Test Synology DS1512 +: det bästa av NAS

Synology DS1512 +

Synology DS1512 +Finns i flera månader, DS1512 + Synology gick med viss fördröjning vår jämförelse. Men det är en viktig produkt i djungeln sedan NAS framstår som en ambassadör för den taiwanesiska varumärke: den representerar high-end "tillgänglig" och kännetecknas av en sådan ny disk monteringssystem förvaltningen av fem hårddiskar och annan beefier processor än tidigare modeller från tillverkaren.

översikt

Om vi ​​hade gått på Synology DS1010 + att det är värt att komma ihåg att DS1512 + att ta kärnan design. Denna blandning av åtstramning och design är därför återigen program och det är inte överraskande eftersom med åren blev det tillverkarens varumärke. Framför måste vi göra med ett minimum och det finns ingen sådan fråga hitta LCD-skärmen eller kontakter i överflöd. Det är dock värt att notera att Synology har gjort vissa framsteg i utformningen av sin hårddisk fack som glider lättare i sina bostäder trots att den mer hållbara. Notera också att en nyckel för att låsa systemet är tillbaka medan lysdioderna är närvarande "lagom" en för varje skiva, en för varje nätverksgränssnitt och en för makt.

Synology DS1512 +
huvud~~POS=TRUNC
processorIntel Atom D2700
frekvens2,13 GHz
minne1 GB
försörjningintern
ventilation2x 80 mm
dimensioner157x248x233 mm
vikt4,25 kg
garanti3 år
disk Subsystem
Såld "bare"Ja
bär5x 3,5"
hotswapJa
RAID standarder0/1/5/6/10 / JBOD
RAID migrationJa
Volymer "yttre"
USB-portar4 USB2 / 2 USB3
eSATA-portar2
FAT32 managementJa
NTFS managementJa
Network Subsystem
gränssnitt2x Gigabit
strömbrytareinte
wifiinte
nätverksprotokollAFP, SMB, FTP, NFS
krypteringHTTPS, FTP SSL / TLS
Övriga tjänster
webbserverJa
NedladdningarFTP, HTTP, Torrent
Print ServerJa
mediaserverDLNA, iTunes, foto, UPnP
dynamisk IPJa
kamerahanteringJa, IP 20
Hantering av kvoteranvändaren
Web filåtkomstJa
språkfranska
Baksidan av DS1512 + är lite mer förvånande, men Synology är återigen "jobb". Vi beklagar alla samma att endast två av de fyra USB-portar är USB3.0 standard! Två Gigabit Ethernet-portar och en eSATA-uttag slutföra anslutningen medan stam kommer att märka att integrera mat: det är en vana på stora modeller Synology NAS och lyckligtvis inget undantag från regeln. En annan punkt som är värt att notera: ventilationen är en sådan modell. Med två 92 mm fläktar ger Synology en relativt lugn kylning, men också mycket effektiv fem diskar som dess DS1512 + kan gå ombord ... Återigen Synology verkar alltför klokt att några: för vår del vi uppskattar denna enkelhet.

i praktiken

Synology DS1512 +På samma sätt som Iomega och Qnap, Synology erbjuder bara ett gränssnitt för alla sina produkter. I samma punkt dupliceras på DS409 Slim, DS411 + II, DS413 + och DS1512.

Uppmärksamhet litet konstigt. Du har förmodligen redan förstått från att läsa tidigare sidor i denna roundup, men Synology har förberett ett gränssnitt som vi inte kommer att tveka att beskriva så liten undrar. Fullt Ajax, är det en modell av sitt slag med en anmärkningsvärd organisation men många sektioner och naturligtvis möjligheten att ha allt detta på det språk som Molière. Inrättandet av NAS är ingen riktig svårighet med hjälp av verktyg utvecklat av Synology. Sedan kan du använda webbläsaren som alla andra NAS, om inte så saker blir tydlig: saker och ting inte kunde vara mer tydlig, även om det tar lite tid att smälta alla tillgängliga funktioner, har Synology verkligen gjort saker.

Funktioner, Synology NAS faktiskt inte uteblir och säkerligen bland de mest omfattande av vår skiva. Kompatibel med de flesta ljudformat som video, de är utmärkta multimediainnehåll radiostationer. När det gäller nedladdning, anpassa de till FTP, HTTP, BitTorrent och eDonkey nyligen med mest användbara alternativ och identifierar de omfattande lista över nätverksprotokoll (AFP, SMB, FTP, NFS) så att alla kan hitta skon passar. Skrivarserver, iTunes-server, e-postserver och webbserver är uppenbarligen programmet medan IP-kamera management är den mest kompletta för tillfället. Slutligen, närvaron av flera kontakter gör det möjligt att överväga många anslutningar vetskap om att dessa externa enheter alltid helt erkänns.

Synology DSM v4.1 Synology DSM v4.1 Synology DSM v4.1


föreställningar

Performance: Synology DS413 mängder av

Vad sägs om utförandet av NAS i praktiken? Vad ger han tävla? Det är krypterad och jämförs resultat i följande sidor:

  • RAID dataöverföringar 1 / RAID 5
  • Buller och värmeförbrukning


vår åsikt

Föga förvånande, men utan någon egentlig konkurrens, DS1512 + griper kronan av de bästa av fem hårddiskar NAS för SMF. Med prestanda i världsklass ska produkten Synology inte skämmas över sin energiförbrukning eller buller som genereras och dess gränssnitt är åter en modell av sitt slag. Få konkurrenter kan erbjuda så många alternativ med samma nivå av tillgänglighet och trots vissa framsteg, de taiwanesiska har fortfarande en trevlig försprång. Som alltid kan det enda hindret vara priset på odjuret, men det måste investera för de allra bästa.

Synology DS1512 + Synology DS1512 + Synology DS1512 +

Synology DS1512 +

Den mest anmärkningsvärda Interface + + + High Performance upptill avsluta niveauLes avskrivning Vissa sällsynta lacunes- pris élevé5Performancessärdraggränssnitt

miniatyr NAS

Vill du veta mer?

Beroende på märke, inte NAS inte har samma funktioner. Vi granskar de vanligaste integrerade tjänster.
  • Några viktiga påminnelser
  • Uppdatering ombord tjänster

Redigerad på 17/12/2014 vid 09:53