Meccanoid: När Meccano rimmar med robot

Den word-of-mouth i full drift och namnet på Meccanoid börjar vara på allas läppar: men där gör denna roliga skalbar och intelligent robot, med sin charmigt retro look? Från designers huvud av Meccano, en hundraårig fast men fast besluten att bli en symbol för modernitet.

Sluta leta för framtiden för leksaken, är det för robotar. För många av oss - redan stort under det senaste århundradet - roboten har länge varit synonymt med en framtid som upprepade gånger såldes oss som överhängande; så mycket att slutligen inte ser framtiden har vi förpassas till ett hörn av huvudet, den nedersta lådan besvikna förhoppningar. Men denna framtid kommer faktiskt, och innan du byter oss som ofta fruktade författarna science fiction, kommer robotar först roa oss. Eller snarare, våra barn, eftersom det är leksaken avdelningen förbereda sin invasion. År 2015 fanns det redan i alla storlekar och priser, men en av de mest uppfinningsrika men kom från ett företag vars namn framkallat allt annat än modern: Meccano.

Sjuklig i flera år, en pionjär i att bygga spel - grundat i England 1901 innan den franska dotterbolag Calais blev moderbolag 1979 - sparas från konkurs tack vare förvärvet under 2013 av den kanadensiska gruppen spin master, specialist på fjärrkontroll leksaker. Snarare än att bara lägga till några prylar till befintliga modeller har Spin Master idén om en produkt vars form och koncept skulle förändras för gott bilden av varumärket: en humanoid robot montering, med artificiell intelligens, som fjärrstyrs av röst och framför allt vänder cabriolet efter behag! Medan principen om roboten att montera var inte helt nytt för Meccano, som var under 2008 upplevt området Spykee en serie robotar med elegant design, utrustad med en kamera (därav " spion ") och styras från en PC eller Mac via Wi-Fi eller internet.

Clubic Meccanoid 1 januariMeccano började med Meccanoid G15 lätt att distribuera i snabbköp, och fortfarande ser ut som en leksak.
Luften av ingenting, Spykee - designad av den amerikanska dotterbolag Meccano Erector - redan har vissa attribut Meccanoid (högtalaren och rörelsedetekteringssystemet), men kompletteras andra tillgångar såsom larver offroad videokameran över till Google och MSN, skicka e-post etc. Säljs som ett open-source robot Spykee verkligen bok dokumentation källkod i 2010. Hur som helst är denna maskin i huvudsak funktionell närmare till kontoret än leksaken. Den Meccanoid, öppen källkod också sätta i stället på det roliga.

Clubic Meccanoid 3 januariDen Spykee Området är det första försöket av Meccano inom robotik, men på en allvarligare ton.

Det hjälper dig att montera den!


Spin Master strategi ägde rum i två steg. Först ser stormarknader fram under våren 2015, en Meccanoid i "dvärg" version för små barn: Meccanoid G15, kostar 200 euro och mäta 61 cm. Låt oss vara tydliga, det är inte hennes fans förväntar sig att deras aptit har whetted månader av videoklipp (på den officiella webbplatsen för Meccano) avtäckningen en dubbelt större robot, rent imponerande. Men G15 fortfarande har fördelen att föreslå viktigt begrepp som skapats av Spin Master, som tydligt testade marknaden innan du går ut det tunga artilleriet. Så vad är det? Den Meccanoid G15 har en elektronisk hjärna (kallas MeccaBrain) som kan ge näring och aktivera innan ens börjar byggprocessen, roboten sedan förklara hur man monterar!

Visst talar - från början - det språk som Shakespeare, men helt enkelt ladda ner en applikation (Meccanoid har en USB-kabel) för att flytta den för Voltaire. Monteringsskede är lite tröttsamt, med undantag för dem som gillar att (förutsatt att så är fallet kunder Meccano ...), är G15 består av 615 bitar. Ju mer komplicerat? Ställ fötterna på hjul: akta inte att fånga kabeln, stänger skrovet. Resten är lätt, inklusive montering av fyra ställdon som sedan måste ansluta varandra och MeccaBrain, som fungerar precis som en elektrisk mätare. Dessutom är det bästa att komma, det vill säga den slutliga aktiveringen av Meccanoid gör omedelbart en check-up för att kontrollera alla anslutningar, starkt humoristiska kommentarer. Den ögonfärg varierar från fall och funktionalitet, men det är den gröna som talar om att allt fungerar håret.

Clubic Meccanoid 2 januariLita inte på rutan som talar fem timmar och montering av G15 KS sysselsätta dig minst två gånger, inklusive pauser.
I själva verket, vad är det, en Meccanoid? Ett skratt i huvudsak vara att be honom att berätta ett skämt (han har en ganska lager, ofta leriga) eller genom att bjuda in honom att skaka hand, dansa (även om benen oartikulerade fördömer endast agitera fett och för att slå på sig själv) och ger dig tid. Uppmärksamhet Meccanoid är lite svårt att höra och bättre artikulera tydligt, helst nära mikrofonen, hoppas att förstå. Som vi snabbt trött på hans mycket begränsad repertoar av rörelser, det finns fyra sätt att kontrollera det direkt: genom att ta honom i handen och styra den mekaniskt; registrerar rörelser och ord han papegojor (den L.I.M. läge, eller Learnt Intelligent Motion); genom fjärrstyrning av Bluetooth på deras Android eller surfplatta via ett program för att ladda ner; bjuda in honom att härma dina rörelser, upptäcker iPhone genom att installera en ventral fack för detta ändamål. Operation är intuitivt och ett barn vet hur man använder på mindre än tio minuter i min erfarenhet. Nästa sida > Redigerad på 2016/02/12 vid 13:47