Windows Store: Se upp för bedrägerier!

Inom sitt Windows Store, är Microsoft särskilt slappa på ansökningar som görs tillgängliga för användarna. Många av dem visar sig vara allt helt enkelt bedrägliga.

Vi granskade redan de värst publicerade applikationer i Windows Store, dock verkar situationen ha förändrats. Hon ännu värre. Katalogen är inte bara fylld med tillämpningar av tvivelaktig kvalitet, är också värd det en mängd falska värdepapper.

Wonder Windows StoreWonder Windows StoreWonder Windows Store

How-To Geek blogg har tagit upp denna fråga i synnerhet. Skriv bara in namnet på en populär applikation i sökfältet för att bedöma omfattningen av situationen. Genom våra tester, skulle det därför 260 iTunes-versioner optimerade för det moderna UI gränssnitt. Visste du också att det fanns 65 olika applikationer för WhatsApp på Windows 8.1 och inte mindre än 995 för YouTube? Naturligtvis är inte officiellt tillgänglig i denna miljö ingen av dessa titlar.

Men Microsoft verkar främst att vara artig ansikte ännu mer tvivelaktiga metoder. Faktum är att de flesta av dessa program marknadsförs falska några euro. Det kommer att kosta 10,99 euro, till exempel för så kallade Adobe Flash Player. Google Chromebrowser PC i sin tur kostar 1,99 euro. Slutligen, om du är hooked på Twitter kan du betala Tweetlook för den blygsamma summan på 99,99 euro.

Wonder Windows StoreWonder Windows StoreWonder Windows Store

På frågan av tidningen Slate, sade Microsoft hade nyligen gjort flera förbättringar av dessa falska applikationer inte förorenar resultatet av en fråga. En talesman tillade: " Vi inser att det fortfarande finns mer att göra och vi kommer att fortsätta att omvärdera vår policy att skapa en balans mellan möjligheter för utvecklare och tillämpning kvalitet efterfrågas av användare ".

Enligt sajten MetroScanner, siktning genom Microsoft katalogen, skulle det totalt 172,552 applikationer. Men hur legitim?

Relaterat innehåll:
  • Windows 8.1 uppdatering på video: alla nyheter på två minuter! (Nedan)

Redigerad på 2014/08/22 vid 16:25