Gratis attack Netflix och dess klassificering av ISP

Internetleverantören Xavier Niel, gratis, bestämde sig för att gå på offensiven mot specialisten obegränsad VOD Netflix. Den senare, sedan 2014, avslöjar en månatlig rankning av franska ISP priser, ett förfarande som hade börjat i 2012 i USA. Officiellt måste denna klassificering tillåta användare att välja den bästa operatören att ha den bästa kvaliteten på tjänsterna.

Endast oro, gratis, det är alltid sist. En situation som inte längre passar honom, eftersom det enligt uppgifter från BFM Business från torsdag juni 22, 2017, bestämde han sig för att klaga till Commercial Court of Paris.

Free alltid sist i ställningar Netflix


Den månatliga ranking av franska ISP kurser som publiceras av Netflix på sin webbplats är långt från att förbättra operatör gratis. Varje månad eller så, gratis hamnar sist, långt efter sina konkurrenter. I maj 2017 enligt Netflix, var den genomsnittliga räntan 2,49 på Free Mbps mot mer än 3,5 Mbps för Orange och Bouygues. Den genomsnittliga Free i första kvartalet 2017, hon mindre än 2,5 Mbps.

Men enligt andra klassifikationer, såsom nPerf klassificering, Gratis priser är inte alls samma sak. Toppfart i Q1 2017, nPerf, gratis, trea i ställningar, är ännu bättre än Orange (7,43 Mbps mot 6,59 Mbps). I mycket hög hastighet för Free är på tredje plats före SFR, med 108.63 Mbps genomsnittliga nedladdningshastighet under kvartalet.

xavier niel gratis

En rangordning som skadar gratis


Även om det är sant att Netflix ranking ger mycket lägre priser än rankingen nPerf, gratis anser att det inte är normalt att alltid hamnar sist. Han bestämde sig för att lämna in ett klagomål mot föräldern av Netflix och dess holländska dotterbolag att söka upprättelse. Insatserna är höga: enligt BFM Business kunde Free anspråk tiotals miljoner euro i skador.

Det faktum att vara i sista positionen i rangordningen Netflix kunde påverka Free: potentiella abonnenter som också vara av intresse för Netflix VOD kunde se resultatet av rangordningen Netflix besluta att ta en annan operatör som Free, för att inte riskera att ha en dålig kvalitet på service.

Men det är fortfarande nödvändigt att gratis lyckas bevisa att Netflix är i ond tro eller att han medvetet ändrat rankingen.

  • Privat försäljning Mobil: paketet till 0,99 ?? !
  • Television: Gratis samarbetar med Orange och SFR mot TF1
  • Free: 2: a plats för Internetleverantörer men långt bakom Orange för FTTH
  • Netflix lanseras i interaktiva program för barn
  • Netflix sändning "Star Trek: Discovery" i september
Redigerad på 2017/06/22 vid 11:23