita buruk dalam dunia permainan: studio pembangunan Crytek bekerja pada CryEngine dan kepada siapa kita berhutang Crysis, telah mengumumkan rancangan untuk menutup beberapa studio di dunia. Pasukan akan dikurangkan dan oleh itu syarikat itu akan memberi tumpuan semula kerana ia adalah dalam krisis.

Crytek akan mengambil masa beberapa bulan untuk mengesahkan menghadapi masalah kewangan walaupun beberapa tanda-tanda. Akhirnya, kumpulan itu telah terpaksa melihat realiti kerana ia adalah dan untuk mengambil keputusan drastik untuk tidak mengalir secara kekal.

Upah yang dibayar tertunggak selama Mei 2016


Crytek sekali lagi di tengah-tengah masalah kewangan utama: pekerja telah membuat aduan kepada pihak media pada awal Disember 2016, yang tidak gagal untuk menarik balik masalah yang studio yang sama telah dikenali pada tahun 2014. Gaji, terutamanya, kelihatan tiba dengan kelewatan selama beberapa bulan dari Mei 2016.

Pada tahun 2014, pasukan telah pun dikurangkan, tetapi Crytek seolah-olah telah dapat bangkit: sekarang, ia mengumumkan bahawa ia akan mempunyai untuk menutup studio dan oleh itu menolak, untuk mengurangkan kos dan untuk meneruskan projek-projek dan pembangunan CryEngine enjin, di mana ia bercadang untuk pulih.

5 Crytek studio ambang penutupan


Manakala beberapa pekerja mengadu belum menerima, pada bulan Disember 2016, gaji mereka dari Oktober 2016, Crytek mengakui kegagalan dan mengumumkan penutupan lima studio di dunia. Studios Budapest, Seoul, Shanghai dan Sofia akan ditutup oleh kumpulan dan Istanbul juga boleh menjadi. Hanya berterusan studio di Kiev dan Frankfurt, yang menumpukan perhatian majoriti pekerja.

Begitu juga dengan hampir 570 pekerja (studio yang penutupan telah diumumkan menggaji 160 orang 730 Crytek) yang pemaju akan terus membangunkan CryEngine itu, serta video-games "premium".

tersembunyi Crysis

  • Crytek Umum CryENGINE V
  • Kembali ke Pulau Dinosaur 2 ada, realiti maya cara Crytek
  • [PGW 15] Crytek melancarkan ke dalam realiti maya dengan Robinson: The Journey pada PlayStation VR
  • Ryse PC Perbandingan 'rendah' ​​/ 'ultra' pada tingkap Crytek
Diedit pada 22/12/2016 di 17h05