Nafta: kopiera översätta text från en bild från webben

Vad sägs om manipulera text i en bild som lätt som text på en webbsida? Detta är vad som ger nafta projektet, som låter dig välja text i en bild, kopiera, översätta och med radera.

Efter att ha fått det andra HackMIT 2013 bara några månader, den största utvecklingen konkurrens av det prestigefyllda amerikanska universitet, denna lösning vi är skyldiga till en man vid namn Kevin Kwok har förfinats och offentliggöras förra veckan.

Den nafta projektet initialt kallat "bilder som text" presenterar initialt som en förlängning för Google Chrome. En gång installerat, låter den dig välja och manipulera text i alla typer av bilder. Medan oftast kopiera manuellt texten i en skärmbild i ett infographic eller ett skannat dokument kan vara här för att kopiera och klistra, ta bort eller ens ersätta den med en översatt version.

nafta projekt
Tekniskt sett är Nafta främst baserad på JavaScript portera befintlig teknik. Förlängningen är huvudsakligen verksamt på användarens dator, servrar (moln) kan delta i vissa fall. Kevin Kwok använder linjebredd Transform (SWT) Microsoft Research för att känna igen textblock och låta deras val och motor optisk igenkänning (OCR) ocrad för översättning till vanlig text. Författaren är medveten om att den senare, en fri lösning, för några år sen.

Men användaren kan ringa via molnet, till Tesseract motorn Google, som tar hänsyn till språk och sammanhang förbättra erkännandet ( "HE1 | o" blir "hello"). Författaren arbetar också med att förbättra upptäckten av textblock i naturliga scener bilder, som förekommer i perspektiv och / eller vertikalt. För att inte tala tillägnad samma algoritm, det vill säga att typografi Impact Fet, svårt att känna igen.

Nafta Projektet är nu tillgänglig för Google Chrome. En Firefox version är planerad. Men omfattande webbplats tillägnad projektet Kevin Kwok rätta påpekat att en sådan funktion bör integreras ursprungliga webbläsare. Låt oss hoppas att förlagen kommer att använda sin kompetens och kommer att inspireras.Redigerad på 2014/04/28 vid 10:14