Intel publicerar en särskild SDK för OpenCL på x86

OpenCL logoIntel har släppt den första testversion av ett Development Kit (SDK) för att göra det möjligt för OpenCL kod som körs på sina x86-processorer. Reserverat för 32 bitars program, liksom chips med 4,1 SSE instruktioner (dvs alla modeller stämplade "kärna"), så det gör programvara avsedd för OpenCL att arbeta från CPU på Vista och Windows 7 .

OpenCL, vars riktiga namn Open Computing Language syftar till minne för att underlätta användningen av grafikprocessorer för alla typer av annan än 3D-rendering beräkning. Ett samarbete av trettio spelare i datorn, bland annat AMD, Intel och NVIDIA, OpenCL utveckling initierades av Apple innan de tilldelas Khronos Group, det konsortium som redan håller i flera år OpenGL, hans kusin tillägnad 3D-grafik.

För denna första alfa (som inte har något av en slutlig produkt och fördelas endast för teständamål) har Intel valt att vara baserad på version 1,1 av OpenCL, vars specifikationer publicerades juni förra året. Grundaren ger sig ett verktyg som gör det möjligt för utvecklare att köra OpenCL kod på sin Intel-processor utan att behöva oroa sig för resten av deras konfiguration.Redigerad på 13/12/2010 vid 04:47