Seagate har en 60 TB med 3,5-tums SSD

Seagate presenterade på flashminne Summit SSD rekord kapacitet: 60 TB staplade i en enda 3,5-tums kuvert. Enheten är för närvarande teknik demonstration värde, men det kan gå i produktion under 2017 ström.

17 platser 3,5 inches snart nog för att ackumulera ett Po (petabyte) av lagrings flashminne. Seagate har verkligen presenterades på tisdagen vid öppnandet av Flash Memory Summit (Santa Clara, Kalifornien), en prototyp av en SSD 3,5-tums visning skiv kapacitet på 60 TB. Associerad med en SAS (Serial Attached SCSI) och trodde till verksamheten, använder SSD minneskretsar Micron signerade (förmodligen 3D TLC), och kretsar kring en enda styrenhet, vars kapaciteter har inte offentliggjorts.

Dessa 60 TB som finns i höljet av en traditionell hårddisk i teorin erbjuder en högre densitet än 2,5-tums SSD 16 TB tillkännages av Samsung.

I tillägg till dess kapacitet, innehar enligt Seagate annan Resultat: den för energieffektivitet med 4 TB hjälp per watt. För det amerikanska bolaget, är de framtida hög kapacitet SSD förutbestämd att vinna i datacenter för företag som vill öka sin lagringskapacitet utan driftsätta nya ställningar, och utan att behöva uppmana lagringsenheter olika som de lagrar heta data (gemensam access) eller kallt.

Seagate väcker en aktuell tillgänglighet 2017 utan att ge ytterligare detaljer. Priset för denna världspremiär kommer utan tvekan oöverkomliga: för jämförelse, 16 TB Samsung väntas vända 10 000.

Seagate SSD 60 TBRedigerad på 2016/08/10 vid 08:32